PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 59 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Duron ili Celeron 2?

Aleksandar Veljković

Intel i AMD ne prestaju sa procesorskim duelima pa su u ekonomskoj klasi odmerili snage modelima Celeron 2 i Duron. Oba su stigla i do nas - koji će preovladati?

Ploče u petoj brzini

Aleksandar Veljković

Novi setovi čipova i novi procesori diktiraju pravu bujicu modela svih značajnijih proizvođača. Tražeći modele koji će se kod nas kupovati ove jeseni, testirali smo i815/E i KT-133 ploče: Abit SE-6, Acorp 6VIA89, Asus A7V, CUV4X i CUSL2, Chaintech 7AJA i 6OJV, Epox 8KTA, Gigabyte 6OMM7 i 6OXM7E, Microstar MS-6334 i K7T Pro, Soltek SL-77KVB i SL-75KV, Soyo SY-7ISM i SY-K7VIA...

NVidia era

Aleksandar Veljković

Dok ATI kasni sa isporukom jeftinijih modela Radeon-a, NVidia je bez ikakve najave izbacila superbrzi (ali i odgovarajuće skup) GeForce 2 Ultra. Zanimljivo je i na YU tržištu: isprobali smo Creative Anihilator 2 i Elsa Gloria II.

Nokia za profesionalce

Branko Nikitović

Iako je ime Nokia kod nas najpoznatije po mobilnim telefonima, računarski svet zna da oni prave i odlične monitore. Na našem testu našli su se modeli 445, 446 i 447 koji u nazivu nose i sufiks PRO.

Monitori za kraj leta

Branko Nikitović

Isprobali smo proizvode firme LG - svakom segmentu tržišta namenjen je po jedan model, dok "tačku na i" stavlja izvanredni TFT monitor Studioworks 880LC.

Novi Centrični Duron

Stevan Josimović

AMD procesori su ozbiljan izazov za kupce, pa je beogradska firma "PC Centar" predstavila računar Centra 4030Duron.

Labtec-ova zvučna baterija

Stevan Josimović

Već prvo slušanje opravdava visoku reputaciju koja prati Labtec zvučnike. Ova firma nudi za svakoga po nešto: Spin seriju za osnovne multimedijalne primene, LCS seriju za zahtevnije korisnike i F/X Theater za one koji teže vrhunskom zvuku.

11, 10, 01, kreni...

Voja Gašić

Digitalizacija pokretnih slika možda ne napreduje brzim tempom, ali DV (Digital Video) postaje sve zastupljeniji. Glavnu reč vodi, naravno, japanski Sony.

Skeneri

Milan Četić

Milan Bašić

Skener je danas dovoljno mali, jeftin i jednostavan za upotrebu da će mu gotovo svaki korisnik naći po neku primenu. Uporedili smo 12 skenera koji dominiraju YU tržištem. U centru naše pažnje bili su jeftini modeli firmi Epson, Genius, Hewlett-Packard, Mustek i Plustek, ali smo isprobali i dva modela "za grafičare": Epson GT-12000 i Expression 1600 Pro.

I autonomija i stabilizacija

Saša Krstić

Domaća firma ENEL sada nudi novu porodicu UPS-ova, koje i dalje karakteriše mogućnost višečasovnog napajanja vašeg računara.

Xerox Docuprint M750 i M760

Milan Četić

Xerox se na našem tržištu predstavio širokim asortimanom proizvoda, među kojim dominiraju laserski štampači. Ipak, i ponuda ink-jet-ova zaslužuje da je analiziramo: koncentrisali smo se na dva nova modela, Docuprint M750 i M760.

Lexmark Z32 i Z52

Milan Četić

Dva nova Lexmark printera pariraju izazovu koji je postavio Hewlett-Packard serijom DeskJet 900. Suština odgovora je u povećanju brzine, rezolucije i tehnike štampe.

Canon BJC 6200

Milan Četić

Najnoviji Canon-ov ink-jet štampač BJC 6200 sledi put koji su utrli prethodnici, BJC 3000 i BJC 6100. Radi se o doteranoj verziji modela 6100, koja donosi bolje performanse...

Epson EPL 5700L

Iako po ceni pripada ekonomskoj klasi, EPL5700L obezbeđuje solidnu brzinu štampe, a Epson-ovoa RITech i MicroGray tehnologija poboljšanja rezolucije daje kvalitet štampe fotografija blizak onom koji imaju 1200 dpi laseri.

Xerox C6

Milan Četić

C6 je osnovni ink-jet model iz Xerox-ove ponude, namenjen prvenstveno kućnoj upotrebi. Ipak, neke mogućnosti ga približavaju ozbiljnijim modelima...

Epson StylusScan 2500

Multifunkcionalne mašine postaju popularne otkad je cena spala ispod 1000 DEM. Epson StylusScan je najbolji primer ovog trenda: on integriše štampač, skener i kolor kopir mašinu.

Alo, ođe zračenje

Voja Antonić

Mnogo se govori o štetnosti zračenja monitora i mobilnih telefona. Panične reakcije sve češće se zasnivaju na glasinama, a optimistička gledišta na rezultatima naučnih istraživanja...

Prvi utisci

Voja Gašić

Compaq Aero 1500 palmtop, Ekstremni kuleri, Creative Encore DVD 12X, Hansol 2100A monitor, Micronet Wireless adapteri, Phone Genius 99 mini-telefon, ProComp BST1M matična ploča, Quantum lct15 diskovi, Wisecom modemi i Xwave DVD plejer.