PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 155 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Najmanji dolaze

Branko Nikitović

Kad u vreme sveopšteg pojeftinjenja kompjuterske opreme vidite laptop od 170.000 dinara, ne možete a da se ne zapitate - zašto je tako skup? Čim uzmete u ruke Sony VAIO TZ, počinjete da shvatate da to nije običan računar...

Tanje od slike

Bojan Stanojević

Predstavljamo dva ultratanka Samsung-ova televizora sa LED pozadinskim osvetljenjem: UE46-B6000 i UE46-B7000. Da li će nameštaj u dnevnoj sobi ubuduće izgledati drugačije?

Laserom do ekonomične kancelarije

Laserom do ekonomične kancelarije

Aleksandar Veljković

Nebojša Rašković

Suprotno nekim predviđanjima, potražnja za laserskim MF uređajima poslednjih godina konstantno raste. Tome u prilog sigurno idu sve povoljnije cene i sve raznovrsnija ponuda. Pa da vidimo kojim putem možete poći ako poželite da potrebe skeniranja, štampe i rada sa faksovima poverite jednoj mašini...

Gigahercna kombinatorika

Gigahercna kombinatorika

Miloš Stamenković

Prošlo je skoro šest meseci od promocije Nehalem generacije procesora na tržištu, ali istraživanja pokazuju da, barem kod nas, ovaj novitet još nije dovoljno široko prihvaćen. Intel Core 2 ponuda je još uvek dovoljno dobra za većinu korisnika, a sada je ona postala još interesantnija...

Atom u Thinkpad svetu

Dejan Ristanović

Lenovo se konačno uključuje u trku na tržištu ultraportabl računara zasnovanih na Atom procesoru. Njihov IdeaPad S10e je negde na pola puta između netbook i notebook računara, što ima prednosti i mana...

Mini sa većim ekranom

Bojan Stanojević

Nekoliko meseci pošto se pojavio Mini Note PC 2133, HP je predstavio njegovog naslednika. Model 2140 donosi napredak u ergonomiji, ali i u unutrašnjosti...

D5000: ulaznica za DSLR svet

D5000: ulaznica za DSLR svet

Aleksandar Veljković

Pružamo vam jedinstvenu priliku da na zajedničkom druženju provedete celi dan sa nama i fotografišete novim Nikon-om D5000...

Mrežne mreže

Boris Stanojević

Umrežavanje kompjutera korišćenjem strujnih vodova u stanu postaje sve popularnije, kako zbog cene tako i zbog praktične upotrebljivosti. Tehnologija nije mlada, ali tek sada ulazi u zreo period. Ili možda nije baš sve tako jednostavno?

Lexmark-ovi blizanci

Nikola Stojanović

Ako ste se pitali da li za srednje veliku firmu postoji efikasnije kancelarijsko rešenje od digitalnog kopir uređaja, odgovor je potvrdan - to su dva veoma slična MF uređaja visoke klase X658dfe i X658dme.

Mnogo više od skladišta

Mladen Mijatović

Da li i vi imate računar koji nikada ne gasite, jer vam glumi server? Umesto njega, možete da koristite Qnap NAS uređaje koji u sebi integrišu serverske aplikacije za skoro sve što vam padne na pamet - lakše se upravlja, a potrošnja struje je bitno manja...

USB punjač za baterije

Branislav Bubanja

Baterija se začas isprazni, a ko bi nosio punjač... Sada se možete osloniti na USB port vašeg notebook-a...

Compaq u poslovnom svetu

Compaq u poslovnom svetu

Bojan Stanojević

Poslovni računar mora da bude pozdan, tih i kompaktan. Da to ne mora da znači i skup, može se videti na primeru HP-ovog modela Compaq dx2450.

Elektronski kontrolni u školi

Mladen Mijatović

Izgleda da polako dolazi kraj i klasičnim školskim kontrolnim zadacima - spravica po imenu Senteo će zameniti papir i olovku.

Vivax digitalni ram

Branislav Bubanja

Digitalni foto ramovi služe da ukrase radni sto, ali zahvaljujući jedinstvenom softveru, Vivax-ov model Imago DPF-002B može da reprodukuje muziku i filmove.

Svevideća "sijalica"

Mladen Mijatović

Kada sledeći put ležerno ušetate u neki moderan ambijent gde diskretna svetla prave prijatnu atmosferu, budite oprezni čak i ako nema nikoga - možda vas neko ipak gleda. Isprobali smo Axis M3011 IP kameru.

