PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 72 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Athlon XP vs. Pentium 4

Aleksandar Veljković

Pentium 4 konačno "uzima zalet" sa i845 pločama, ali je na drugoj strani Athlon XP kome, u kombinaciji sa pločama baziranim na KT-266A setu čipova, nije lako parirati...

Compaq i Acer

Dejan Ristanović

Pred nama su se našla dva notebook računara: Compaq Armada M300 i Acer TravelMate 212TXV. Različiti su po koncepciji, ali oba spadaju u najnoviju generaciju portabl PC-ja.

Kad jedan disk nije dovoljan

Kad jedan disk nije dovoljan

Voja Gašić

Milan Bašić

Ima primena u kojima svako usporenje protoka podataka predstavlja ozbiljan problem, a traži se i dopunska bezbednost. U oba slučaja RAID se nameće kao logično rešenje, ali koji RAID? SCSI ili IDE?

Komad sa pevanjem i bez pucanja

Voja Gašić

Creative iz godine u godinu pravi sve bolje zvučne kartice, iako na svom segmentu tržišta gotovo da i nema dostojnih konkurenata. Šta donosi Audigy?

Kompatibilne kapljice

Kompatibilne kapljice

Milan Četić

U uslovima pravog medijsko-marketinškog rata između proizvođača originalnog i kompatibilnog inkjet mastila, odlučili smo da obiđemo domaće prodavnice...

U korak sa vremenom

Vladimir Cerić

Još jednom su nam iz Samsung-a stigli kvalitetni i inovativni monitori sa oznakama SyncMaster 151MP i SyncMaster 757NF.

Tri Umax-ove zvezdice

Tri Umax-ove zvezdice

Milan Bašić

U ekonomskoj klasi skenera konkurencija je ogromna pa je, posežući za delom slatkog tržišnog kolača, Umax je predstavio tri interesantna modela.

I dalje u glavnoj ulozi

Branko Lukić

Baš kad smo pomislili da CD-ROM polako odlazi u zaborav, nove tehnike kompresije omogućile su smeštanje veće količine podataka na CD medij i tako revitalizovale njegovu ulogu u računaru. Isprobali smo tri nova CD čitača - 52-brzinca.

Koliko megapiksela?

Milan Četić

Kako stvari stoje u ovom trenutku, cifra od oko 2 megapiksela donosi ravnotežu kvaliteta i cene. Ipak, svi 2 Mp aparati nisu jednaki niti jednako koštaju. Isprobali smo Canon-ov, Hewlett-Packard-ov i Olympus-ov adut.

Echostar DVR-7000

Zoran Životić

Ako vas tokom direktnog prenosa utakmice neko prekine, pritisnite pauzu na satelitskom prijemniku. Kada završite posao, nastavićete tamo gde ste stali. Nemoguće? Probajte DVR-7000!

Zvučnici bez premca

Vladimir Cerić

Sve naprednije zvučne kartice ostaju nemoćne ako na njih ne priključite zvučnike koji imaju barem neke elemente onoga što smo nekada zvali Hi-Fi. Altec Lansing je dobar kandidat...

Kao u avionu

Žarko Gojković

CH Products je spremio upravljački komplet poluvolana i pedala za ljubitelje simulacije letenja avionom. Uz Pro-Pilot upravljanje postaje realističnije, a samim tim i virtuelni let je prijatniji...

POS sistemi

Branislav Bubanja

Samoposluge, prodavnice, restorani i razni drugi objekti traže rešenja efikasnija od klasičnih registar-kasa. POS sistemi priskaču u pomoć...

HP DeskJet 920, 940 i 960

Milan Četić

Tri najnovija DeskJet-a se potpuno uklapaju u seriju 900, ali donose mogućnost korisniku da, u zavisnosti od brzine štampe koja mu je potrebna, izabere model optimalne cene.

Epson Stylus C80

Milan Četić

Najjači A4 inkjet štampač iz Epson-ove ponude primenjuje brojne tehničke i tehnološke inovacije, skrećući u neku ruku ka poslovnim korisnicima, kojima brz rad i mala potrošnja mastila predstavljaju imperativ.

Lexmark Optra T620dn

Milan Četić

Nemamo često priliku da testiramo laserski štampač namenjen najvećim firmama, pa je susret sa Lexmark-ovim modelom Optra T620dn bio specijalno iskustvo. Radi se o crno-belom laseru formata A4, jednom od najboljih proizvoda u ovoj klasi koji se može naći na našem tržištu.

Cab termalni štampač

Saša Dimitrijević

U vreme kada postoji više desetina proizvođača termalnih štampača i kad izgleda da je u toj, inače ne previše inovativnoj tehnologiji sve već poznato i primenjeno, nemački proizvođač cab je primenio novi pristup kod modela iz serije Gemini...

Sony J5

Saša Krstić

Rezultat nedavnog spajanja "mobilnih ogranaka" firmi Sony i Ericsson je pojava niza novih modela ovih firmi, koji bi se mogli opisati kao "ultra High-tech po popularnoj ceni". Tako je Sony J5 najlakši i najjeftiniji telefon koji vam omogućava da proverite svoju elektronsku poštu.

Granice realnog

Granice realnog

Aleksandar Veljković

Poput mnogih domaćih konfiguracija, Centra 40G7 PR-R predstavlja pokušaj da se korisniku ponudi maksimum "sirove" snage po najnižoj mogućoj ceni. Ovaj računar se, ipak, po mnogo čemu izdvaja iz ponude...

Kompjuterski automobil

Nadežda Veljković

Kompjuteri će automobil budućnosti pretvoriti u kancelariju, ali i mnogo prijatnije mesto za putovanje.

Prvi utisci

Voja Gašić

Chieftec kućišta, Intel QX3 Plus Computer Microscope, Jazz J-9919 zvučnici, Jazz Piper MVR64P MP3 plejer, K-World TV kartica, Safeway mrežne kartice, Samsung SW-216B pisač i Zoltrix modemi.