PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 104 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Kolor laserski štampači

Kolor laserski štampači

Milan Četić

U IT industriji odavno nema nedodirljivih, pa je samo pitanje vremena kada će neka grupa proizvoda doći pod udar nemilosrdnog rata cena. Trenutno su na "dnevnom redu" kolor laserski štampači, čije su cene iz dana u dan sve niže, ispod magične granice 500 evra. Da li je vreme za vaš prvi kolor laser?

Desk (super) konfiguracija

Desk (super) konfiguracija

Uroš Radulović

Razmišljate o računaru koji bi bio opremljen "svim"? Mi smo ga dobili od firme Desk, u Cooler Master Stacker kućišta sa 11 mesta za montažu 5.25" uređaja...

AMD Sempron procesori

Uroš Radulović

Posle nedavne promocije AMD64 procesora u 939 pakovanju, AMD nastavlja da "zatrpava" zbunjene korisnike novim oznakama i novim procesorima. Najviše nas je interesovao Sempron, naslednik Duron-a...

ZyXEL WiFi oprema

ZyXEL WiFi oprema

Milan Bašić

ZyXEL je porodici uređaja za bežično umrežavanje podario svoje tradicionalne vrednosti: solidan kvalitet i prihvatljivu cenu. Kako rade njihove 802.11b i 802.11g kartice, Access Point ruteri i druge wireless "igračke"?

HP DeskJet 6540

Milan Četić

Modelom DeskJet 6540 Hewlett-Packard najavljuje sledeću generaciju stonih inkjet štampača, koja donosi novi dizajn i nove kertridže većeg kapaciteta, sa više mlaznica.

Steno flash diskovi

Branko Maksimović

Ime Apacer je sve prisutnije na našem tržištu, pa se posle Compact Flash kartica na našem stolu našao i niz zanimljivih USB diskova koji se ističu već na prvi pogled...

Apacer Image Steno

Branko Maksimović

Na prvi pogled ćete pomisliti da je Apacer Image Steno kamerica, ali u istom minijaturnom kućištu smešteno je još nekoliko funkcija.

Gigabyte GK-5UW

Nenad Akšić

Gigabyte je sve aktivniji na tržištu periferijskih uređaja, pa se pred nama našao GK-5UW bežični set koji se izdvaja po "neobičnoj" frekvenciji na kojoj komunicira.

Omron RS8600 fiskalna kasa

Vladimir Cerić

Proces fiskalizacije teče svojim tokom, pa se na tržištu pojavljuju novi modeli uređaja. Omron RS8600 odudara od uobičajene ponude, pošto je u pitanju odlično opremljeni modularni POS terminal.

Logitech MX1000 laserski miš

Branko Maksimović

Mislili ste da su miševi sa kuglicom dobri, a onda se pojavio optički miš i za kuglicu više nije bilo mesta. Sada stižu laserski miševi...

Gigabyte M1600B

Vladimir Cerić

Inspirisani odvojenim komandama za rukovanje audio CD-ovima koje sve češće srećemo na notebook računarima, inženjeri firme Gigabyte su koncipirali specijalni DVD čitač koji radi i dok je računar isključen.

HP OfficeJet 9130

Marko Mihajlović

Multifunkcionalni uređaji su se do sada delili na veoma jeftine i veoma skupe. OfficeJet 9130 bi mogao predstavljati prekretnicu - robusan uređaj namenjen srednjim i većim kancelarijama veoma pristupačne cene. Šta je u kućištu?

Mercury DVD3683 plejer

Branislav Bubanja

Glavna odlika svih Mercury DVD plejera je niska cena, pa je DVD 3683 već na prvo pominjanje cene privukao našu pažnju. Šta se dobija za 69 evra?

Epson Photo Stylus R200

Angelina Vučković

Foto-štampač koji će svojom cenom i performansama privući veliki broj kupaca zove se Photo Stylus R200. Šta može da uradi Epson-ovih 5.760*1.440 dpi i šest kolor kertridža?

Canon i9550

Milan Četić

Treba vam inkjet štampač A3 formata? Sa zadovoljstvom smo isprobali Canon i9550...

Epson Perfection 4870

Milan Četić

Epson je poznat po skenerima najvišeg kvaliteta, a najnoviji Perfection 4870 je novi doprinos ove kompanije grafičkoj industriji. Dosadašnji vodeći model Perfection 3200 unapređen je u više pogleda, a optička rezolucija je dostigla 4.800 dpi.

Maxgear DVD plejer

Nenad Akšić

U "poplavi" jeftinih DVD plejera svoje mesto pokušava da izbori i Maxgear, proizvod iz Sweex porodice. Ističe se obiljem priključaka...

Lexmark X5250 i X1180

Angelina Vučković

Lexmark širi ponudu malih multifunkcionalnih uređaja po niskoj ceni - stigli su naslednici popularnog Lexmark-a X1150...

Kodak EasyShare DX4530

Nenad Akšić

Tražite jeftin point and shoot fotoaparat? Kodak-ova ponuda u ovoj klasi uvek je vredna pažnje...

HP NX9020

Nenad Akšić

NX serija kompanije HP spada u poslovne modele, a mi smo se susreli sa najjeftinijim od njih - NX9020. Po čemu je specifičan ovaj notebook?

DC6020 za početnike

Branko Maksimović

I jefitini fotoaparati stigli su do rezolucije od 6 Mp. Ipak, ne očekujte više od onoga što ste uložili...

Epox 8HDA3+ ploča

Aleksandar Veljković

Kupujući matičnu ploču za Athlon 64 procesore, korisnici su se proteklih meseci najčešće odlučivali za VIA K8T800 čipset. Šta je Epox izvukao iz konkurenta, nForce3/250?

