PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 58 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Veliki mali DTK

Aleksandar Veljković

DTK nas je već nekoliko puta iznenadio povoljnim odnosom kvaliteta i cene svojih notebook-a, a ovoga puta ponudili su maksimum koji se može očekivati od jednog prenosivog računara. Ime modela je DTK 540i.

Na grafičkoj raskrsnici

Aleksandar Veljković

Voodoo 5 je konačno stigao, a u isto vreme nVidia je promovisala drugu generaciju GeForce 2 GTS čipova koji briljiraju u svakom pogledu. Šta da odaberete i koliki napredak možete očekivati u odnosu na prethodnu generaciju grafičkih kartica?

DVD leto 2000

Voja Gašić

Stevan Josimović

DVD tehnologija dostiže punu zrelost, ali glavni adut za njen prodor u PC arenu i dalje nisu programi i multimedijalni diskovi, već filmovi. Analiziramo parametre DVD uređaja i uporedno testiramo modele koje smo pronašli na YU tržištu.

DVD u kutiji

Dejan Veselinović

Samostalne "DVD kutije" su sve popularnije. Šta da očekujete od modela Xwave i Marantz DV7000?

DVD i Makrovizija

Dejan Ristanović

Rast popularnosti DVD plejera učinio je aktuelnom staru priču o VHS kasetama koje su zaštićene od presnimavanja. Šta Makrovizija može u novom, digitalnom svetu?

Sve je pod kontrolerom

Voja Gašić

Dok se navikavao na sve veće kapacitete i brzinu rotacije, tržište diskova se podelilo - nekima prostora nikada dosta, a nekima je sasvim dovoljno nekoliko gigabajta. Isprobali smo WD 102BA i 153BA, Quantum lct08 i lct10, kao i Fujitsu MPE3136.

Fujitsu-Siemens T-Bird

Branko Nikitović

Na domaće tržište ponovo stižu brand-name računari, pa se i na našem testu našla zanimljiva Fujitsu-Siemens konfiguracija...

Maksimalna vernost

Milan Četić

Vrhunska reprodukcija fotografija na ink-jet štampačima je, teorijski gledano, dostignuta. Da bismo stvar proverili u praksi, suočili smo šest najpopularnijih foto štampača današnjice: Canon BJC 7100, Canon BJC 8200 Photo, Epson Stylus Photo 870, Hewlett-Packard DeskJet 950C, Lexmark Z31 i Lexmark Z51.

Sedam je srećan broj

Branko Nikitović

Zahvaljujući odluci da iskoristi katodne cevi renomiranih proizvođača, Ingram Micro, proizvođač Videoseven monitora, postiže visok skor na testu. Uporedili smo modele F70, S70 MPRII, S96S, S96DN i N96DN.

Višestruki ISDN

Branko Nikitović

ISDN priključci koje je ponudio "Telekom" su munjevito rasprodati, pa na tržištu stalno postoji glad za raznim uređajima koji omogućavaju komunikaciju preko digitalnih linija. Isprobali smo proizvide firmi ELSA i EICON Technology.

Letnje vrućine

Bojan Petrović

Kada zavladaju letnje vrućine, mnogi od nas se rashlade u bazenu, korišćenjem klima uređaja ili barem ventilatora. Šta tada rade računari? Analiziramo problem grejanja komponenti i uticaj overklokiga na dužinu njihovog radnog veka.

Papiri i mastila

Milan Četić

Potrošni materijal (mastila i papiri) igra važnu ulogu u svetu ink-jet štampača: od njih direktno zavisi kvalitet odštampanog materijala. Najsigurnije je koristiti originalni repro-materijal ali su alternative često znatno ekonomičnije. American Inkjet Corporation (AIC) već godinama uspešno dokazuje da cena potrošnog materijala za ink-jet-ove može da se spusti, uz očuvanje kvaliteta.

Miševi za svakoga

Pri izboru miša kod nas se najčešće gleda samo na cenu, ali ima i drugih parametara... Šta nude Genius, A4 i Mitsumi?

Epson Stylus 760 i 1160

Milan Četić

Epson je, novim modelima ink-jet štampača, uspeo da otkloni većinu problema koji su pripisivani njegovim proizvodima: brzina i kvalitet štampe na običnom papiru sada su na visokom nivou, uz očuvanje kvaliteta reprodukcije fotografija koji je oduvek bio Epson-ov adut. Taj trend najbolje ilustruju dva nova modela, Stylus Color 760 i 1160...

Za ljubitelje drmusanja

Milan Četić

Kontroleri za igre su postali veoma rašireni dodatak za PC računare, a force feedback tehnologija ostala je najpopularnija kod volana, mada se sada javlja i kod drugih uređaja. Isprobali smo Guillemot Force Feedback Wheel i Genius MaxFire G-09D Programmable.

Epson Photo PC 650

Digitalni foto-aparati se probijaju na našem tržištu, a Epson-ov bazni model, PhotoPC 650 je jedan od pionira tog proboja. Radi se o najslabijem i najjeftinijem Epson-ovom foto-aparatu, koji je odlično prilagođen potrebama prosečnog amatera.

SuperMicro favoriti

Sanja Ignjatović-Vlaho

Na našem računarskom tržištu najviše se traže jeftine komponente, ali postoje primene koje zahtevaju najviši kvalitet. Zato predstavljamo dve ploče poznate američke firme SuperMicro.

Prvi utisci

Voja Gašić

Centra 4009 Warp računar, ATI Rage Fury Pro VIVO i ATI All in Wonder 128 Pro grafičke kartice, ExpandView za prikaz slike na više monitora, Samsung SyncMaster 750ST multimedijalni monitor, Philips Addons multimedijalni dodaci, Siemens Gigaset 3000 ISDN telefon, Teac USB flopi, Plantronics PC slušalice i 3M ergonomski dodaci.