Snom 820: maneken na VoIP pisti

Mladen Mijatović

Snom je renomirani nemački proizvođač opreme za IP telefoniju. Proverili smo šta se krije iza izuzetno privlačnog dizajna njihovog telefona Snom 820.

VivaX Imago DVD K-195

Branislav Bubanja

DVD/DivX plejeri su odavno postali veoma jeftini, ali niska cena često zahteva ozbiljne kompromise. VivaX K-195 donosi sve što je važno, a jedini kompromis je pojednostavljenje...

Saitek za entuzijaste

Nebojša Rašković

Saitek Cyborg X Flight Stick je, po mišljenju mnogih igrača, revolucionaran džojstik; ništa manje zanimljiv nije ni volan Vibration Wheel 4-in-1 koji se može koristiti i na igračkim konzolama.

WiFi izlazi napolje

Mladen Mijatović

Oprema za outdoor wireless nekada je bila glomazna, skupa i komplikovana za montažu. Ubiquiti Networks nudi jednostavna i jeftinija rešenja, sa dometom koji se meri desetinama kilometara.

Chicony tastature

Branislav Bubanja

Predstavljamo vam tri nove tastature jednog od najpoznatijih proizvođača ovih periferija, koje ne dovode u pitanje njegovu staru slavu.

Kompletna TV ponuda

Branislav Bubanja

Do sada smo se sretali sa analognim ili digitalnim TV tjunerima, ali je Leadtek u jednom uređaju spojio oba standarda: novi hibridni član popularne familije WinFast donosi upotrebljivost kakvu do sada nismo videli.

Vivax portabl TV

Vivax portabl TV

Branislav Bubanja

Prodavnice su pune LCD televizora, ali ih visoka cena još uvek drži daleko od dnevnih soba. Postoje i jeftiniji modeli koje nisu za dnevnu sobu - proverili smo koliko je upotrebljiv TV sa ekranom od 8".

Olympus SP-590 UZ

Aleksandar Veljković

Olympus SP-590 predstavla uravnoteženu evoluciju SP-565 UZ, sa čijim mogućnostima, dizajnom i korisničkim interfejsom su korisnici Olympus-ovih ultrazumova već dobro upoznati. A uz to je cena nova... i vrlo realistična.

Nikon CoolpixP90

Aleksandar Veljković

P90 je tek drugi model u novoj Nikon-ovoj ultrazum seriji. Ubedljivim i unikatnim skupom karakteristika nameće se kao izbor broj jedan kupcima koji žele male dimenzije kombinovane sa velikim uvećanjem.

Panasonic Lumix TZ-5

Panasonic Lumix TZ-5

Aleksandar Veljković

DMC-TZ5 nije najnoviji model iz TZ serije kompaktnih ultrazumova, ali (možda upravo zbog toga) nudi povoljan odnos cena/kvalitet, uz tehničke karakteristike koje ga svrstavaju u sam vrh klase.

Mega-Giga panorame

Nenad Veljković

Tek što smo odahnuli nakon demonstracije Microsoft Photosinth-a, pojavilo se praktično i svima dostupno rešenje sa težištem na specifičnom hardverskom sklopu - jeftinom malom robotu koji upravlja vašim fotoaparatom. Isprobali smo GigaPan EPIC i EPIC100.

Video igračke fotelje

Video igračke fotelje

Filip Majkić

Za igrače koji ne zanemaruju svoja leđa i stražnjicu stižu proizvodi koji donose novi vid gaming uživancije. Ovoga puta pred nama je Ultimate Game Chair Reactor.

Drakensang: The Dark Eye

Filip Majkić

D&D alternativa iz Nemačke, sa zanimljivo osmišljenim svetom zvanim Avanturia - igra je došla bez mnogo pompe, ali je to ne čini manje interesantnom...

Ružičasta strana

Aleksandra Šakić

Andrijana Maksimović

Kamera - zmija, G - Cube Surfer, Torba za safari i Kul notebook.

Alat za elektroničare

Voja Antonić

Logička sonda je najvažniji alat svakog hardveraša. Mnogo je projekata "najboljih" logičkih sondi, pa na korisniku ostaje samo da izabere. Pripremili smo jedan originalni predlog u vidu jeftine, a efektne samogradnje...
pc155sko.zip (10,91 kB)