PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
 

PC Vodič kroz primene računara

 

Za kupovinu ovog specijalnog izdanja iskoristite Online PC Prodavnicu.

Nije lako držati korak sa dinamičnim računarskim svetom - odgovarajući na pitanja čitalaca časopisa "PC", sve češće primećujemo interesovanje za praktične, a ne tehničke aspekte primene kompjutera. Savremeni računari su očito postali dovoljno moćni da obezbede čitav niz primena koje prevazilaze "klasičnu" obradu teksta, tabele i baze podataka, a opet o takvim primenama mnogi korisnici ne razmišljaju jednostavno zato što ne znaju odakle da počnu.

Zato smo pripremili "Vodič kroz primene računara", knjigu na 500 strana koja se, po prvi put u domaćem izdavačkom opusu, samo u neophodnoj meri bavi opisivanjem opcija mainstream programa, dok je akcenat stavljen na opis načina da primenite računar u raznim oblastima. U opširnom uvodnom poglavlju dajemo savete za korišćenje i održavanje računara - praksa je pokazala da su početnici izloženi brojnim opasnostima sa Interneta i da im treba pomoći da zaštite kako integritet svog operativnog sistema i instaliranih programa, tako i podatke koje su sami kreirali. U narednim poglavljima opisujemo niz primena PC računara u koje, osim klasičkih poslovnih programa, spada i multimedija, crtanje, matematička i statistička obrada podataka, montaža video snimaka, konverzije zvuka, sređivanje i organizovanje digitalnih fotografija, snalaženje na putu uz pomoć GPS sistema... Nismo zaboravili ni komunikacije, pa tako detaljno opisujemo formiranje kućne ili male poslovne mreže i njeno povezivanje sa svetom uz korišćenje dial-up ili broadband konekcije, kao i softvera koji obezbeđuje efikasan i bezbedan pristup Internetu.

Iako je "PC Vodič kroz primene računara" prilagođen korisnicima koji nemaju mnogo iskustva u konkretnim primenama, to nije (samo) knjiga za početnike - i iskusni korisnici će na njenim stranicama pronaći mnoge nove ideje, ali i konkretne savete koji će im pomoći da rade efikasnije. Knjiga je nastala na osnovu desetogodišnjih PC Press-ovih analiza potreba korisnika i verujemo da će predstavljati dragocenu literaturu u vašoj firmi, pa predlažemo da je naručite po povlašćenoj ceni od 980 dinara, što uključuje i troškove poštarine. Knjigu ćete dobiti odmah po uplati.

Za kupovinu ovog specijalnog izdanja iskoristite Online PC Prodavnicu.