PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 69 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

TFT plima

TFT plima

Branko Nikitović

Konačno smo svedoci dugo očekivanog pada cena TFT monitora, pa je interesovanje značajno poraslo. Detaljno smo testirali dvadesetak modela koji se nude na našem tržištu.

Kako to majstori rade

Milan Bašić

Sve veće interesovanje za notebook računare uticalo je na distributere da poboljšaju ponudu ove opreme. Do nas stigli HP i IBM modeli koja privlače pažnju i u globalnim okvirima...

GeForce 3 i svi ostali

Aleksandar Veljković

Dok GeForce 3, koji je konačno stigao i do nas, predstavlja neoboriv argument da je NVidia tehnološki lider na tržištu grafičkih akceleratora, Kyro II će sigurno obradovati one koji traže alternativu.

I boja i brzina

Milan Četić

Upornost se isplatila - nova generacija LED štampača japanske firme Oki ne samo da konkuriše laserskim printerima, nego ih u nekim segmentima i prevazilazi.

DV i oko njega

Voja Gašić

Cene uređaja za digitalni video stalno padaju, a srećna okolnost je da i na našem tržištu možete da kompletirate mali, ali moćan amaterski DV studio.

IBM NetVista X40i

Aleksandar Veljković

Računar ne mora uvek izgledati isto - umesto kućišta i monitora koji zauzimaju dobar deo stola IBM je, integrišući čitav računar u TFT monitor, pripremio sistemn koji ne zauzima gotovo ni malo prostora, a opet obezbeđuje pun komfor poslovnog rada...

Millentium 200id

Millentium 200id

Aleksandar Veljković

Novi Pakom Millentium je zgodna radna stanica za poslovne primene - dovoljno procesorske snage i TFT monitor su aduti koje treba ceniti.

Reparirani IBM

Vladimir Cerić

Paralelno sa uspostavljanjem reda na celokupnom računarskom tržištu ustaljuje se i uvoz polovnih računara. To su uglavnom mašine korišćene u velikim firmama i onda zamenjene - ako vam nije potrebna velika brzina a iznad svega cenite pouzdanost, pogledajte fabrički reparirane IBM računare.

Centra 4073 PR

Centra 4073 PR

Aleksandar Veljković

Model 4073 PR kod ključnih komponenti nije pravio nikakve kompromise - opremljen je procesorom i grafičkom karticom koji trenutno predstavljaju sam vrh ponude na svetskom tržištu. Kakvi su rezultati?

HP PhotoSmart 1000 i 1218

Milan Četić

Sve je više ink-jet-ova koji mogu da štampaju direktno sa memorijskih kartica na kojima se u njima čuvaju snimljene fotografije. Hewlett-Packard je pripremio rešenje zasnovano na popularnoj seriji DeskJet 900..,.

Xerox DocumentCentre 400

Milan Četić

Crno-beli laserski štampači A3 formata predstavljaju oblast u kojoj proizvođači koriste "oružje najvećeg kalibra" kako bi pokazali šta mogu i umeju. Zato Xerox u ovakve štampače ugrađuje skener A3 formata, stvarajući tako multifunkcionalni uređaji koji zamenjuje skener, kopir mašinu, faks pa čak i sistem za slanje e-mail-a. Kombinacija se zove DocumentCentre 400.

HP PhotoSmart 315

Milan Četić

Digitalni foto-aparati i dalje nisu jeftini, pa se često pribegava kompromisima. Ako želite digitalni fotoaparat sa dvomegapikselnim CCD-om koji je primetno jeftiniji od 1000 DEM, pogledajte Photo Smart 315...

Epson Stylus Photo 895

Milan Četić

Milan Četić

Pre nekoliko meseci u "PC"-ju smo pisali o Epson-ovoj PIM tehnologiji i prvom ink-jet štampaču na svetu koji je koristi ţ Stylus Photo 895. Sada imamo priliku da vidimo konačnu verziju, sa poboljšanim firmware-om i otklonjenim problemima...

Minolta PagePro 1100

U ekonomskoj klasi ima mnogo laserskih štampača, ali japanska firma Minolta se ponosi dugogodišnjom reputacijom proizvođača vrlo kvalitetnih primeraka. Njihova "mehanika" je kod nas poznata kao osnova štampača raznih drugih proizvođača, a sada je vreme da predstavimo njihov sopstveni model, PagePro 1100.

Epson Stylus Pro 9500

Epson Stylus Pro 9500

Milan Četić

Ink-jet štampači velikog formata više ne predstavljaju retkost ni na našem tržištu - potreba za štampom grafike velikih formata u malom broju primeraka je značajno porasla, cene ovih uređaja polako padaju, a performanse su sve bolje. Isprobali smo Epson Stylus Pro 9500.

Brzo ali sigurno

Vladimir Cerić

Tehnologija nazvana burn-proof, ugrađena u nove Teac i NEC CD-RW uređaje, ne ostavlja mesta za greške, čak ni kad radite najkomplikovanije poslove dok snimate na CD.

Prenosno MP3 carstvo

Branislav Bubanja

MP3 plejeri su preležali dečje bolesti, borba za kupce je žestoka i svi se trude da ugrade "još ponešto". I kod nas su u prodaji zanimljivi modeli, idealni za ovo leto...

Tri puta DVD

Branislav Bubanja

DVD uređaje sve češće ih viđamo kao samostalne jedinice koje polako ali sigurno zamenjuju video-rekordere. Naše tržište je sve bolje snabdeveno, pa predstavljamo tri nova modela.

Pozadina A/V sistema

Dejan Veselinović

Na svetskom tržištu se vodi bitka između Dolby AC-3 ili 5.1 (sada već i 7.1) i DTS-a, a tu su i Lucasfilm THX i THX Ultra, pa onda MLP kompresija... Kako sve to funkcioniše?

Prvi utisci

Voja Gašić

CD-W54E i HP 4/4/24x pisači, Crucial memorije, Flash USB drajv, Hansol 705D monitor, kuleri za hard diskove, Logitech Cordless TrackMan FX, Logitech Mini Wheel Mouse, Memorex mediji i WingMan Formula Force GP.