PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 41 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Intel: sledećih pet godina

Majkl Mijatović

Intel je nedavno publikovao svoj "rokovnik" - kada da očekujemo sledeće procesore, i kakvi će oni biti? Počinjemo od 32-bitnih modela, da bismo stigli do 64-bitnog Merced-a, i njegovog naslednika koji nosi ime McKinley.

Pentium II u pokretu

Dejan Ristanović

Nova generacija prenosivih računara stigla je i kod nas: ASUS P6300 ima Pentium II, izuzetan TFT ekran, dobar zvuk i modularan dizajn... Može li on u svemu da zameni stoni računar?

Na ravnom ekranu

Zoran Životić

Uz sve veće ekrane idu i sve manji stolovi. Da li je rešenje ravni monitor, kao što je Samsung SyncMaster 531TFT? Koliki je, kakvu sliku daje, kako ga podesiti i... kad će se naći nadomak vašeg pogleda!

Tajna niske cene

Aleksandar Veljković

Suočeni sa ograničenim budžetom, korisnici se često opredele za najjeftiniju matičnu ploču... Analizirali smo taj segment tržišta u potrazi za najpovoljnijim ponudama.

Dobro i(li) jeftino

Aleksandar Veljković

Nova generacija 3D kartica sjajno se razvija: iznenadićete se kada saznate da "kartica vaših snova" ne mora da bude skupa: izaberite Voodoo Banshee, Savage, Creative Riva TNT Blaster i Acorp Intel 740.

ISDN centrale

Danko Jevtović

Nema efikasnijeg proširenja telefonskih kapaciteta vaše firme od ISDN priključka. Posle toga, potrebna vam je još samo dobra centrala, koja integriše ranije analogne linije i ISDN priključke, ostavljajući mesto i za dalju ekspanziju. Testirali smo ISDN centrale firmi Panasonic i Bosh.

Jedan inč više

Branko Nikitović

Veliki monitori su u trendu, a izbor na tržištu je veoma dobar. Uz malo pažnje, naći ćete ono što vam je potrebno... i dostupno. Možda neki od DTK, IBM, NEC, Nokia, Samsung ili Sony monitora koje smo testirali.

Faktor brzine

Aleksandar Šušnjar

Iako je kod CD-a pouzdanost najvažniji parametar, proizvođači akcenat stavljaju na brzinu... Stigli su 32X čitači, koje smo pažljivo testirali.

U znaku lasera

Milan Četić

Samsung ML-7000 i HP LaserJet 1100 su prijatno osveženje: svaki će u svojoj klasi sigurno zaoštriti oštru borbu na tržištu.

Novosti iz ink-jet sveta

Milan Četić

Ink-jet štampači predstavljaju jedan od najbržih segmenata rasta kompjuterske industrije, za šta su svedoci i tri nova HP modela.

Može li brže?

Đorđe Grujić

Bogdan Ristivojević

Za moderne CAD aplikacije ni jedan računar nije dovoljno jak - uvek može brže! Isprobali smo ArchiCAD na nekoliko konfiguracija, kako bismo na ovaj način rangirali procesore i kompjutere.

Lični digitalni asistent

Kristijan Lazić

Palmtop računari brzo su postali neophodni pomoćnici poslovnim ljudim. Predstavljamo 3Com Palm III, Philips Nino, Casio Cassiopeia E-10, Compaq 2010c, GeoFox-One i Sharp ZQ-570.

Grafika na podu, autobusu i zgradi

Darko Staničić

Reklame velikih dimenzija nisu nikakva novost, ali kako se one štampaju? Potreban je poseban uređaj, poseban papir i posebne folije... ipak, postupak nije ni komplikovan, ni dugotrajan a rezultati su izvanredni.

Prvi utisci

Voja Gašić

Agfa Snapscan 1212 skener, Centra 2066bx računar, Citizen CIJ 660 štampač, MaCase zvučnici, PowerSurge mrežni filter, 56K modemi i Quantum EX disk.

Direktna veza

Voja Gašić

Učestvujte u nagradnoj igri koju organizujemo u saradnji sa firmom DirectLink.