Canon Powershot S1 IS

Milan Četić

Digitalni fotoaparati sa velikim optičkim zumom se retko pojavljuju, a upravo oni interesuju mnoge fotoamatere. Canon Powershot S1 IS donosi 10x optički zum visokog kvaliteta, ali je rezolucija ostala na 3.2 Mp. Kakvi su rezultati?

HP Photosmart 8150 i 8450

Milan Četić

HP svake godine obnavlja porodicu svojih foto inkjet štampača, pa su do nas stigla dva najnovija modela sa vrha HP-ove ponude - Photosmarte 8150 i 8450.

X-PERT DVD Maker

Branislav Bubanja

Iako bi se po imenu moglo pretpostaviti da je u pitanju softverski paket, V-Stream X-PERT DVD Maker predstavlja kombinaciju hardvera i softvera sa kojom ćete na najjednostavniji mogući način prebaciti svoje video-zapise u digitalni oblik.

Gericom Webgine 341C2

Nenad Akšić

Moderan notebook koji košta 639 evra stavio nas je u vanredni režim - navikli smo da se cena najjeftinijih modela penje do 800-900 evra. Notebook je potpisao Gericom, a njegova oznaka je Webgine 341C2...

Leadtek WinFast TV2000 XP

Nenad Akšić

Jeftine TV kartice sa Conexant BT878A čipom vladaju tržištem, i pored očajnih drajvera. Uvidevši da je to ipak veliko tržište, Leadtek nudi svoj low-end model zasnovan baš na Conexant čipovima.

Olympus C-60

Aleksandar Veljković

Iako istih dimenzija kao i digitalni mju modeli, C-60 po komunikaciji sa korisnikom i bogatstvu opcija predstavlja nešto više...

Nomak iz List-a

Aleksandar Veljković

Da li je kod nas moguće pronaći kvalitetan računar za malo novca? Odgovor na ovo pitanje trebalo bi potražiti u Nomak-ovim računarima, odnosno brendu koji je pokrenula firma List Computers. "Tajna" je u AMD Sempron procesoru...

Logitech Cordless Pilot

Nenad Akšić

Spas od šume kablova donose bežični miševi i tastature. Najdalje je stigao Logitech sa svojim Bluetooth rešenjima, koja povlače visoku cenu. Ovom prilikom predstavićemo jeftinijeg miša iz palete Cordless modela - Logitech Cordless Pilot Optical Mouse.

Didonator

Jelena Rupnik

Hello Kitty je sjajan gadžet za vas. Iskoristite Nokiu 6820 da to javite svim svojim prijateljima...

Kako odabrati platformu?

Aleksandar Veljković

Mnogo procesora, mnogo podnožja, još više čipsetova... Kako da odaberete platformu na kojoj ćete raditi tokom naredne godine, uzimajući u obzir performanse, fleksibilnost i cenu? Pomoći ćemo vam da dođete do zaključka...

Od stare do digitalne fotografije

Milan Četić

Ako se duže vreme bavite fotografijom, sigurno se u vašim albumima i kutijama nagomilalo puno slika i negativa. U međuvremenu ste, naravno, kupili digitalni fotoaparat, ali papirne fotografije prosto zovu da ih digitalizujete. Kako?

Skupo zadovoljstvo

Vladimir Cerić

Jednostavniji, lepši, neki tvrde i brži, Macintosh računari predstavljaju jaku konkurenciju PC-ju. Lansiranjem nove generacije PowerPC procesora, Apple svet je doživeo novu mladost, a Power Mac G5 je samo jedan od noviteta...

Najmoćnija Nokia

Branko Maksimović

Visok renome koji finska kompanija Nokia uživa na tržištu ujedno predstavlja i veliku obavezu da se korisnicima ponudi nešto više od mobilnog telefona. Rezultati se zovu Nokia 6600 i 7610.

Ploče po Intel-u

Ploče po Intel-u

Nenad Akšić

Među četiri LGA775 ploče pristigle tokom ovog meseca, dve je potpisao Intel lično, a čak tri su bazirane na naprednijoj verziji seta čipova i925. Dobra prilika za prelazak na novu generaciju opreme ili prvi mačići koje treba baciti?

DivX uz DVD

Branislav Bubanja

Iako superioran po kvalitetu, DVD format i dalje nije "savladao" DivX, a novu popularnost DivX kodiranju filmova doneli su kućni DVD plejeri koji mogu da reprodukuju i DivX materijal. Istražili smo kompletnu domaću ponudu...

DVD akrobacije

Vladimir Cerić

Iako je zbrka oko postojanja dva formata DVD medija uglavnom razjašnjena, problemi kompatibilnosti su ostali. Uz pomoć najnovijeg NEC-ovog DVD pisača isprobali smo bitsetting, novu tehniku za poboljšanje kompatibilnosti dual layer diskova.

Moderno ozvučenje

Branislav Bubanja

Opremate dnevnu ili radnu sobu u kojoj treba da se čuje dobar zvuk iz raznih izvora? Izaberite jedan od 5.1 sistema koje smo ovoga meseca testirali...

Multimedija na mobilnim uređajima

Nadežda Veljković

Prijem digitalnih TV signala je sledeći korak za handheld uređaje kao što su PDA računari i mobilni telefoni. Pratiće ih pokretni mobilni terminali u automobilima...

Dopunjavati... ali kako?

Aleksandar Veljković

Refil-kitovi sa bojama predstavljaju odličan način da troškove eksploatacije svog inkjet štampača svedete na minimum, bez velikog rizika po životni vek glava. Pogledajmo rešenja koja predlaže SmileInk.

Fabrika na putu oko sveta

Milenko Jovanović

Monitoring industrijskih postrojenja nije ništa novo, ali kombinacija monitoringa i Interneta je budućnost koja polako ali sigurno osvaja i naše prostore.