PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 67 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Vreme kvaliteta

Vreme kvaliteta

Aleksandar Veljković

Smena generacija na tržištu matičnih ploča je obavljena i sada prelazimo u narednu fazu - porast kvaliteta uz pad cena. Testirali smo brojne novitete na domaćem tržištu ploča.

I memorija može dualno...

Petar Gredelj

Osnovna prednost DDR memorije se ogleda u činjenici da je, za razliku od standardnog SDRAM-a, u stanju da u jednom ciklusu obradi dve informacije. Zvuči zanimljivo, ali kako to izgleda u praksi?

Laserska prekretnica

Milan Četić

Kvalitet ink-jet-ova stalno raste pa se proizvođači laserskih štampača prestrojavaju u hodu. To najbolje ilustruju dva nova Hewlett-Packard-ova modela - LaserJet 1200 i LaserJet 4100.

Centra 4080 PR

Aleksandar Veljković

U Centra Line familiji računara smo tokom prethodnih godina videli mnogo modela, ali ni jedan sistem namenjen kupcima dubljeg džepa nije ponudio tako mnogo kao 4080 PR...

Pakom Millentium 2

Aleksandar Veljković

Najnoviji računar iz Pakom Millentium (ne, nije štamparska greška) game proizvoda usmeren je ka korisnicima koji imaju nešto veće prohteve po pitanju opreme i performansi, ali ne i brdo novca kako bi te prohteve realizovali. Pažljivom selekcijom komponenti, Pakomu su uspeli da uštede a da kupcima ipak ponude elemente luksuza

Compaq Deskpro

Voja Gašić

U neku firmu stignu stotine novih računara, ali šta se tada dešava sa prevaziđenim konfiguracijama? Neke od njih stižu na tržišta koja vape za jeftinim sistemima, pa potez Infograf-a, koji se pozabavio organizovanim uvozom, reparacijom i prodajom starih računara, zaslužuje pažnju...

Hyundai za mase

Hyundai za mase

Branko Nikitović

Na našem stolu se našlo pet modela Hyundai monitora: DeluxScan V560, V570, V770, B790+ i ImageFlat F790D.

ViewSonic profesionalci

Branko Nikitović

Na tržištu je mnogo monitora iz ekonomske klase, ali kuda da krenu oni koji traže (i spremni su da plate) viši kvalitet? Testirali smo tri ViewSonic monitora iz profesionalne klase.

Canon skeneri

Canon skeneri

Milan Četić

Svi skeneri u ekonomskoj klasi nisu isti - neki se izdvajaju zanimljivim rešenjima. U takve spadaju Canon-ovi modeli N640P, N650U i N656U, koji primenjuju LIDE tehnologiju...

DVD na 16x brzinama

Branislav Bubanja

Novi DVD-ovi dostigli su brzinu deklarisanu sa 16x - da li je to njihov maksimum? Isprobali smo tri nova uređaja...

ZyXEL ili Planet?

Dejan Ristanović

ISDN nije nova tehnologija, čak ni kod nas, ali izbor pravog terminal adaptera i dalje predstavlja svojevrstan izazov. Naročito ako vezu računara i adaptera poverite USB portu. Kako se snalaze ZyXEL omni.net USB i Planet T/A 128?

Bez kugle i kabla

Voja Gašić

Jedna od prekretnica računarske industrije bio je Xerox-ov mali pronalazak koji je pokaznu metodu uveo u upravljanje računarom. Sada miš putuje u nove visine, ujedinjujući optičku tehnologiju sa bežičnom komunikacijom.

Epson Acculaser C8500

Milan Četić

Iako postoje već više od 10 godina, kolor laseri još nisu dostigli nivo univerzalnosti koji imaju njihovi crno-beli rođaci. Kako se u tom svetu snašao Epson i šta stvarno nudi model Acculaser C8500?

HP PhotoSmart 912xi

Milan Četić

Milan Četić

Iako Hewlett-Packard u svojoj ponudi već duže vreme ima digitalne foto-aparate, često se govorilo da su oni tu tek "reda radi". Sada je HP izabrao partnera, japanski Pentax, a rezultati nisu izostali - predstavljamo trenutno najbolji model iz HP-ove ponude, PhotoSmart 912.

Xerox WorkCentre M940

Zanimljiva kombinacija ink-jet štampača iz najnovije Xerox-ove M serije i fletbed skenera, koja obezbeđuje veliku brzinu štampe i kopiranja.

Epson GT-30000

Milan Četić

Nikola Stojanović

GT-30000 nije klasični skener namenjen grafičkoj industriji, već dokument skener velike brzine, namenjen masovnom prebacivanju papirnate dokumentacije u elektronsku formu.

Genius Vivid III i LG 600P EPP

Iz korejske firme LG dolazi skener iz serije Scanworks s oznakom 600P EPP; uporedili smo ga sa novim Genius-ovim modelom ColorPage Vivid III.

HP Business ink-jet 2200

Milan Četić

Hewlett-Packard je okrenut pre svega poslovnim primenama, pa su i njihovi štampači konstruisani tako da najviše odgovaraju firmama. U ink-jet svetu to nije uvek dovoljno, pa je HP rešio da formira posebnu grupu ink-jet-ova namenjenoj isključivo firmama. Radi se o Business ink-jet štampačima, a najnoviji model nosi oznaku 2200.

Kvalitet pre svega

Vladimir Cerić

Firmu Yamaha poznajemo kao proizvodača kvalitetnih muzičkih uređaja, a sada se i na našem tržištu pojavljuju njihovi aktivni zvučnici...

Prvi utisci

Voja Gašić

Hansol 510F TFT monitor, TrueBlue Action kartica, Creative WebCam Go Mini, Logitech QuickCam Traveler, BEC DB-6600CI satelitski risiver, Techsony DV898 portabl MP3 plejer, Techsony 9000 DVD plejer i SMART BUY medijumi.