PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 188 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Projekat Softver
 Naslovna strana 
 

Hardver

HTC sa četiri srca

Voja Gašić

Od mnogo najavljenih telefona s četvorojezgarnim procesorima, u prodavnice je najpre stigao HTC-ov adut. Zasnovan na NVIDIA Tegra 3 arhitekturi, njihov One X će nas privući odličnom izradom, spektakularnim ekranom, softverom i drugim karakteristikama.

Aždaja na mostu od bršljena

Aždaja na mostu od bršljena

Miloš Stamenković

Intel je pomerao datum zvanične prezentacije procesora generacije Ivy Bridge, ali vredelo je čekati. Isprobali smo najjači model Core i7 3770K, smešten u moćan računar.

Olimpijada u visokoj definiciji

Olimpijada u visokoj definiciji

Voja Gašić

Bojan Stanojević

Već neko vreme razmišljate o novom televizoru, ali nikako da prelomite? Bliže se Olimpijske igre i drugi sportski događaji koji će biti prenošeni u HD rezoluciji. Možda je to kap koja će preliti čašu? Da bismo vam pomogli da spremni dočekate letnje sportske izazove, istražili smo šta donose ovogodišnji modeli vodećih brendova

Tanak, tanji, ultrabook...

Branislav Bubanja

Svaki proizvođač laptopova je predstavio ili se sprema da predstavi barem jedan ultrabook. Toshiba ambiciozno nastupa na tržištu, a Portege Z830-10H se odlikuje i nekim originalnim rešenjima.

Šesti pogled u budućnost

Nadežda Veljković

Proročanstva IBM-ovih stručnjaka o pet tehnologija koje će imati najviše uticaja na naše živote u narednom periodu uvek izazivaju interesovanje. Nedavno je, po šesti put, IBM predstavio svoju Next 5 in 5 strategiju.

Profesionalni LCD ekrani

Profesionalni LCD ekrani

Mladen Mijatović

Profesionalni LCD ekrani se koriste u poslovnom okruženju za velike prezentacije, prikaz informacija na javnim mestima i u sklopu velikih video-zidova. Pedstavljamo dva profesionalna NEC displeja: MultiSync P551 i MultiSync X551S.

Još malo drveta za verne slušaoce

Novak Jovanović

Eacan-ovi zvučnici E-505s lako izlaze na kraj sa jednostavnijim multimedijalnim sadržajem, a cena će vam pomoći da im oprostite izvestan nedostatak sirove snage.

Kancelarijski lepotan

Mladen Mijatović

Iz renomiranog NEC-a nam stiže lak i tanak monitor sa LED pozadinskim osvetljenjem i obiljem naprednih opcija za uštedu energije. Ko voli da mu ono što stoji na stolu bude i lepo i funkcionalno, razmotriće MultiSync EX231W.

Kompaktni Lenovo

Kompaktni Lenovo

Novak Jovanović

Male dimenzije i niska cena novog IdeaCentre H420 računara lako će privući kupce, kako one koji traže rešenje za kancelariju, tako i kućne korisnike multimedije.

Nova sedmica plus

Voja Gašić

Čuveni sedmoinčni Samsung-ov tablet P1000 doživeo je životnu plus-fazu u liku naslednika, modela P6200. Izgleda isto, ali radi mnogo bolje... i to već na prvi dodir.

Xerox, majstor svog zanata

Novak Jovanović

Smisleno dizajnirani multifunkcionalni postali su zaštitni znak kompanije Xerox. Da vidimo kako se WorkCentre 3045V uklapa u malu kancelariju.

Za sve poslovne potrebe

Zoran Drenković

Koliko god pričali o virtuelizaciji i računarstvu u oblaku, u kancelariji koristimo hartiju. A nju može da proizvodi Sharp MX-M354N.

Dva oka megapikselne kamere

Dva oka megapikselne kamere

Mladen Mijatović

Mobotix D-14 je kamera visoke rezolucije s dva objektiva i dva senzora - može da zameni dve ili više kamera različitih namena. Recimo, zasebne slike za krupni i detaljni plan ili dnevno-noćni režim.

Fujifilm X-Pro1

Nenad Veljković

X100 je 2010. uzburkao strasti uvodeći koncept drugog aparata. Naslednik je znatno povoljšan: APS-C senzor sada ima više megapiksela i novu filter matricu, objektiv je izmenljiv, uveden je Focal Plane zatvarač i unapređen LCD. Kako sve to funkcioniše?