PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 64 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Duel na vrhu

Aleksandar Veljković

Pentium 4 promoviše novu, revolucionarnu arhitekturu, ali šta to konkretno donosi korisnicima? Detaljno smo ga testirali u uporedili sa najbržim Athlon-om...

Aritmetički šampion

Aritmetički šampion

Bojan Tepavčević

Mnoge sumnje u Pentium 4 bile su opravdane, ali ima i oblasti u kojima novi procesor predstavlja pravo otkrovenje... Recimo, rešavanje ogromnih sistema jednačina.

Dizajn prodaje notebook

Branko Nikitović

Apple-ov trend živahnog dizajna prenosi se i na portabl računare - još nema providnih kućišta, ali su ideje originalne. Isprobali smo Compaq Presario 1400, HP Omnibook XE3 i Toshiba Satellite 1710CDS.

Ravno i ravnije

Branko Nikitović

Ravni monitori su već postali standard, ali novi modeli ne prestaju da stižu. Pred nama su Samsung, Hansol i Formac.

Doping za GeForce

Nenad Vereš

Šta mislite o ideji da standardnu grafičku karticu (gotovo) besplatno pretvorite u profesionalni grafički akcelerator? Dovoljno je da premestite nekoliko otpornika...

CD ili DVD?

CD ili DVD?

Voja Gašić

Kritična masa DVD uređaja je dostignuta, pa prodaja DVD naslova postaje sve unosniji posao. Nije, ipak, malo onih koji se još drže starog CD-ROM čitača. Isprobali smo Teac, Afreey, BTC i ASUS CD i DVD čitače.

FIC ploče

Aleksandar Veljković

Ako ste pomislili da su svi veliki svetski proizvođači matičnih ploča već zastupljeni na našem tržištu, prevideli ste firmu FIC...

Piši-briši kod kuće i na putu

Milan Bašić

Uz nove pisače, snimanje CD-a više nije mistična operacija koja zahteva da odvojite računar od mreže i da ne dišete dok prolazite. Uz Plextor 12/10/30A ili HP CD-Writer 8230 "prženje" CD-a postaje zadovoljstvo...

USB modemi

Dejan Ristanović

U prvim danima USB-a govorilo se najpre o modemima. Danas ovaj interfejs obezbeđuje vezu sa skenerima, štampačima i kamerama, dok su modemi i dalje uglavnom PCI/ISA kartice. Ipak, Planet, Micronet i Elsa imaju šta da ponude.

Na kraju puta

Milan Četić

Epson-ovi štampači Stylus Photo 790 i 890 poboljšavaju fotorealističnost otiska, ali i najavljuju kraj mogućnosti razvoja ink-jet tehnologije.

Pioneer CDP-609

Dejan Veselinović

CD pisači za PC su "stara stvar", ali šta mislite o namenskom uređaju za one koji žele da prave sopstvene muzičke i druge kompilacije?

HP OfficeJet G85

HP OfficeJet G85

Milan Četić

OfficeJet G85 je beskompromisna Hewlett-Packard-ova multifunkcionalna mašina: objedinjuje faks, ink-jet štampač u boji, kolor fletbed skener sa ADF-om i kolor kopir mašinu. Kako sve to funkcioniše?

Canon Fax B210C

Canon Fax B210C spaja funkcije kolor faks-mašine i kolor ink-jet printera. Akcenat je, dakle, stavljen na faks segment, pa uređaj može da funkcioniše i bez oslanjanja na računar.

Xerox Docuprint P1210

Milan Četić

Ponekad i mala poboljšanja mogu puno toga da promene i da redefinišu područje primene laserskog štampača. Tako je Xerox Docuprint P1210 nasledio model P1202, a veća rezolucija donela je novu funkcionalnost.

HP Color LaserJet 4550

Pre skoro tri godine HP je predstavio ColorLaserJet 4500 koji je odmah pobrao odlične kritike. Sada je vreme za sledeći korak, koji se zove ColorLaserJet 4550...

Epson Stylus Color 980

Milan Četić

Još jedan Epson-ov adut na probirljivom ink-jet tržištu ponudio je brzine koje do sada nismo sretali među modelima slične cene. Kada tome dodamo poslovični Epson-ov kvalitet, iskušenje nije malo...

Agfa ePhoto CL18

Uz ozbiljne digitalne foto-aparate, mnogi proizvođači nude i jeftine "igračke". Tako je Agfa promovisala CL 18, bazni model kamere sa CCD-om VGA rezolucije.

Canon PowerShot G1

Milan Četić

PowerShot G1 je digitalni foto-aparat klasične koncepcije, sa nekoliko veoma zanimljivih rešenja...

Agfa SnapScan e20

Milan Četić

Tržište je preplavljeno jeftinim skenerima problematičnog kvaliteta. Posle mnogo loših iskustava, testiranje modela Snapscan e20 predstavljalo je pravo zadovoljstvo...

Plustek OpticPro 1248U

Plustek-ovi skeneri spadaju u takozvanu široku ponudu, ali OpticPro 1248U čini korak dalje i izdvaja se od proseka...

Kuda sa digitalnim slikama?

Kuda sa digitalnim slikama?

Milan Četić

Pre nekoliko meseci pisali smo o beogradskoj foto-radnji koja pretvara digitalne fotografije u papirne. Interesovanje je sve veće, pa je i "Foto Demi" ponudio sličnu uslugu.

Prvi utisci

Voja Gašić

TehPC konfiguracije, Soyo K7VTA-B ploča, Afreey LD-2060 kućni DVD čitač, Leadtek WinFast TV2000 TV kartica, Lucky Star Conference TV kartica, Asound mrežna ponuda, Abest, IBM i NCP memorije, Cooler Master, Genius NewScroll Wireless miš, Genius SW 2.1 Slim zvučnici i ScreenBeat SoundStation zvučnici.