PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 172 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Pogled u vazduh

Pogled u vazduh

Branko Nikitović

Kada je 2008. Apple promovisao MacBook Air, rezultati nisu bili sjajni: najlakši notebook na svetu koji nije postigao očekivani tržišni uspeh. Sada se pred nama našla nova generacija - da li su ispravljeni nedostatci prethodnika?

Fujitsu za (malo) dublji džep - laptopi

Bojan Stanojević

Na tržištu ima mnogo prenosivih računara po primamljivim cenama. Koliko je isplativa investicija u skuplje modele koji se proizvode u Nemačkoj ili Japanu? Isprobali smo pet Fujitsu notebook-a raznih koncepcija.

TV manija - HD i 3D pride

TV manija - HD i 3D pride

Voja Gašić

Bojan Stanojević

Iz prodavnica vas mame atraktivni televizori velike dijagonale sa full HD ili čak 3D slikom, a vaš operater vas izaziva novim HD signalom i video-on-demand servisom. Uz sve to ide i nova godina, tradicionalno vreme kupovine televizora. Posetili smo "Tehnomaniju" i za vas izabrali najatraktivnije modele...

Put u treću dimenziju

Voja Gašić

Kako prikazati 3D sliku, u kućnim i bioskopskim uslovima? Da li ćete nositi anaglifske, polarizacione ili prekidačke naočari, da li će na svakom oku biti po jedan monitor ili ćete sliku gledati uživo, bez ikakvih gedžeta? Upoznajmo sve ove tehnologije...

Omnia i novi Windows

Omnia i novi Windows

Marko Savković

Sredinom oktobra predstavljena je nova Microsoft-ova džepna platforma. Jedan od prvih proizvođača koji su je prihvatili je Samsung, pa smo bili veoma nestrpljivi da isprobamo model Omnia 7.

Kućna automatika

Mladen Mijatović

Koliko bi vam značilo da kućne električne uređaje možete da uključujete i isključujete sa jednog mesta zajedničkim daljinskim upravljačem? Još ako je taj daljinski vaš mobilni telefon ili neki računar koji je povezan na Internet... Upoznajmo neka rešanja.

MP5 plejeri

Branislav Bubanja

Nije greška u naslovu! Ako MP3 plejeri mogu da reprodukuju muziku i eventualno "hvataju" radio-stanice, a MP4 plejeri mogu da prikazuju video i fotografije, onda Xwave plejeri koje predstavljamo mogu da se zovu MP5...

Navigacija sa stilom

Navigacija sa stilom

Mladen Mijatović

NDrive je portugalska firma koja proizvodi navigacioni softver za mobilne telefone i samostalne uređaje. Predstavljamo dva elegantna i funkcionalna modela za navigaciju u vožnji: Touch Light i Camal 430i.

OKI MB470: Sve na jednom mestu

OKI MB470: Sve na jednom mestu

Zoran Dranković

Štampanje, skeniranje, kopiranje i slanje/primanje faksa čak i ako ništa ne znate o tehnici? Sasvim verovatno, ako ste se odlučili za MFP OKI MB470.

Lamborghini tastatura

Darko Pantović

Automobilska industrija utiče na proizvođače hardvera, pa je Lamborghini bio inspiracija dizajnerima Gigabyte-a kada su projektovali tastaturu K8100. Kako je naći se za "volanom"?

Muzičke kugle

Branislav Bubanja

Ko je rekao da zvučne kutije moraju biti četvrtaste? Mission je modelom M-iSphere Mini dokazao i da sferni oblik daje zvuk visokog kvaliteta.

LED na dva načina

Bojan Stanojević

LG je nedavno predstavio nove monitore sa LED pozadinskim osvetljenjem, a mi smo isprobali dva 23" modela: jeftiniji E2360 i moćniji E2380VX.

Bez ventilatora

Miljan Vekić

Ako vam smeta buka koja dolazi iz kućišta vašeg računara, a i dalje biste voleli da igrate najnovije igrice sa maksimalnim detaljima i koristite 3D aplikacije, Gigabyte ima rešenje za vas. Ime je GV-R577SL.

3D Soundbar

3D Soundbar

Branislav Bubanja

Iako je količina dostupnog 3D video-sadržaja u Srbiji minimalna, uređaji za njihovu reprodukciju postaju sve dostupniji. Predstavljamo vam jedan interesantan dizajnerski koncept u realizaciji LG-ja: HLX55W plejer.

Bioskop na dlanu

Voja Gašić

LG HX300G nije baš piko-projektor - malo je veći, ali ima mnogo prednosti, od dužeg veka lampe na dalje. Sa zadovoljstvom smo ga isprobali!

Čitanje uz Sony

Jovan Bulajić

Sony je upravo predstavio novu paletu čitača elektronskih knjiga - modele Sony Reader Pocket Edition, Touch Edition i Daily Edition. Kako su se pokazali u poređenju sa konkurentskim uređajima?

Olympus E5

Nenad Veljković

Naslednik E3 modela sa novim High Speed Live MOS senzorom od 12,3 Mp i Tru­ePic V++ procesorom pravi je promoter nove generacije Four Thirds standarda. Koliko mu nova tehnologija pomaže u borbi sa konkurencijom?

Fleš šareniš

Aleksandra Šakić

Taman pomislimo da smo sve rekli o USB fleš diskovima, kad se pojave modeli kojima ne možemo da odolimo. Ovoga puta u pitanju je memorija sa oznakom Adata...

Aircoustic slušalice

Andrijana Maksimović

Nisu sve slušalice iste - Vivanco je oformio novi brend slušalica koje se odlikuju posebnim dizajnom i kvalitetom, a u skladu s tim i cenom. Reč je o seriji Aircoustic, namenjenoj korisnicima čiji kriterijumi daleko prevazilaze prosečne.