PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 26 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Programiranje Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Projekat Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Vrhunac multimedije

Voja Gašić

Kad Hewlett-Packard ponudi da nešto od najjače artiljerije sa kojom raspolaže, Voja Gašić teško odoleva iskušenju...

Dva mrežna džina

Pavle Peković

U Redakciju su ovog meseca stigla dva "džina" sa po dva Pentium Pro procesora: Acer Altos 9000/X1B i Compaq Proliant 5000. Testirao ih je Pavle Peković.

Ekran do krajnjih granica

Majkl Mijatović

Leto je vreme za notebook računare, a dr Majkl Mijatović kaže da se ove godine najbolje snašla Tošiba, promovišući Tectra 740CDT.

LCD Monitori

Milan Četić

Ekspanzija prenosivih računara je dovela do snažnog razvoja tehnologije LCD ekrana. Jedini problem za Milana Četića ostaje cena...

Sredina - napred

Voja Gašić

Daewoo monitori su već više godina prisutni na našem tržištu i uživaju solidan renome. Konačno su se stekli uslovi da ih Voja Gašić predstavi.

Tragajući za standardom

Bojan Petrović

Izbor Pentium matičnih ploča nikada nije bio veći, ali njihove performanse nikada nisu bile približnije. Bojan Petrović kaže da izbor ipak nije jednostavan.

3D Akceleracija

Aleksandar Veljković

Za dobru 3D sliku trebaće vam odlična 3D kartica. Srećom, Aleksandar Veljković konstatuje da je ponuda na domaćem tržištu sve bolja.

Intenzivno trodimenzionalno

Aleksandar Šušnjar

PC računari polako u kuće dovode hardverski ubrzanu 3D grafiku. Aleksandar Šušnjar pogledao je Intergraph-ov Intense 3D.

MPEG diskoteka

Saša Krstić

Saša Krstić stavio je 13 sati muzike, u CD kvalitetu, na običan CD-ROM. MPEG kompresija osvojila je i jednu beogradsku radio stanicu...

K6 ili Pentium?

Bojan Petrović

Konačno je i u Beograd stigao K6, nova nada kompanije AMD protiv Pentium Pro i Pentium II. Bojan Petrović tvrdi da će borba biti žestoka...

Džepni pilot

Jovan Bulajić

Firma U.S. Robotics više nije poznata samo po dobrim modemima - Jovan Bulajić predstavlja Pilot, organajzer koji čita vaš rukopis.

Džinovi od 100 grama

Kristijan Lazić

Paralelno sa razvojem PC-ja, u senci se ne manje iznenađujućom brzinom razvijaju i džepni računari. Kristijan Lazić pregledao je nekoliko najpopularnijih modela koje proizvodi Casio.

Ime vašeg računara

Emin Smajić

Osim tržišta "žutih" računara na koje smo navikli, razvija se i segment tržišta posvećen korisnicima velikih zahteva. Emin Smajić uočava da stižu i "ozbiljni igrači".

Prvi utisci

Voja Gašić

Skener pogodan za kancelarije, zvučnici i nove kartice koje, sve češće, imaju vezu sa video ili TV uređajima, su aktuelnosti ovog meseca...

Table(te) za lakši san

Darko Staničić

Grafičke table su nezamenljive za neke primene. Zato je Darko Staničić isprobao dva Wacom modela: UltraPad i ArtPad II.

Letnje čarolije

Jelica Protić

Ljubitelje računara teško je nagovoriti i na kraće putovanje - pravdaju se alergijom, simuliraju išijas - i gledaju da kupe neku "džiža-bidžu" za njihov PC. Jelica Protić dobro zna kako to izgleda...