PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 51 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Visoko CE

Voja Gašić

Iako su mnogi skloni da Windows CE računar okarakterišu kao luksuz, dovoljno je nekoliko dana rada da ga zavolite. Isprobali smo Sharp HC-4600, mali računar sa neverovatnim dodacima, u koje spada i Web kamera...

Čardaš na kolenima

Milan Bašić

Severni sused postao je značajan kanal kroz koji stižu komponente do nas. Sada imamo priliku da predstavimo tri notebook računara iz te zemlje: Portocom 982, Portocom 5100C i Portocom 2100P.

Athlon i aritmetika

Bojan Tepavčević

Sudeći po rezultatima aritmetičkih testova, mit o Intel-ovoj nadmoćnoj aritmetici je srušen, a Athlon je zaseo na tron. Uporedite rezultate...

Integracijom do ekonomičnosti

Aleksandar Veljković

I dalje čekamo Camino, Athlon ploče još ne stižu, ali su Intel 810 i 810e u punom naletu. Analizirali smo ponudu firmi Chaintech, Acorp, Abiy, Gigabyte, Microstar i Tekram. Zaključak? Ako bi i trebalo uložiti još malo strpljenja u čekanje "nasledinka" BX-a, nema razloga za oklevanje kada su jeftinije solucije u pitanju.

NVidia (r)evolucija

Aleksandar Veljković

Najnoviji proizvod firme NVidia, GeForce 256, predstavlja odvažni pokušaj postavljanja novih standarda i usmeravanja celokupne 3D industrije novim tokovima. Uz Creative Anihilator, testirali smo i TNT 2 kartice firmi Microstar, Guillemot i Leadtek.

Četiri puta 18 GB

Voja Gašić

Ako ste očajavali zbog ovogodišnjeg drastičnog poskupljenja memorija, možete da se utežite sve većim i bržim diskovima. Približili smo se cifri od 20 GB, bez povećanja cena...

Kopiranje i štampanje

Milan Četić

Kompanija Sharp je izabrala originalan nastup na tržištu multifunkcionalnih mašina: pretvorili su profesionalnu digitalnu kopir mašinu u laserski štampač, zadržavajući i njenu osnovnu funkcionalnost. Tako su nastali modeli AL-840 i AR-181.

Izlaz u svet

Stevan Josimović

U našim uslovima izbor modema je veoma značajan korak, pre svega zbog neujednačenog kvaliteta linija. Isprobali smo nekoliko modema firmi Acorp, Motorola, Conexant i Wisecom Rockwell, kao i Micronet Internet IP Sharer, koji obezbeđuje jednostavno povezivanje čitave firme na Internet.

Kablovski modemi

Aleksandar Marinović

Do pre nekoliko godina mreža kablovske televizije koristila se samo za prenos TV signala. A onda su kablovski modemi postali hit...

Dva velika UPS-a

Boris Stanojević

Pred nama su dva jača modela UPS-a, sposobna da izdrže opterećenje mreže od 5-6 računara. Upoznajte BestPower 510 i APC SmartUPS 1400.

HP DeskJet 970

Milan Četić

DeskJet 970C je odgovor na Epson-ov "izazov" zvani Stylus Color 900: koncipiran slično modelima iz serije DJ 800, od kojih je nasledio mnoga tehnička rešenja.

Minolta PagePro 6ex

Milan Četić

PagePro 6ex spada u male laserske štampače. Kompaktne dimenzije, 600 dpi rezolucija i mogućnost istovremenog povezivanja na dva računara čine da žalimo što se na našem tržištu nije pojavio ranije...

Genius Color Page-Vivid Pro Film

Iza dugačkog naziva krije najnoviji Genius-ov adut, klasičan flatbed model rezolucije 600*1200 tačaka po inču, koji omogućava (i) skeniranja 35-milimetarskih slajdova, odnosno negativa.

Hewlett-Packard ScanJet 3300C

Stevan Josimović

Milan Bašić

Porodica ScanJet dobila je prinovu u srednjoj / ekonomskoj klasi, čija je oznaka 3300C. U pitanju je naslednik modela 3200C koji koristi USB port i uz koji stiže zanimljiv softver...

Canon CanoScan FS2710

Fotografi su pred velikom dilemom: da li je vreme za prodaju konvencionalne 35 mm kamere i kupovinu digitalnog aparata? U slučaju da vas ne privlači digitalna fotografija, film skener Canon CanoScan FS2710 je dobar izbor.

Modemom do srca

Nenad Veljković

Dugo držan po specijalističkim ambulantama kao uređaj kojim se mora "pilotirati", EKG je konačno prepušten "običnim" lekarima, kroz zanimljivu PC karticu.

Svemogući kalkulator

Dejan Ristanović

H/PC i P/PC računari predstavljaju vladajući trend, ali Hewlett-Packard ne zaboravlja inženjere kojima je potreban klasični kalkulator. Novo čudo tehnike zove se HP 49G.

Produžena autonomija

Saša Krstić

Posle predstavljanja uvoznih UPS-ova, pogledali smo i domaću ponudu, orijentisanu ka višesatnom radu opreme zasnovanom na klasičnim akumulatorima.

Prvi utisci

Voja Gašić

Apower dynaCAM digitalna kamera, Samsung SC-148F i Teac CD-540E CD čitači, Centra Deep Blue računar, Creative WebCam 3, Guillemot ForceFeedback džojstik, Guillemot Racing Wheel, IOmega Zip 250P drajv, KFC Vision USB kamera, Logitech Cordless Wheel Mouse i Saitek X6-33M gamepad.