PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 48 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Smena na tronu?

Majkl Mijatović

Da li je novi AMD-ov Athlon zaista toliko moćan da bi zamenio Intel na tronu? Prvi testovi pokazuju da najvećem svetskom proizvođaču čipova neće biti lako - Pentium III/600 je poklekao čak i na planu rada sa floating point brojevima.

Džobsova voćna salata

Miloš Nikolić

Nakon uspeha iMac-a, na redu je iBook - "Macintosh za poneti", u živim bojama.

Pentium III i aritmetika

Bojan Tepavčević

Kako se novi Pentium III snalazi kada mu naredite da intenzivno "krcka brojeve"?

UltraDMA/66 na delu

Aleksandar Veljković

Zajednički imenitelj novih ploča sa i810 i VIA Apollo Pro Plus čipovima je Ultra DMA 66 podrška. Da li testovi pokazuju značajniji napredak u performansama?

Deset na testu za dobru vezu

Pavle Peković

Na našim šarenim telefonskim centralama ni za jedan modem se ne može reći da je najbolji. Kriterijumi za ocenjivanje se ipak moraju uspostaviti - isprobali smo deset modema koje smo našli kod distributera i ustanovili da pri izboru treba biti veoma oprezan.

DV(D)e karte za Holivud

Voja Gašić

Konačno su i do nas stigli prvi DVD-RAM uređaji, koji obezbeđuju upis čak 5.2 GB podataka na rewritable ploču. Pokazalo se da je prva generacija DVD pisača interesantna isključivo za strpljive korisnike...

Stari aduti, novo pakovanje

Aleksandar Veljković

Jasno je zašto NVidia, 3dfx, Matrox i ostali proizvođači žele da kupite njihov novi hit, ali šta vi imate od grafičke kartice nove generacije? Testirali smo pet novih modela i izdvojili novi hit - NVidia Vanta čip donosi TNT2 performanse po veoma skromnoj ceni.

Od Davida do Golijata

Milan Četić

Pet modela koje predstavljamo svedoče da laseri ne zaostaju za ink-jet štampačima po pitanju noviteta. Upoznajte moćni HP ColorLaserJet 8500, ekonomične Brother HL-1050 i HL-1070, kodularni Kyocera FS-1700+ i jeftini Oki 4m.

Za ozbiljnu kancelariju

Milan Četić

OfficeJet Pro 1170C je zapravo super opremljena ink-jet fotokopir mašina koja može da se poveže sa računarom...

Mreža sa Istoka

Voja Gašić

Iako "oni sa mrežama" često mute vodu, sve je jednostavije umrežiti računare i izaći na Internet. Micronet nudi zaokruženo rešenje...

Prvi utisci

Voja Gašić

Abit Hot Rod 66, Artec skener, Belinea 103040 monitor, Diamond Rio portabl MP3 player, E.T. USB kamera, Ericsson T18s mobilni telefon, Genius Fantasia SW-G106, Logitech Cordless Desktop, Logitech WingMan Formula Force, MidiLand - Mli-SW190 zvučnici i TV-view PRO.