PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
 

PC SOFTVER 2005 na srpskom

 
 Kupovina iz inostranstva   
 

Tokom 2003. i 2004. godine na tržištu su se pojavile lokalizovane verzije operativnog sistema Microsoft Windows i osnovnog poslovnog paketa Microsoft Office, čime je konačno izbrisana jezička barijera i omogućeno najširem sloju korisnika da racionalno primenjuju programe koji su im potrebni. Lokalizovanim programima je neophodna prateća literatura, koju PC Press priprema u saradnji sa Microsoft-om i uz podršku stručnjaka koji su uključeni u projekat lokalizacije softvera.

Knjiga "PC Softver 2005" je zamišljena kao prvo izdanje na domaćem tržištu koje se obraća najširem sloju korisnika osnovnih poslovnih paketa. Na samom početku čitaoci će upoznati strukturu računarskog sistema, njegove pojedinačne komponente kao i značaj softvera za uspešan i produktivan rad. Sledi upoznavanje operativnog sistema i najvažnijih komponenti paketa Microsoft Office, uz niz praktičnih saveta za efikasnu upotrebu programa. U knjizi se zatim objašnjavaju mogućnosti grupnog rada i primene softvera u poslovnom sistemu, te korišćenje mreža i Interneta kao osnove funkcionisanja firme.

Na oko 350 strana ove knjige opisani su Microsoft Windows, Word, Excel, PowerPoint, Access i Outlook, zatim pristup i korišćenje Interneta, uz poseban osvrt na širokopojasni (broadband) pristup preko DSL i ADSL priključaka koji se sve češće uvode u firme. Posebnu pažnju posvećujemo orijentaciji sistema Office na rad u mreži - kako u toku primene resursa Office Online, tako i u mogućnostima rada korisnika u intranetu, na SharePoint portalu.

Knjigu karakteriše jednostavnost izlaganja, razumljivost i podsticaj da korisnik sam uvežba neku tehniku rada, pa je tako usvoji. Jezik pisanja je razumljiv i informatički manje upućenim licima, a svaki ključni opis je podržan ilustracijom koja odražava realno stanje na radnoj površini.

Iako poglavlja počinju sekcijom koja će čitaocu omogućiti da brzo i lako napiše službeno pismo, upotrebljiv obrazac fakture ili neki drugi dokument, koncepcija knjige "PC Softver 2005" izlazi iz uobičajenog klišea koji kaže da je za početnika dovoljno da obradi "ravan" tekst ili sabere niz brojeva: savremeni Office je toliko moćan i jednostavan za korišćenje da će i neko ko se prvi put sreće sa njim obaviti poslove koji će i njega samog iznenaditi. Treba samo "zaplivati", a ova knjiga daje odličnu osnovu za to, pa predlažemo da je naručite u pretplati po ceni od svega 700 dinara (plus troškovi pakovanja i poštarine). Knjigu ćete dobiti već sredinom decembra.

Izdanje je kompletno rasprodato.