PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 70 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Granice Compaqtnog

Granice Compaqtnog

Voja Gašić

Armada 110 je novi Compaq-ov adut koji će vas povezati sa mrežom gde god da se nađete... i "uzgred" zameniti vaš stoni PC.

Slike i pikseli

Slike i pikseli

Milan Četić

Na našem testu se našlo osam novih modela digitalnih foto-aparata pet proizvođača. Koji od njih je najbolji za studio, koji za sunčani dan a koji obezbeđuje najpovoljniji odnos cene i performansi?

DDR na Epox način

Aleksandar Veljković

DDR memorije su pojeftinile, ploče sazrele, pa Athlon predstavlja idealan način da za malo novca dobijete vrhunske performanse. Testirali smo nekoliko Epox ploča koje zaokružuju skladan sistem.

TFT noviteti

Branko Nikitović

Testirali smo tri nova Samsung-ova TFT monitora namenjena korisnicima različitih zahteva: od klasičnog poslovnog okruženja, preko direktorske kancelarije do savremenog multimedijalnog stana.

LiteOn ponovo u vašem gradu

Branko Nikitović

Na tržištu kompjuterskih monitora uvek je veoma živo, a u "gužvu" u ekonomskoj klasi umešala se i firma LiteOn. Isprobali smo kompletnu njihovu liniju.

IBM NetVista A50

Vladimir Cerić

U svetu postoji stroga podela na računare za kućnu i poslovnu upotrebu. PC za kancelariju dolazi u desktop kućištu, zauzima malo prostora i garantuje visoku pouzdanost i jednostavno održavaje. IBM NetVista A50 savršeno odgovara toj specifikaciji.

Centra PR 5023

Centra PR 5023

Aleksandar Veljković

Zahvaljujući višedecenijskoj liderskoj poziciji, Intel itekako ima svoje kupce - korisnici kojima je prvi zahtev apsolutna sigurnost opredeljuju se za Intel sistem, pa je PC Centar odlučio da svojoj Centra liniji doda i jednu Pentium 4 konfiguraciju respektabilnog sastava i karakteristika.

Pakom Millentium

Aleksandar Veljković

Iz Niša je stigao novi Millentium PC, zasnovan na najjačem Pentium III procesoru (frekvencija: 1 GHz) i pažljivo probranim komponentama. Kakav je rezultat?

Jugodata Đak 2001

Jugodata Đak 2001

Aleksandar Veljković

Đak 2001 je pokušaj Jugodate da osmisli idealan računar za učenike: to je entry level sistem koji nudi punu funkcionalnost za minimalnu cenu.

Priča o memoriji

Nikola Stojanović

Koje sve vrste memorije postoje na domaćem tržištu, kako prepoznati kvalitetnu, od čega zavisi njena brzina i šta se može očekivati u bliskoj budućnosti?

Gigalink T LAN sistemi

Gigalink T LAN sistemi

Ilija Ambo

Nove ideje na polju umrežavanja računara i pristupa Internetu velikim brzinama podrazumevaju i korišćenje postojeće kablovske infrastrukture. Šta Gigalink nudi onima koji su po firmi razvukli samo telefonske kablove?

Kancelarija u mreži

Milan Bašić

Pojava 3Com OfficeConnect familije na našem tržištu zaslužuje pažnju, što zbog zaokružene ponude, što zbog visoke reputacije proizvođača.

Gigaset 3035ISDN

Dejan Ristanović

Siemens-ova porodica telefona nedavno je dobila novog člana - Gigaset 3035ISDN, integrisani telefon, baznu stanicu i digitalnu sekretaricu.

Ekrani rastu

Dejan Ristanović

Šta nam nudi Sharp-ov portabl DVD plejer DV-L88S sa 8-inčnim ekranom?

Bitka za Murov zakon

Miloš Nikolić

Posle tačno dvadeset godina razvoja PC računara, Pentium 4 "krije" oko 42 miliona tranzistora. Gde su granice?

Agfa Arcus 1200 i Duoscan f40

Milan Četić

Firma Agfa je dobro poznata u svetu poluprofesionalnih i profesionalnih skenera. Sve je počelo pre sedam-osam godina, pojavom prvog modela iz serije Arcus, a danas se tradicija nastavlja modelima Arcus 1200 i Duoscan f40.

Lexmark Z33, Z43 i Z53

Milan Četić

Lexmark inkjet štampači su veoma popularni na našem tržištu, pre svega zbog povoljne cene uređaja, ali i zbog koncepcije uređaja. Nova serija nosi oznaku 3 (Zx3), a pred nama se nalaze tri modela najnovije generacije - Z33, Z43 i Z53.

Epson Stylus C20 i C40

Milan Četić

U poslednje vreme Epson nas zasipa inkjet štampačima, a najnoviji modeli promovišu i nova imena - sada se sve svodi na slovo C i dve cifre. Uz promenu naziva, C20 i C40 donose estetske i funkcionalne novitete.

HP LaserJet 3200

Milan Četić

Od nastanka prvih multifunkcionalnih mašina pa do danas, Hewlett-Packard je jedna od vodećih firmi na ovom polju. Njihov najnoviji LaserJet 3200 predstavlja detaljan redizajn prethodnika, modela 3150, uz uvođenje nekih novih koncepata.

Lexmark Forms Printer 4227 plus

Matrični štampači elegantno odumiru, ali su i dalje sa nama, zbog stabilne baze korisnika kojima je neophodna štampa na formularima u više primeraka. Isprobali smo Lexmark-ov Forms Printer 4227+.

Agfa ePhoto CL20

Milan Četić

U svetu digitalnih foto-aparata novosti se brzo smenjuju, a jedan od najnovijih trendova su sprave koje rade i kao digitalna i kao Web kamera. Jedan od boljih predstavnika ove podvrste je Agfa ePhoto CL 20 čiji su glavni aduti niska cena i solidne performanse.

Olympus Cammedia C1

Olympus-ovi digitalni foto-aparati su već dugo u samom vrhu svetske ponude - od tog pravila ne odstupaju ni jeftiniji modeli, među koje spada i Cammedia C1.

Između digitalnog i analognog

Voja Gašić

Klasični video polako ustupa pred naprednijim digitalnim izdanjem, ali većina video uređaja još uvek radi sa analognim TV signalima. Kako sve to uklopiti u kućni multimedijalni centar?

Prvi utisci

Voja Gašić

BookPC BK810 i BK630e kompaktni računari, Canon Ixus V foto-aparat, Guillemot Maxi DVD Theater, Guillemot Maxi Radio FM 2000, Guillemot Maxi Sound Fortissimo, Hercules Gamesurround Muse XL zvučna kartica, I-zone Polaroid Digital Combo hibrid klasičnog i digitalnog foto-aparata, Traxflash Duo čitač memorijskih kartica.