PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 63 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Razglednice Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Pentium 4

Majkl Mijatović

Sredinom novembra u svet je krenula još jedna generacija Intelovih procesora. Naravno, rečeno je da je Pentium 4 najbrži i najmoćniji procesor iz x86 porodice. Ali, da li su te marketinške tvrdnje istinite?

GSM Arena

GSM Arena

Dejan Ristanović

Zoran Životić

Mnogo toga se promenilo od našeg prvog velikog testa mobilnih telefona - generacije uređaja su se smenjivale, cene su padale a proizvođači su potražili šansu i u "paralelnim svetovima" Interneta i multimedije. Ove godine isprobali smo dvadesetak novih modela iz raznih kategorija cena.

Struja i(li) baterije

Struja i(li) baterije

Boris Stanojević

Istraživanja pokazuju da u 50% slučajeva gubitak podataka potiče od problema u napajanju. Testirali smo 20 UPS-ova i proverili kakva se naponska zaštita ovih dana nudi na našem tržištu. Da li da se opredelite za APC, AROS, BestPower, Mustek, PowerCom ili Pow Max?

Snaga za poneti

Snaga za poneti

Branko Nikitović

Naš pregled domaćeg tržišta notebook-a pokazao je da je ponuda solidna, a cene u prihvatljivim granicama. Da li je vreme da stoni računar zamenite (ili dopunite) notebook-om? Testirali smo Compaq-ove računare Presario 1200, Armada M300 i Armada M700, Fujitsu Lifebook S seriju, Dell Latitude CPi i CPt.

Za ink-jet početak

Milan Četić

Razmišljate o ink-jet štampaču koji biste poklonili sebi za Novu godinu? Takvo zadovoljstvo vas neće previše koštati - u kategoriji cena ispod 220 DEM pronašli smo pet veoma interesantnih modela: Canon BJC 2100, Epson Stylus Color 480, Epson Stylus Color 580, Hewlett-Packard DeskJet 640C i Lexmark Z11.

Od čipa do kartice

Aleksandar Veljković

Grafička kartica nije samo unija dobrog grafičkog procesora i brze memorije. Čim se neka generacija 3D kartica ustali na tržištu, vidi se kolike razlike može da donese znanje i iskustvo proizvođača. Zato smo uporedili ATI Radeon 64 MB DDR Vivo, Elsa Gladiac Ultra, Microstar StarForce 815, Hercules 3D Prophet II, Innovision Tornado i Video Excel.

Rotirani CTX

Branko Nikitović

TFT monitori se sve više prodaju, a dodatnu prednost donose nove opcije. Recimo, CTX PV510 može da se okrene za 90 stepeni...

Shuttle ploče

Shuttle ploče

Aleksandar Veljković

Shuttle spada u proizvođače matičnih ploča koji se diče veoma povoljnim cenama, a taj argument mnogo znači na našem tržištu. Testirali smo nove modele iz njihove ponude.

5.1, uživo

Voja Gašić

Creative pažljivo "gaji" Live! generaciju zvučnih kartica, trudeći se da ostane u trendu. A razloga za promenu je mnogo: PC se sve više približava muzičkom svetu.

Šareni milenijum

Voja Gašić

Za sve koji su i ove godine bili dobri, predlažemo niz sitnica (i poneku krupniju stvar) koje će narednu računarsku godinu učiniti veselijom: zvučnike, miševe, CD-R medije, foto-aparate, Web kamere, TV kartice...

Epson Perfection 640 i 1250U

Milan Četić

Iz poslednje generacije Epson-ovih skenera izdvojili smo dva modela koji spadaju u nižu i srednju klasu i namenjeni su amaterskim ili kancelarijskim primenama. Radi se o modelima iz Perfection serije...

A4 FastNet 5 i Wireless miševi

Milan Četić

Tajvanska firma A4 je nedavno počela sa proizvodnjom jeftinih miševa. Postala je ozbiljan proizvođač koji nudi i modele visokog kvaliteta. Dva najnovija miša su FastNet 5 Mouse i Radio Wireless 3D Mouse.

Lexmark Z42

Milan Četić

Z42 je prvi ink-jet model firme Lexmark u višoj srednjoj klasi. U odnosu na Z31, donosi veću brzinu rada i poboljšava kvalitet štampe. Koliko su ta unapređenja značajna za ciljno tržište štampača?

HP DeskJet 990C

Milan Četić

U stalnoj jurnjavi za performansama, Hewlett-Packard uvek teži da najbrži ink-jet na tržištu nosi nalepnicu DeskJet. DJ 990C je ubrzana i poboljšana varijanta modela 970C...

Kyocera FS-3800

Milan Četić

Glavni aduti ovog laserskog štampača su relativno niska cena i fantastična brzina od 24 strane u minuti. Posebno nas je zanimala podrša za rad u mreži...

Safeway tastature

Milan Četić

Safeway spada u prve brand proizvođače sa Dalekog Istoka koji je našem tržištu ponudio miševe i tastature. U svakoj kategoriji postoje po tri modela, od kojih se svaki uklapa u određenu klasu cena i mogućnosti.

Creative NOMAD D.A.P. Jukebox

Aleksandar Veljković

Sva vaša muzika, gde god da krenete... To je slogan kojim se reklamira Creative NOMAD D.A.P. Jukebox i to sa razlogom: u njega je, umesto klasične memorije, ugrađen hard disk od 6 GB na koji će stati dobar deo vaše MP3 kolekcije. Jukebox donosi i druga iznenađenja; još da je cena niža...

Prvi utisci

Voja Gašić

Creative Encore 12x DVD čitač, iBlackBox Internet računar, InkTec mastila, Logitech iFeel miš, Maxtor diskovi i Sega Dreamcast.