PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 57 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Sony za posao

Branko Nikitović

Testirali smo nove Sony monitore različitih dijagonala: CPD-E100 (15"), CPD-G200 (17") i CPD-G400 (19"). Karakterišu ih potpuno ravne FD Trinitron cevi i orijentacija ka profesionalcima.

Iščekivanje raspleta

Aleksandar Veljković

AMD je onima koji su požurili da kupe KX-133 ploču priredio neprijatno iznenađenje. Još gore su prošli kupci modernih Intel-ovih ploča sa hardverskim bagom koji je već dobio ime Caminogate... Neizvesnost je sve veća, a u našu Redakciju iz meseca u mesec pristiže sve više matičnih ploča...

Vreme čuda

Aleksandar Veljković

Voja Gašić

Iako tek očekujemo Voodoo 5, ATI Radeon i GTS2 lideri grafičke scene već su pokazali adute koji predstavljaju pravi praznik za oči.

Štampanje u mreži

Milan Četić

Zahtevi koji se postavljaju pred mrežne štampače po pravilu su veoma visoki, a njihova nabavka uvek je predmet ozbiljnih razmatranja. Zato smo napravili presek domaće ponude štampača za vašu mrežu.

Compaq za profesionalce

Aleksandar Veljković

Na Zapadu je uobičajeno da se za ozbiljne CAD/CAM primene koriste grafičke radne stanice. "Zavirili" smo u jednu od njih - egzotični Compaq SP700.

RAID za svakoga

Stevan Josimović

Promise efikasno nastupa na tržištu disk kontrolera: prvi je uveo jeftino IDE RAID rešenje, a mali trik sa Ultra66 kontrolerom može da mu obezbedi lidersku poziciju u narednom periodu...

Ekonomičan notebook

Stevan Josimović

Trend pada cena notebook računara učinio je Compaq Presario 1200 - XL103 veoma interesantnim za domaće tržište.

Standardizovani kablovi

Goran Ćirić

Kategorija 5, 5e, 6, 7... Situaciju na tržištu kablovskih sistema karakteriše mnogo naziva koji stvaraju priličnu zbrku. Pomoći ćemo vam da se snađete.

Video telefon

Zoran Dimić

Da li je došlo vreme da klasični telefon zamenite modernijim uređajem koji će osim glasa prenositi i sliku? Ako imate ISDN priključak, svakako pogledajte Siemens T-View 100.

Šta se krije iza rezolucije?

Milan Četić

Moderni ink-jet štampači dele tačku na komponente, licitirajući sve većim rezolucijama. Šta je od toga stvarnost a šta privid?

Zvuk uz sliku

Dejan Veselinović

Malo je poznato da je najveći deo onoga što zovemo "bioskopskim doživljajem" stvar kvalitetnog zvuka, čak i više nego velikog platna. Predlažemo nekoliko sistema različitih cena koji će kućnoj multimediji dati novu dimenziju.

Okipage 10ex

Milan Četić

OkiPage štampači, koji izgledom i kvalitetom štampe jako podsećaju na laserske, za osvetljavanje fotoosetljivog valjka koriste niz LED dioda. Zbog toga su veoma jeftini, ali se primećuju i određene mane. Šta je novi model 10ex učinio da te mane budu ispravljene?

Canon BJC 8200

Canon se sve ozbiljnije interesuje za foto ink-jet tehnologiju koja, koristeći šest boja mastila, postiže fotorealistični efekat štampe fotografija. BJC 8200 je prvi Canon-ov "čisti" foto ink-jet štampač...

Digitalne kamere

Milan Četić

Isprobali smo četiri digitalna foto-aparata iz različitih kategorija: pre svega modele PowerShot S20 i PowerShot Pro70 firme Canon, a onda i Mustek-ove kamere VDC-100 i VDC-300.

Canon FB 630P i 630U

Milan Četić

Marijana Anastasijević

Dva nova Canon-ova skenera predstavljaju dobar izbor za one koji žele lak, vizuelno atraktivan i upotrebljiv uređaj. Jedan od njih koristi paralelni, a drugi USB port...

Tektronics Phaser 750

Milan Četić

Vladavina Hewlett-Packard-a na tržištu kolor laserskih štampača je uzdrmana: Tektronics Phaser 750 je izvanredan uređaj koji po mnogim parametrima prevazilazi konkurenciju.

Boje u džepu

Janja Bobić

Lider na polju handheld računara, Palm Computing, izneo je na tržište svoj prvi kolor model čija je oznaka IIIc...

Prvi utisci

Voja Gašić

Apacer memorija, ASUS V6600 Pro/64M i MSI-8809 grafičke kartice, Genius NewSketch 1212 grafička tabla, Genius Wireless tastatura, Millennium DVD-2200/1500 region free plejeri, Samsung VoicePen digitalni diktafon i Micronet mrežne kartice koje komuniciraju preko telefonske instalacije.