PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
Hardver Hardver
PC #157 : Jul/Avgust 2009 Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

 Naslovna  Sadržaj 
Aleksandar Veljković  

HD u stilizovanom pakovanju

LG W2253TQ je skulpturalno izvajan monitor pune HD rezolucije. Dodajmo tome izvanrednu brzinu odziva i umerenu cenu - da li ćete moći da mu odolite?

LG W2253TQ - Ekran: 21,5“ 1920×1080 • Odziv: 2 ms • Kontrast / osvetljaj: 1:50.000 / 300 cd/m2 • Priključci: VGA, DVI Cena: 18.999 dinara

LG W2253TQ je vrhunski TN monitor koji nudi rezoluciju od 1920×1080 tačaka; da li ćete na ekranu zaista i dobiti punu rezoluciju, zavisi od konekcije i operativnog sistema. Ukoliko koristite DVI priključak, matična rezolucija će biti prepoznata, ali sa VGA kablom biće vam potrebno dosta žongliranja sa drajverima i podešavanjima da biste probili limit od 1680×1050 tačaka. Da je u pitanju izuzetno brz panel, nagoveštavaju već nominalne 2 ms brzine odziva. Izuzetan kontrast, osvetljaj i oštrina slike odgovoriće svim očekivanjima, sem možda onim koja zahtevaju drugačiju tehnologiju panela.

W2253TQ nudi napredne funkcije kao što su Cinema mod, Auto Bright senzor, Live senzor i Time Control. Auto Bright senzor čini upotrebu komfornijom prilagođavajući se ambijentalnom svetlu. Time Control je opcija koja vas povremeno upozorava da odmorite oči od gledanja u monitor, a Live senzor automatski uključuje monitor kad približite ruke i isključuje ga kada se udaljite. Napredan korisnički interfejs donosi f-Engine panel kojim možete precizno da optimizujete kolorit i njegove dinamičke karakteristike, uključujući fotoefekte i eZ-zooming kao dodatne funkcionalne elemente.

Radi se o monitoru veoma ujednačenih kvaliteta, bilo da ga posmatramo iz aspekta kvaliteta slike, funkcionalnosti, dopunskih mogućnosti ili dizajna. Ako uzmemo u obzir i vrlo primamljivu cenu, zaslužio je PC Preporuku.

Korisne adrese:

Pin Computers
http://www.pincomputers.rs

ComTrade Shop
http://www.comtradeshop.com