PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 65 :

Sadržaj

TehnoGuru

Aktuelnosti Razglednice Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Komentari
 Naslovna strana 
 

Hardver

IDE kandidati

IDE kandidati

Petar Gredelj

Na naš test stiglo je čak 18 najnovijih IDE diskova, kako onih standardnih na 5400 obrtaja, tako i onih namenjenih zahtevnijim korisnicima i njihovim radnim stanicama. Ko je najbolji?

KT-133A - bez kompromisa

Aleksandar Veljković

Janja Bobić

Dok je tržište sa nestrpljenjem iščekivalo setove čipova namenjene radu sa DDR memorijom, KT-133A je došao tiho i svojom efikasnošću i stabilnošću stekao naklonost analitičara.

Kapljice za profesionalce

Milan Četić

Četiri modela ink-jet štampača dostojno predstavljaju firme Epson, Hewlett-Packard, Lexmark i Xerox u domenu profesionalnih primena ove tehnologije.

Predstavljamo... Foundry

Predstavljamo... Foundry

Berislav Todorović

Za svega nekoliko meseci firma Foundry Networks je uspela da na tržište izbaci veoma kvalitetne switch-eve, ali i niz drugih mrežnih komponenti.

Kakvu mrežu želite?

Aleksandar Marinović

Na nizu praktičnih primera ćemo, uvodeći kablove i drugu mrežnu opremu u jednu virtuelnu zgradu, uporediti odnos cena i performanse raznih kablovskih sistema.

Svet DVD kutija

Branislav Bubanja

Na tržištu je sve više DVD plejera koji omogućavaju reprodukciju velikog broja različitih audio i video formata. Xwave LB-1000 i Afreey LD-2060 su novi stanovnici naših prodavnica...

17, 19, NEC

Branko Nikitović

NEC, dobro poznati proizvođač kvalitetnih monitora, posle integracije sa firmom Mitsubishi na tržište stalno izbacuje nove modele. Pred nama su izdanci serije MultiSync F.

Umax skeneri

Milan Bašić

U poplavi skenera, Umax Astra modeli lako pronalaze mesto u gornjem domu. Testirali smo skenere Astra 3450 i Astra 4000U.

Jugodata Vision 866

Jugodata Vision 866

Aleksandar Veljković

U nizu prikaza računara koji nose ime domaćih proizvođača, susrećemo se sa jednim od reprezentativnih modela iz Vision serije firme Jugodata.

Epson Perfection 1640SU Photo

Milan Četić

Epson se na tržištu skenera "bori" sa jeftinim tajvanskim konkurentima, Hewlett-Packard-om za koga se masovno odlučuju poslovni korisnici i Linotype/Heidelberg proizvodima koje preferiraju grafičari. Zato njihov Perfection 1640SU Photo predstavlja sam vrh u onome što bi moglo da se nazove "visoka neprofesionalna" klasa.

Agfa SnapScan e40

Milan Četić

U prošlom broju opisali smo Agfa SnapScan e20 a sada je na red došao sličan, ali nešto ozbiljniji skener iste firme, e40.

Epson EPL-5800L

Milan Četić

Epson kod nas nije previše poznat po laserskim štampačima, ali to ne znači da nema dobrih modela. EPL-5800L je dobra kombinacija mašine firme Minolta i Epson-ovog softvera.

Apollo P-1200 i P-2100U

Milan Četić

Nikad dosta jeftinih ink-jet štampača, pa je čak i Hewlett-Packard hteo da se okuša u ekonomskoj klasi, poslujući pod imenom Apollo. Pred nama su se našla dva karakteristična modela.

Lexmark Optra C710

Milan Četić

U svetu kolor laserskih štampača još ima mesta za nova tehnička rešenja i nove koncepte. To dokazuje najnoviji Lexmar kolor laser koji nosi oznaku C710.

Xerox N2025

Milan Četić

Osnovni A3 laserski štampač firme Xerox nosi oznaku N2025. Brzina do 20 strana u minuti i rezolucije do 1,200 dpi su samo početak...

Microdowell HiBox MUPS

Milan Četić

Kompjuterski svet je prepun raznoraznih čudesa - svašta je prošlo kroz Redakciju, ali multimedijalni UPS do sada nismo videli. Microdowell HiBox je uspeo da nas iznenadi!

Plustek OpticPro UT24

Milan Četić

Ime Plustek privlači potencijalne vlasnike skenera, naročito kada se uzme u obzir atraktivna cena. OpticPro UT24 se potpuno uklapa u imidž firme, dodajući dva kvaliteta: USB vezu i mogućnost skeniranja transparentih materijala.

Računar i satelit

Saša Krstić

Ako ste raspoloženi za eksperimentisanje, uz pomoć kompjutera, satelitske antene, nešto strpljenja i adekvatnog softvera mogu se dobiti interesantni rezultati...

Prvi utisci

Voja Gašić

Acer CD-R medijumi, AOpen AW744 Pro zvučna kartica, Focus tastature, Jugodata kućišta, Microsoft Trackball Optical, Momenta USB modem, Saitek Cyborg 3D USB Gold, Samsung SMS-2000 zvučnici, Shuttle i Pioneer DVD-ROM čitači i Sidewinder Dual Strike gamepad.

Brze pruge, ali male

Aleksandar Vukalović

Otkad postoji železnica, postoje i makete vozova. To odavno nisu samo igračke, već hobi za čitav život. Sada su u pomoć došli i računari...