PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
Softver Softver
PC #186 : Mart 2012 Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

 Naslovna  Sadržaj 
Zoran Drenković  

MF štampač sledeće generacije

Štedljivo LED osvetljenje za skeniranje, lako dostupne fioke za papir, veliki ekran i finišer koji ne zauzima dodatni prostor... to su samo neki od načina da rad sa štampačem bude ugodan. Spremite se za komfornu saradnju s novim članom tima, Sharp-om MX-2610N ili MX-3110N.

Napredna štampa uključuje uštedu u održavanju, uz isti ili veći obim štampe. Od savremenog mrežnog štampača očekuje se da odskače od konkurencije, uprkos tome što je konkurencija iz dana u dan sve veća. Ako mislite da ste videli sve, Sharp ima iznenađenje za vas. Dvostrano skeniranje do sto strana u jednom dahu bez po muke, pojedinačni pogled na svaku od njih, promena redosleda strana, brisanje suvišnih i zatim štampanje ili dalja distribucija u elektronskom obliku, više nije naučna fantastika. Sve to je moguće direktno na štampaču.

Digitalna kancelarija

Prvo što se primeti jeste lakoća korišćenja, zahvaljujući pre svega ekranu, sa koga se čak može pristupati Internetu. Kontrola i unos podataka se obavljaju preko LCD‑a osetljivog na dodir, dijagonale 10,1 inča. Ima sasvim dovoljno prostora za velike i čitke komande, a može se rotirati radi izbora najpogodnijeg položaja za „kucanje“ teksta. Ko pak želi pravu tastaturu, i ona je tu – izvlačite je ispod ekrana. Svaki zaposleni može personalizovati početni ekran prema svojim potrebama, radi bržeg pristupa funkcijama koje su mu bitne. Korisnik se prepoznaje na osnovu unesene šifre.

(kliknite za veću sliku)

Kako potrebe rastu, ako se mogu dodavati novi MFP‑ovi, čime se linearno povećava brzina štampe. Kopiranje je jednako brzo kao i štampanje, bez obzira na to da li hoćete da kopirate stranu‑dve ili više stotina. Duže skeniranje se obavlja brzinom od 50 kopija u minutu, a dvostrano se može kopirati 20 strana u minutu. Ako se radi sa više od 50 listova, suma se deli na manje gomile radi lakše dalje manipulacije. Iako se radi o mrežnom štampaču koji je dostupan i preko Interneta, i dalje ima dva USB priključka za brzu štampu sa flash memorije.

Olakšano je prebacivanje papirne u elektronsku arhivu, u punom koloru ili slanje datoteke e‑mail‑om, prebacivanje na desktop, FTP server, mrežni direktorijum ili USB disk u izabranom formatu (tiff, jpeg, xps ili pdf). Funkcija Scan to Me automatski šalje dokument u vaš inbox. Manje važni dokumenti će, uz nižu rezoluciju skeniranja, zauzimati manje prostora, a i dalje biti veoma čitljivi. Na svaku kopiju ili štampani otisak moguće je dodati logotip preduzeća na vrhu strane i/ili crno‑beli žig na sredini strane.

Deo standardne opreme MFP‑a je i hard‑disk kapaciteta 160 GB, na kome čuvate skenirane dokumente za kasniju upotrebu, kao i datoteke koje zbog prirode posla morate često iznova štampati. Radi mirnog sna, možete pomoću Mirroring kit‑a kopirati kompletan sadržaj hard‑diska na eksterni storage.

Sigurnost i produktivnost

(kliknite za veću sliku)

Dodatna sigurnost se ogleda u štampanju poverljivih dokumenata: kada pošaljete datoteke na štampu, one će biti u memoriji štampača, a fizička štampa počinje tek kada priđete uređaju i unesete šifru. Mogu se određivati mesečne kvote za odeljenja ili pojedince, kako crno‑belih tako i kolor strana. Pristup delikatnim direktorijumima na hard‑disku štampača moguće je zaštititi šifrom, dok se sadržaj drugih može brisati nakon određenog vremenskog intervala. Pristup štampaču preko Interneta je, zahvaljujući SSL i IPsec protokolima, zaštićen od radoznalih očiju i zlonamernih upada.

MFP šalje informacije o redovnom održavanju, kada je toner pri kraju, ako se desi greška u upravljanju, ako nedostaje papira... pristup uputstvu za rukovanje je moguć čak i preko korisničkog panela – naviknite se da komunicirate direktno sa štampačem.

Novi trend koji vodi drastičnim uštedama jeste štampa na lizing. Uređaje za štampu, skeniranje, kopiranje i faks‑mašinu uopšte ne morate da kupujete: u zavisnosti od veličine i potreba preduzeća, dobićete na korišćenje odgovarajuće multifunkcionalne štampače i plaćati prema obimu štampe, odnosno po broju otisaka, a kada bitno promenite mesečni obim štampe, dobićete primereniji uređaj. Vaše je samo da štampate.

Korisne adrese:

Digitron ist
http://www.digitron-ist.co.rs