PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 61 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Preko gigaherca

Majkl Mijatović

Prebrzo smo se penjali do gigaherca - bilo je potrebno čak šest meseci da Intel i AMD naprave naredni korak nudeći još brže procesore. Kakve rezultate postižu Pentium III koji radi na 1.13 GHz i Thunderbird na 1.1 GHz i zašto je Intel-ov novi hit tako brzo nestao sa tržišta?

Digitalni video

Voja Gašić

Selidba pokretnih slika u računar nije jednostavan zadatak, ali lakoća kasnijeg editovanja sadržaja je dovoljan mamac... Izlažemo tehnološke osnove digitalnog videa i predstavljamo digitalni kamkoder.

Preko tri megapiksela

Branko Nikitović

Digitalni foto-aparati su sve bolji, pa su se nametnuli čak i u osnovnim profesionalnim primenama. Testirali smo dva vrhunska modela: Sony CyberShot DSC-S70 i Nikon Coolpix 990.

Vreme MX-a

Aleksandar Veljković

Prema očekivanjima, GeForce 2 MX je uspeo da se afirmiše kao standard u srednjoj klasi grafičkih akceleratora. Isprobali smo kartice Asus V7100 i V71100T kao i Microstar 8816 i uporedili ih sa izvanrednim Asus V-7700 Deluxe.

Terratec DM(i)X

Saša Marković

Postoje zvučne kartice za igre i multimediju i mnogo skuplje kartice za profesionalne muzičare. Da li bi se moglo napraviti i "nešto između"? Terratec nudi modele EWS 64...

Na pravom kursu

Branko Nikitović

Iza imena Hansol stoji firma poznata po kvalitetnim monitorima prihvatljive cene. Pogledali smo njihove adute čije su oznake 510A, 710A, 710P, 710D, 900P, 920D i 2100A.

Novo ime na YU sceni

Branko Nikitović

Iiyama je novo ime samo za nas - monitori sa ovom oznakom uživaju visoki ugled, a u Americi su osvojili čitav niz prestižnih nagrada. Pred nama su se našli modeli Vision Master Pro 410, 450 i 510.

Laseri ekonomske klase

Milan Četić

Na tržištu je sve više laserskih printera namenjenih štampi teksta i osnovne poslovne grafike. Oni ispisuju 10-12 strana u minuti, ne nude rezoluciju 1200 dpi, ali mogu da se pohvale niskom cenom. Testirali smo modele firmi Brother, Epson, Hewlett-Packard, Lexmark, Oki i Xerox.

Novo ruho Logitech-a

Aleksandar Veljković

Iako već godinama važi za vodećeg svetskog proizvođača miševa, Logitech nikada nije živeo od stare slave. Tako je i ove jeseni izašao pred korisnike sa inovacijama...

Internet iz kutije

Saša Krstić

Svako od nas u okolini ima nekoga ko računar smatra baukom, a ipak bi želeo da koristi neke od servisa Interneta. Webpal je rešenje upravo za početnike...

Canon DigitalIxus

Milan Četić

Najnoviji Canon-ov DigitalIxus pokazuje da digitalni foto-aparati mogu biti bitno kompaktniji i lakši od klasičnih. Uz 2.11 Mpixel rezoluciju i umereni broj komandi, Ixus je zanimljiva ideja za mnoge fotografe-amatere.

Kyocera FS-1000

Kyocera je poznata po laserskim štampačima odličnog mehaničkog kvaliteta, koje karakteriše i jeftina eksploatacije. FS-1000 dosledno sledi tu koncepciju, unoseći ipak neke inovacije...

HP DesignJet 500

Milan Četić

HP je rešio da deo tehnologije proizvodnje plotera primeni u jednom jako jeftinom modelu. Tako je nastao DesignJet 500...

Logitech trackball

Voja Gašić

Milan Četić

Logitech, jedan od najvećih svetskih proizvođača miševa i ostalih "mrdalica", je uspeo da u priču o trackball-u, koji već godinama uživa reputaciju nečega što je teško koristiti, unese nove momente. Tako je nastali MarbleMouse i Cordless TrackMan Wheel.

Brother HL P2500

Nova klasa multifunkcionalnih mašina predstavlja kombinaciju kopir / skener / printer, kod kojih se originali postavljaju u document feeder (ADF). Brother HL P2500 prati taj trend, uz relativno povoljnu cenu.

Mustek i Plustek skeneri

Milan Četić

Isprobali smo Mustek-ove skenere Paragon PowerPro, 12000 SP i 12000 CU+ kao i Plustek OpticPro U24. Koji od njih da izaberete za vaš sto?

Prvi utisci

Voja Gašić

Achiever ADC-65 digitalni foto-aparat, Asus DVD-E608, Kolink Turbo-Trak tastature, NEC MultiSync V921 monitor, Samsung AnyCam USB Web kamera, Teleport PC daljinski upravljač, USB habovi, Računarski alat i SmileInk reciklirani kertrdži za ink-jet-ove.