PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 205 :

SadržajTehnovizija Aktuelno Komunikacije Komentari Rubrike
Prvi pogled Test zona Iz prakse Pc.biz Pc.edu
 Naslovna strana 
 

Prvi pogled

Veliki Windows na malom tabletu

Veliki Windows na malom tabletu

Pavle Peković

Dell Venue Pro 8 je kompaktni tablet koji košta 299 dolara a donosi punu verziju Windows-a 8.1. Došlo je vreme da kompletan računar stavimo u džep pantalona, što kod mnogih izaziva nova pitanja...

Pogled u UHD budućnost

Bojan Stanojević

Serija 9 je na vrhu Samsung-ove ponude televizora, a ove godine u nju su ušli Ultra HD televizori. Proverili smo kakav je model UE559090 i da li je 4K rezolucija spremna za realni svet.

Opasno LEp Displej

Voja Gašić

Na sajmovima smo već par godina mogli videti prototipove televizora s OLED ekranima, ali LG-jev OLED televizor 55ea980 je napravio i komercijalni korak - možete da ga kupite u našim prodavnicama.

Foto-Nokia

Voja Gašić

Model Lumia 1020 svedoči da Nokia, ali i čitavo Windows Phone 8 okruženje, imaju svoje adute.

Na dva ekrana

Branislav Bubanja

Pametni telefoni i tableti su moćne sprave, ali ograničavajući faktor su mali ekrani. Prestigio Multiscreen PMD1 može da prebaci sliku na televizor, i to bežično - eto načina da dođete na prezentaciju, ubodete dongle u televizor i počnete da pričate, nevezani za kablove...

Nova P-serija: suštinski različita

Nova P-serija: suštinski različita

Bojan Milosavljević

Profesionalni displeji nove NEC P-serije stižu sa mnoštvom poboljšanih karakteristika, ali i sa novim funkcionalnostima. Da vidimo šta nude P403, P463, P553, P703 i P801, monitori s dijagonalama ekrana od 40" do 80".

Garmin u video akciji

Boris Stanojević

Garmin je stekao reputaciju odličnim uređajima za navigaciju namenjenim ljubiteljima boravka u prirodi i aktivnostima koje to podrazumevaju. Kako današnje vreme zahteva da se kompanije šire i prilagođavaju, tako i Garmin nije mogao da ostane po strani kada su u pitanju akcione kamere: predstavljamo Virb.

Aktivno praćenje

Aktivno praćenje

Bojan Milosavljević

Moderna tehnologija je danas u službi tehničkog ali i fizičkog obezbeđenja ? uređaj po imenu Active Track se oslanja na GPS, mrežu mobilne telefonije i RFID tehnologiju kako bi poboljšao kvalitet rada čuvara drugih radnika obezbeđenja.

Sony Alpha 7/7R

Nenad Veljković

Ponovo Sony i ponovo prvi put na svetu. Reč je o dve slične kompaktne kamere punog formata, po prvi put sa izmenjivom optikom i mnogo megapiksela. Pogledajmo šta podrazumeva ova full-frame grana.

Windows i Phone aplikacije iz Srbije

Aleksandra Rakin

Ne samo da broj aplikacija u Windows Store-u raste i dostiže šestocifrene brojke, već i broj aplikacija za Windows platformu koje nastaju u Srbiji raste iz dana u dan. Upoznajemo vas s nekoliko njih koje ćete rado koristiti, uz podsećanje da je od 20. novembra Windows Phone dobio i dugoočekivani Instagram - porodica je sada potpuna.

Tiho skladište

Tiho skladište

Dejan Ristanović

U PC#204 našu pažnju je privukao mali storage server Qnap TS-220, kao pouzdano i jeftino rešenje za skladištenje podataka u kući ili firmi. Krenuli smo korak dalje i isprobali Qnap TS-420 koji, uz slične karakteristike i jednako povoljnu cenu, nudi više prostora i veću fleksibilnost.

Bezbednost za budućnost

Kristijan Lazić

ESET-ov paket Smart Security, koji obezbeđuje kompletnu zaštitu računara i mreže, stigao je u novoj verziji, dalje unapređujući opcije po kojima je već bio veoma poznat, ali i uvodeći nove, od kojih je posebno interesantna zaštita računara od krađe.

Uslužni programi

Jovan Bulajić

Internet Explorer 11, finalni WinAmp, The Bat! i Norton 360.

Pametni kamenčić

Relja Jović

Tržište pametnih satova je poslednjih meseci u porastu. Medijski je najzastupljeniji Samsung Galaxy Gear, pre svega zahvaljujući jakoj kampanji, ali ima još snažnih igrača u areni. Da vidimo šta može Pebble.

Tastatura za vaš tablet

Jovana Milićević

Na tabletu možete da kucate, ali ako se radi o većem tekstu, ekran će teško zameniti pravu, fizičku tastaturu. To je imao na umu i Logitech kada je kreirao Ultrathin Keyboard Cover za iPad.

Zimski gadžeti

Nebojša Prijić

Odlazak na zimovanje obično podrazumeva beg od svega elektronskog. Ipak, zašto bismo se odricali tehnologije ako ona može da nam asistira na snegu? Opremite se za planinu u hi-tech stilu!