PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 168 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Beskompromisni HP

Voja Gašić

Vrhunski majstori koriste i vrhunske alate. HP radne stanice pravljene su upravo za najproduktivnije i najkreativnije - isprobali smo desktop stanicu Z-800 i mobilnu radnu stanicu Elitebook 8740w.

Neki to vole Full HD

Neki to vole Full HD

Voja Gašić

Bojan Stanojević

Beleženje važnih (i ostalih) događaja u životu fotografijom već je gotovo obavezno, a sve češće se snima i video... makar fotoaparatom. No ako ste pravi ljubitelj pokretnih slika, ništa ne može da zameni Full HD kamkorder

Toshiba varijacije

Branko Nikitović

Toshiba je jedan od najstarijih i najpoznatijih proizvođača laptop računara. Na našem tržištu je najpopularnija njihova Satellite serija, iz koje ovoga puta predstavljamo model A505 koji je stigao u tri verzije.

Blu-ray za plitak i dubok džep

Branislav Bubanja

HD televizori, bez kojih nema gledanja filmova u visokoj definiciji, sve su prisutniji u našim domovima. Sledeći korak je nabavka plejera koji može da reprodukuje takve filmove - predstavljamo jeftini Samsung BD-C5300 i model iz više klase, Pioneer BDP-LX52.

Multimedija u vazduhu

Jovan Marić

Vrelo leto, hladni napitak, utakmica završena, pogledali biste film, slušali muziku, podsetili se fotografija sa putovanja, ali da ne ustajete iz fotelje, Potreban vam je uređaj koji na sebi ima sve moguće priključke. Recimo, Asus O!Play Air HDP-R3...

Kućni video nadzor

Mladen Mijatović

Za realizaciju IP video nadzora u kućnim uslovima treba dobro poznavati tehnologiju IP mreža ili se osloniti na pomoć stručnjaka. Level One nudi komplet uređaja sa kojima ovaj posao možete da obavite sami.

Divlja vatra na Android tržištu

Marko Savković

Tržište je preplavljeno smart telefonima odličnih karakteristika pa izbor nikada nije bio teži. Testirali smo dolazeći HTC Wildfire, koji uz odlične karakteristike prati i niska cena...

Asoni IP pogled

Dejan Ristanović

Čitav svet se neminovno umrežava, pa je jasno da će IP kamere za nadzor preovladati nad klasičnim rešenjima. Pa ipak, kod nas se i dalje često instaliraju analogni sistemi, pre svega zbog verovanja da su IP kamere preskupe. Asoni je, kamerama i video serverom, pokazao da ne mora biti tako...

Najbolji multimedijalni plejer? PC!

Voja Gašić

Bojan Stanojević

Ako čitate prikaze multimedijalnih plejera videćete da mnogi od njih pate od problema sa podrškom našim slovima, novim verzijama kodeka ili im nedostaje neka praktična mogućnost. Umesto plejera koristite računar i neće biti problema! Osmislili smo konfiguraciju za dnevnu sobu...

Ethernet preko VDSL2 - brže i dalje

Mladen Mijatović

Da li je u vremenu optičkih kablova bakarna telefonska parica definitivno demode? Primena novih tehnologija izvlači neslućene performanse iz stare dobre telefonske žice - i do 100 Mbps!

Axis asesoar

Axis asesoar

Mladen Mijatović

Instalacija kamera za video nadzor nije uvek jednostavan zadatak, posebno ako instalater mora da podesi kameru dok "visi" sa neke skele, a i prikaz slike ponekad traži gomilu opreme. Uz odgovarajući alat sve se može lako rešiti - Axis nudi takav alat.

Dva nova ProBook-a

Dva nova ProBook-a

Bojan Stanojević

HP je ponovo proširio populranu seriju poslovnih prenosivih računara. Ovog puta predstavljamo dva slična modela nešto konzervativnijeg koncepta, zasnovana na različitim platformama.

3D u pokretu

Bojan Stanojević

Lenovo IdeaPad Y560 je savremen prenosivi računar, sa velikim diskom i moćnom grafikom. Ali, njegova najveća vrlina je podrška za pravi 3D prikaz... ako ste spremni da je platite!

Miševi za posao i zabavu

Aleksandar Veljković

U paleti od jedanaest miševa, Prestigio nudi tri gejmerska modela. Isprobali smo dva - najjači i najjeftiniji, a uz njih i jedan namenjen poslovnim ljudima.

TP-Link PoE gedžeti

Mladen Mijatović

Power-over-Ethernet napajanje se sve više primenjuje kod raznih klijentskih uređaja. Iz TP-Link-a stižu interesantni gedžeti koji olakšavaju rad sa PoE opremom.

Tri dimenzije iz jedne

Tri dimenzije iz jedne

Aleksandar Veljković

Nakon ere surround zvučničkih sistema sastavljenih od prave šume kablova i kutijica koje treba pravilno rasporediti po sobi, dolazi vreme zvučnih projektora, koje isti efekat postižu samo jednim, sofisticiranim komadom zvučnog hardvera. Isprobali smo Yamaha YSP-5100.

Devolo powerline na 200 Mbps

Mladen Mijatović

Devolo je nemačka firma koja je specijalizovana za izradu adaptera za prenos raznih signala preko električne kućne instalacije. Predstavljamo vam par brzih Ethernet adaptera.

Fujifilm HS 10

Aleksandar Veljković

Proizvođač čiji su ultrazum modeli poslednjih godina privlačili najviše pažnje ne odustaje od namere da dominira ovim segmentom tržišta - stigao je Fujifilm HS 10.

Panasonic Lumix FP-8

Panasonic Lumix FP-8

Aleksandar Veljković

Cena od 145 evra kvalifikuje Panasonic Lumix FP-8 za idealni niskobudžetni turistički model. Dodajte tome i snimanje video klipova u visokoj rezoluciji i možda ste odabrali aparat za ovo leto.

Sony NEX-5

Aleksandar Veljković

Evo i Sony-ja među proizvođačima nerefleksnih aparata sa izmenjivom optikom. Sony smatra da u projektovanju ovakvih aparata prioritet treba da bude na kompaktnosti kućišta, te je njihov prvenac NEX-5 najmanji aparat ove vrste.

Interfejs ka mozgu

Voja Antonić

Svi su izgledi da će pasivne proteze i beli štapovi uskoro otići u istoriju - digitalna elektronika je donela nadu za ljude koji su izgubili sluh, vid ili pokretljivost udova.

Bluetooth za kancelariju

Mladen Mijatović

Jabra je predstavila novu seriju telefonskih headset kompleta sa touchscreen interfejsom. Isprobali smo modele Go 6470 i Pro 9470.