PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 170 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Zaista elitni računari

Zaista elitni računari

Bojan Stanojević

Kako treba da izgleda beskompromisni prenosivi računar? HP je na ovo pitanje odgovorio serijom EliteBook, čije smo neke modele nedavno predstavili. Slede još dva lepa primera, manji 8440p i veći 8540p.

3D Samsung

Branislav Bubanja

3D video-sistemi su sve dostupniji i u našem okruženju, kako u pogledu raznovrsnosti, tako i u pogledu cene. Pogledajmo kako nas Samsung vodi u treću dimenziju, televizorom UE-46C7000, naočarima SSG-2100 AB i Blu-ray plejerom BD-C6900.

Igra iz kutije

Igra iz kutije

Branislav Mihaljev

Iako postoje gotovo 40 godina, igračke konzole su od vlasnika računara čvrsto odvojene granicom na kojoj stoji pojam - univerzalnost. Da li konzola i PC isključuju jedno drugo ili u saradnji redefinišu pojam multimedijalnog? I koju konzolu izabrati?

Muzika na uvce

Branislav Bubanja

Kod slušalica može bukvalno da se primeni ono: "Koliko para, toliko muzike". Stoga predstavljamo i poredimo kvalitetne slušalice, od kojih će neke odgovarati svakom džepu (tj. uvetu) a druge će zahtevati nešto veći izdatak...

Dve grafike i dva sistema

Bojan Stanojević

Asus U35J je jedan od onih prenosivih računara koji su negde između netbook i notebook koncepta. U njegovom kompaktnom kućištu našli smo nekoliko zanimljivih rešenja - recimo, on može da radi i bez operativnog sistema. Makar teorijski...

Sandy Bridge - peščana revolucija

Nadežda Veljković

Sa Intel Devoloper Forum-a stižu vesti o Sandy Bridge tehnologiji - mikroarhitekturi koja na jednom čipu objedinjuje mikroprocesor i grafički procesor, omogućavajući na taj način brži prikaz slika i uklapajući se u opštu tendenciju uvođenja sve kvalitetnijih 3D i HD komponenti.

HP u foto-svetu

HP u foto-svetu

Nebojša Rašković

Došli ste sa mora i ne znate šta da radite sa velikim brojem slika? Možete da ih odštampate, na primer novim HP-ovim foto MF uređajima... Isprobali smo Photosmart Plus, Photosmart Wireless i Photosmart Premium.

Tri koncepcije za backup

Bojan Stanojević

Backup je najjednostavnije praviti na prenosivim diskovima. Tri modela koje predstavljamo odgovaraju različitim pristupima: A-Data, Nobility NH01 (sa USB 3.0 interfejsom), A-Data Superior SH93 i Seagate GoFlex Desk.

Pritajeni tigar

Marko Herman

Serija laptop računara Qosmio već godinama važi za vrh Toshiba ponude. Isprobali smo jedan od modela iz aktuelne generacije - nije nas ostavio ravnodušnim!

Spreman za 3D

Bojan Stanojević

Za prikaz 3D sadržaja nije neophodan televizor, pa ni monitor: 3D podržavaju i neki projektori. Isprobali smo Sharp PG-D2500X.

Tablet s Androidom

Tablet s Androidom

Marko Herman

Iako je iPad revitalizovao tržište tablet uređaja, realno je očekivati da ga na kraju Android uređaji preuzmu, kao što to rade na smartfone sceni. Do nas je, kao najava, stigao jedan takav model: Xwave EM51.

Speedlink-ovi 2.1 zvučnici

Branislav Bubanja

Kupci se sve češće odlučuju u korist 2.1 sistema umesto za običan stereo, najčešće zato što se tako od slabašnih zvučnika, zahvaljujući izdvojenom basu, dobija "puniji" zvuk. Predstavljamo dva Speedlink paketa slične cene: Reflex i Vivente.

Androidi u malom pakovanju

Marko Savković

Sa malim zakašnjenjem na naše tržište stigli su i jeftiniji Sony Ericsson modeli sa Android platformom. Da li XPERIA X10 mini i XPERIA X10 mini pro mogu da se nose sa konkurencijom?

WD TV Live

WD TV Live

Dejan Ristanović

Kada smo u PC #153 testirali WD TV media plejer, zamerili smo mu nepostojanje mrežne podrške i nemogućnost emulacije DTS zvuka. Western Digital nas je čuo: WD TV Live ispravlja oba velika nedostatka i donosi poneki dodatak...

Tablet oklopnjača

Marko Herman

Za određene poslove potrebni su otporni računari, spremni da izdrže velike padove, uticaj različitih vremenskih prilika i elementarnih nepogoda. Algiz 7 je predstavnik nove klase takvih modela.

Axis M1114, najjača u klasi

Mladen Mijatović

Axis M1114 je kamera sa dobro izbalansiranim odnosom cene i kvaliteta, pogodna za široku oblast primena u nadzoru kancelarijskih prostorija, škola, banaka, a uz dodatno outdoor kućište, parkinga i drugih otvorenih prostora...

Multimedijalni NAS

Multimedijalni NAS

Mladen Mijatović

RNDU4000 je bogato opremljen NAS uređaj: četiri hard-diska, dvostruki gigabitni Ethernet i jak akcenat na multimediju, a Netgear ga deklariše kao proizvod "za posao i igru"! Mogu li ove dve koncepcije da koegzistiraju?

Kabl? Po želji...

Filip Majkić

Iz Logitech-a stiže nesvakidašnji gejming miš G700, koji napada ovu kategoriju korisnika iz nešto drugačijeg ugla - može da radi sa kablom ili bez njega!

Za svakodnevno štampanje

Zoran Drenković

U slučaju da uglavnom štampate crno-bele A4 strane, a da ponekad imate potrebu za bojom i A3 otiscima, OKI ima rešenje u jednom modelu: C801.

Didonator

Jelena Rupnik

Novogodišnja rezolucija je zvanična odluka da nešto obavite, uradite ili postignete u godini koja sledi. Ako donesete odluku koja se najčešće donosi, tu su gadžeti koji vam pomažu da je i ostvarite...

Nikon D7000

Nenad Veljković

Ergonomski naslednik D90, po telu sličan modelu D300s, a po nazivu sa oznakom koja pomalo iznenađuje, novi Nikon-ov model promoviše autofokus sa 39 tačaka, 1080p video i magnezijumski oklop. Na svemu tome je nalepnica sa cenom od 1400 evra.

Ana Brkić i PC Press

Aleksandra Šakić

Andrijana Maksimović

Ana Brkić je direktor razvoja u kompaniji AB Soft. Šta ju je privuklo programiranju i kako izgleda radni dan kada se projektuje i testira softver?

Eksterni disk na damski način

Andrijana Maksimović

Superior SHO2 je eksterni disk težak svega 150 grama, dimenzija smart telefona. Izdvaja ga dizajn, u kome dominira nežna roze boja...

Hoću, hoću dijamante

Aleksandra Šakić

Lepo dizajnirana ogrlica sa (dobro, možda ne baš pravim) dijamantima, raznih oblika i boja, nije samo nakit - LadyUSB je ujedno i memorija...