PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 197 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Pcbiz
 Naslovna strana 
 

Hardver

HTC One

HTC One

Dejan Ristanović

HTC je ove godine požurio, prikazujući svoj vrhunski smartfon desetak dana pre svetskog kongresa mobilne telefonije u Barseloni. Sva kreativnost se slila u uređaj, dok o imenu nisu mnogo razmišljali - posle One X, One S i One V dobili smo prosto HTC One.

Nokia u crvenom

Pavle Peković

Nokia je bila lider na tržištu mobilnih telefona a Microsoft lider na tržištu pametnih telefona. Obe firme su izgubile svoje pozicije a sada, ujedinjene, pokušavaju da se vrate na vrh. Da li će im Nokia 820 to omogućiti?

Četvrta Nexus generacija

Voja Gašić

Google očigledno voli da uposli što više proizvođača na svom velikom projektu Nexus. Sada je na red došla i kompanija LG, koja je potpisala Nexus 4.

Bolja grafika za malo para

Bolja grafika za malo para

Miloš Stamenković

Grafički adapteri su obavezna komponenta svakog računara, ma u kojem obliku da su realizovana. Savremena integrisana rešenja, čak i ona jeftina, pokrivaju potrebe prosečnog korisnika, ali prava grafička kartica pruža mnogo više... a njena cena vas neće uplašiti

iMac: Na granici mogućeg

Miodrag Popović

Sledeći Apple-ov korak u svetu desktop računara je novi iMac, kompjuter spakovan u čudesno tanki monitor. Oduševiće vas dizajnom, ali i performansama...

Mala munja

Zoran Životić

SSD diskovi su doneli veoma brz rad, ali su njihovi kapaciteti inicijalno bili skromni. Tehnologija napreduje, pa SSD kombinacija od čitavog terabajta više nije nedostižna. Isprobali smo LaCie Little Big Quadra SSD.

Nabijanje performansi

Miloš Stamenković

Zahvaljujući činjenici da se tržište procesora sastoji iz više segmenata, AMD i dalje ima priliku da se bori za svoj deo kolača. Recimo modelima Piledriver ("nabijač"): FX8350 i FX4300.

Jedan od Titana

Jedan od Titana

Voja Gašić

Predstavljen na CES-u, Samsung 770Z5E-PS6 notebook pokazuje svu snagu koju je moguće ugraditi u računar težak svega 2,35 kilograma.

Za zabavu i putovanja

Žarko Gojković

WayteQ se specijalizovao za tablete i GPS uređaje. Ovoga puta stigao nam je tablet računar povoljne cene XTAB-80 i auto-navigator nove generacije XTAB-50, zasnovan na Android-u.

Operacija računar

Miloš Stamenković

Konfekcijski desktop PC naći ćete u bilo kojoj prodavnici - ma koji model da izaberete, nećete mnogo pogrešili. Ali, ako tražite snažniju konfiguraciju, čeka vas prava odiseja...

Kvantni kompjuteri

Voja Antonić

Nils Bor je rekao: "Ako neko kaže da može da razmišlja o kvantnoj mehanici a da pritom ne dobije vrtoglavicu, time pokazuje da ništa nije razumeo". Dolazi vreme da tu glavobolju pojačaju računari.

Štampači ljudskih organa

Nadežda Veljković

Tehnologija 3D štampe se već koristi za izradu plastičnih i metalnih predmeta, a jedna od njenih potencijalnih primena je biotehnologija. Da vidimo šta se očekuje od bioprintera...

Asus VivoBook S200

Asus VivoBook S200

Voja Gašić

Asus eksperimentiše s raznim konceptima, pa ćete tu često naći uređaje koji zgodno popunjavaju rupe u globalnoj ponudi. Jedan od takvih je VivoBook S200.

Gigaset i dodir

Dejan Ristanović

Ekrani osetljivi na dodir ulaze i u svet fiksnih telefona - stigao je Gigaset S820 koji uobičajenu udobnost komunikacije obogaćuje novim kvalitetom.

Vivax u pohodu na tržište

Novak Jovanović

Tablet od stotinak evra lako nađe put do korisnika, naročito ako ima IPS ekran i dvojezgarni procesor. A Vivax TPC-7150 zadovoljava sve te uslove...

NEC EA za najzahvetnije

NEC EA za najzahvetnije

Bojan Stanojević

U nove modele serije MultiSync EA NEC ugrađuje IPS panele, tako da ovi monitori zadovoljavaju i veoma stroge zahteve. Isprobali smo EA224WMi, EA244WMi i EA294WMi.

Baš širok monitor

Branislav Bubanja

Monitori su prešli dug evolucioni put od prvobitnog odnosa stranica 4:3: najpre su se raširili na 16:10, pa su se malo skupili u struku na 16:9, a sada su rešili da se još malo izduže, do odnosa stranica 21:9. Dobar primer je LG 29EA93, monitor čija širina obezbeđuje i neke neobične primene... osim gledanja filmova.

Prestigio PAP4500

Voja Gašić

Prestigio MultiPhone DUO serija budi dosta interesovanja. Ovaj put skrećemo pažnju na PAP4500.

iBuddy 3 connect

Voja Gašić

O Intex-ovom vrlo povoljnom "ortak-tabletu" već smo pisali. Vreme je da vidimo šta sve možemo da uradimo kada smo na vezi s ortakom...

Prestigio i GPS

Prestigio i GPS

Voja Gašić

Iz jeftinijih tableta sve češće se izostavlja GPS funkcionalnost. Prestigio je odlučio da popuni prazninu tabletom GeoVision 7777 koji je napravljen baš za navigaciju... i još ponešto.

Maca i Android u televizoru

Bojan Stanojević

TV "opametnjivači" dovode smart funkcije u starije i skromnije televizore. Blueberry TV Cat to radi pomoću Android-a, što donosi niz prednosti.

Preko HD rezolucije

Dejan Ristanović

Već nekoliko godina čini nam se da full HD rezolucija predstavlja tačku iza koje, barem u mainstream kategoriji, nema smisla ići. Dell U2713HM nam je pružio priliku da tu zabludu prevaziđemo.

Sony Alpha NEX-6

Nenad Veljković

Predstavljen kao spoj snage NEX-7 i konektivnosti NEX-5R, NEX-6 je zapravo kombinacija entuzijastičkog modela sa "kontrolnim točkićem" i OLED tražilom i WiFi funkcionalnosti podržane dobrim hibridnim autofokusom i sistemom interne softverske nadogradnje.