PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 55 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

AMD prvi stigao do gigaherca

Majkl Mijatović

U ponedeljak, 6. marta 2000. Advanced Micro Devices (AMD) je počeo da isporučuje Athlon procesore koji rade na frekvenciji od 1 gigaherca. Još jedna velika granica tako je prekoračena, ali se trka na tržištu procesora nastavlja. Šta donosi prvi gigahercni Athlon, ugrađen u Compaq Presario 5900Z?

MAXXimalni ATI

Aleksandar Veljković

ATI Rage Fury MAXX je pokušaj da se okonča neprijatni period stagnacije nekadašnjeg tržišnog lidera. Može li MAXX da (pre)stigne GeForce?

Centra na 750 MHz

Aleksandar Veljković

U želji da vrh Centra linije računara uvek bude što bliži najjačim PC konfiguracijama, PC Centar je izbacio model 4000, baziran na Athlon procesoru koji radi na 750 MHz.

3D retrospektiva

David Paunović

Iako grafički čipovi brzo zastarevaju, tokom prethodne dve godine iza nas je ostalo nekoliko proizvoda koji su veoma upotrebljivi... i uz to jeftini. Objavljujemo uporedni test grafičkih kartica čija cena na našem tržištu ne prelazi 150 DEM.

"PC" u mreži

Pavle Peković

Kažu da obućar ima najgore cipele... Ta poslovica nas je punih pet godina tešila dok smo gledali našu redakcijsku mrežu. A onda smo odlučili da je dovedemo u red. Šta možete da očekujete pošto donesete sličnu odluku u vašoj firmi?

Red IDE, red SCSI, red IDE...

Dejan Veselinović

Doskora smo birali između SCSI i IDE diskova, a sada se pojavio i pojam UDMA... Koji standard preporučiti za različite primene računara?

Daewoo se vratio

Milan Četić

Korejska kompanija Daewoo je pre oko godinu dana nestala sa tržišta monitora. Sada je prestrukturiranja završeno, pa Daewoo predstavlja novu gamu savremenih modela dijagonala 15, 17 i 19 inča.

Ravno je "in"

Aleksandar Veljković

Prateći trend, ViewSonic je izbacio nove modele sa potpuno ravnim ekranom. I to u velikom stilu...

Zvuk koji me obara

Stevan Josimović

Na domaćem tržištu naći ćete širok izbor zvučnika za vaš PC, od jeftinih, preko zvučnika izvanrednog dizajna, do zaista kvalitetnih kutija. Predstavljamo zanimljive modele firme JazzSound.

Nokia 7110

Zoran Životić

Iako WAP kod nas još nije aktuelan, Nokia 7110 je veoma zanimljiv mobilni telefon.

DVD vokmen

Dejan Ristanović

Jeste li nekada poželeli da vaš vokmen prikazuje i sliku? Panasonic DVD-L10EC donosi ostvarenje tog sna...

Digitalna mračna komora

Voja Antonić

Do pre nekoliko godina tačno se znalo šta je potrebno za fotografiju. Sada takva znanja treba sticati ponovo, u digitalnom domenu...

Profesionalne veze

Pavle Pulek

ZyXEL je već više od deset godina prisutan na svetskom tržištu kao jedan od vodećih proizvođača komunikacione opreme. Predstavljamo presek njihove ponude.

Leadman napajanja

Voja Gašić

Ako vaš posao zavisi od računara, onda zavisi i od električne energije. Leadman pomoći će vam da se opremite dobrim PSU-om i UPS-om.

Mali GPS risiver

Dragan Kujović

Pre dve godine pisali smo o sistemu za globalno pozicioniranje u našem časopisu, a sada je do nas stigao mali, atraktivni i jeftini GPS risiver.

Lexmark Z31

Milan Četić

Z31 je po ceni i po performansama pozicioniran između modela Z11 i Z51 - to je predstavnik srednje klase štampača, koga karakteriše brz rad i kvalitetna mehanika.

Compaq Aero 2130

Odnedavno se i kod nas mogu kupiti džepni računari pokretani Windows CE 2.11 operativnim sistemom koje proizvodi najveći svetski proizvođač kompjutera - Compaq. Prvi iz porodice od tri modela je Aero 2130, palm kompjuter sa kolor LCD ekranom.

Epson Perfection 610 i 1200U

Milan Četić

Posle dužeg odsustva sa domaćeg tržišta skenera, Epson se konačno vratio sa dva nova modela - Perfection 610 i Perfection 1200U. Prvi od njih je prilagođen kućnim primenama, dok je drugi interesantan za zahtevnije korisnike...

Kyocera FS-3750

Milan Četić

Stevan Josimović

Kyocera FS-3750 se po performansama nalazi u samom vrhu tržišta laserskih štampača i predstavlja primamljiv izbor za one koji žele da opreme kancelariju novim mrežnim štampačem.

Teac CD-W54E

CD pisače danas koriste podjednako firme i pojedinačni korisnici koji imaju potrebu za redovnim backup-om i arhiviranjem podataka. Na našem tržištu Teac ima najbolju reputaciju kada su u pitanju CD uređaji, a ovim modelom nestaje i potreba da nabavljate SCSI kontroler - pred nama je IDE CD pisač.

Teac Copy Station

Aleksandar Veljković

Milan Četić

Iza imena Teac CD Copy Station CS-Single 8 krije se izvanredna alatka namenjena CD klubovima i svima koji kopiraju veće količine CD-ROM-ova. To je nezavisni, namenski uređaj za kopiranje kompakt diskova.

Philips 105B Touch Screen

Verovatno ste bili u prilici da vidite ekrane koji reaguju na dodir i da se zapitate kako ta tehnologija funkcioniše. Sada touch screen ekrani mogu da se priključe i na "veliki" PC...

Prvi utisci

Voja Gašić

Aopen DVD čitači, kuleri za procesore, DTT 2500 Digital zvučnici, Gigabyte GA-660 Plus TNT2 kartica, Quantum Lct10 diskovi, Logitech i Genius USB kamere, Nerit i Musivox MP3 plejeri i Teac PowerMax de Luxe zvučnici.