PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 52 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Carstvo Celeron-a

Aleksandar Veljković

Testirali smo 11 kompletnih PC konfiguracija koje su za nas i kupce pripremile domaće računarske firme. Šta da očekujete ako ste sebi obećali računar za Novu godinu?

Uvek mobilni

Dejan Ristanović

Zoran Životić

Mobilni telefon nije samo važna alatka poslovnog čoveka, već i most između klasičnih i računarskih komunikacija. "PC" po treći put analizira ponudu mobilnih telefona na našem tržištu: isprobali smo 20 modela firmi Alcatel, Ericsson, Motorola, Nokia, Panasonic, Philips, Sagem, Samsung, Siemens i Sony.

Snaga u malom

Aleksandar Veljković

DTK 540-I nas još jednom navodi da se zapitamo: ima li i dalje razloga da od notebook-a ne očekujemo ono što može i naša stona konfiguracija?

Za kuću i posao

Milan Četić

U srednju klasu spadaju laserski štampači čija je cena 900 do 1800 maraka. Na našem testu našlo se pet takvih modela različitih koncepcija...

Još jedan skan napred

Milan Bašić

Linotype Circon predstavlja vrh u ponudi desktop skenera, pa je interesantno videti koliko zaostaje za trostruko skupljim profesionalnim uređajima.

Novi Samsung prozori

Branko Nikitović

Četiri nova Samsung-ova monitora različitih dijagonala pomoći će ovoj firmi da učvrsti visoku poziciju na našem tržištu. Testirali smo Samsung 750s, 750p, 900IFT i 1100p+.

DVD ili DVD-ROM?

Dejan Veselinović

DVD je tu, spreman da postane apsolutni standard, uprkos pojavi raznih alternativa. Postoji kao dodatak PC-ju ali i kao samostalna "kutija". Uporedili smo te dve koncepcije...

HP PhotoSmart S20 skener

Milan Četić

Iako su skenera sve pristupačniji, neki korisnici ih i dalje smatraju komplikovanim za upotrebu. Zato je HP-ov foto skener idealan za one koji žele da fotografije, slajdove ili negative brzo i lako prebace u kompjuter.

Kyocera FS 680

Iako spada u ekonomsku klasu, FS 600 izgleda kao ozbiljan štampač. Nasledio je odlični model FS 600, koji je prestao da bude "u trendu" od kada je uobičajena brzina porasla na osam strana u minuti. Zato su promenjeni procesor i fjuzer...

HP ScanJet 6390C

Milan Četić

Nedavno predstavljeni ScanJet 6300C dobio je novo izdanje: model ScanJet 6390C obezbeđuje i automatsko umetanje papira (ADF), kao i skeniranje transparentnih medijuma.

Lexmark Z11

Lexmark-ov najnoviji model iz ekonomske klase liči na dva jača modela (Z31 i Z51), ali je primetno manji. Štampa u rezoluciji 1200 dpi, što je neuobičajeno visoko za modele ove cene...

Minolta PagePro 8

Milan Četić

PagePro 8 je naslednik modela PagePro 6, koji donosi povećanje brzine (8 strana u minuti umesto 6) i kvalitetninu mehaniku, drugačije izgleda i emulira PCL 6.

Canon PowerShot A50

Vrhunski Canon-ov digitalni foto-aparat donosi visoku rezoluciju (1280*960) i zum objektiv. Koliko su slike kvalitetne?

Wacom Graphire grafička tabla

Nikola Stojanović

Graphire nije samo grafička tabla - u paketu stiže i bežični miš, olovka i elektronska tabla, koja se povezuje na USB priključak. Visoka rezolucija i osetljivost na pritisak dopunjavaju spisak dobrih karakteristika.

Srećna Nova 2000

Voja Gašić

Nova godina je tradicionalno vreme kad se kupuju pokloni. Ako ne znate koga biste obradovali, obradujte sebe i svoj PC...

Nagradna igra

Voja Gašić

Mnogo toga se dešava u decembru: sneg, Nova godina, dva broja "PC"-ja... i imena dobitnika u nagradnoj igri firme DirectLink.

Prvi utisci

Voja Gašić

Plustek USB skener, ATI All in Wonder 128 i Matrox G400 Max Dual Head grafičke kartice, Quantum i IBM diskovi, Samsung ml-5100a laserski štampač, Sharp EL-6660A i 6690A organajzeri, UCOM Nordic ISDN adapter.