PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 74 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Novo ruho za Pentium 4

Aleksandar Veljković

Novi modeli matičnih ploča govore da će, kao i na "suparničkoj" strani, i u domenu Pentium 4 ploča preovladati DDR. Naravno, jednak procesor i isti tip memorije ne obezbeđuju jednake performanse - uporedili smo Asus, Gigabyte, Microstar, Soltek i ZIDA Tomato rešenja.

Žeđ za brzinom

Vladimir Cerić

CD pisači su dostigli savršenstvo - iz meseca u mesec stižu sve brži modeli, a cene su stalno u padu. U domaćim prodavnicama se trenutno nudi priličan broj modela; isprobali smo najnovije, obraćajući naročitu pažnju na perspektive upisa 24x brzinom, kao i na double-density diskove na koje se, umesto 700 ili 800 MB, upisuje čak 1.3 GB podataka.

UPS vs. EPS

UPS vs. EPS

Boris Stanojević

Iako ove zime nisu (bile) planirane restrikcije, UPS je uređaj o kome uvek treba razmišljati. Domaća ponuda je dobra, pa smo isprobali modele firmi APC, AROS i PowerCom.

Herkul među orlovima

Aleksandar Veljković

U trci za najnovijim dostignućima 3D akceleracije cene vrtoglavo rastu, dok većina kupaca grafičkih kartica želi da dobije što više za što manje novca. Zato smo zavirili u segment ponude namenjen kupcima sa skromnijim budžetom, sa posebnim osvrtom na Eagle modele.

Različiti blizanci

Različiti blizanci

Milan Bašić

Korisnici notebook računara i kod nas sada mogu da biraju između više svetski priznatih marki. Jedna od njih je Acer, čija smo dva (samo naizgled) slična modela sa zadovoljstvom isprobali.

Otiskom do diska

Pavle Peković

Sigurnosti nikada nije dovoljno. Najvažnije podatke ste sačuvali od virusa, od neovlašćenog pristupa, pa čak ste ih i kriptovali. Postoji li još nešto? Recimo, disk koji radi samo ako se identifikujete otiskom prsta.

Anoto revolucija

Anoto revolucija

Vladimir Petrović

Anoto tehnologija vraća olovku i papir u svet digitalnih tehnologija i to na velika vrata, na način koji je malo ko uopšte mogao i da zamisli.

iPAQ je Compaq

Saša Krstić

Compaq-ova iPAQ serija palmtop računara zaslužila je brojne komplimente u računarskim časopisima, a jedan od njenih predstavnika našao se i pred nama.

Compaq Deskpro PII

Vladimir Cerić

Najmodenije konfiguracije su, nažalost, i dalje van domašaja mnogih korisnika, a naročite probleme imaju firme kada treba nabaviti na desetine računara. Umesto kompromisa u vidu nabavke nekvalitetnih komponenti, možete se opredeliti za polovni računar neke od prethodnih generacija. Naravno, Deskpro PII je daleko od toga da bude zastareo...

Pin Office 900

Vladimir Cerić

Pin Office 900 je računar kod koga je akcenat stavljen na poslovnu primenu - sve je, od desktop kućišta preko matične ploče, grafičke kartice i dodataka, primereno savremenoj kancelariji.

Automatizovano poslovanje

Branislav Bubanja

O automatizaciji poslovanja kod nas se mnogo govori i piše, ali se ona retko primenjuje u praksi. Ako hoćemo da budemo konkurentni, ta praksa će morati da se menja...

Cisco Catalyst 2950

Mladen Milanović

Nova serija Cisco svičeva predstavlja zaokruženo rešenje za lokalnu mrežu - uz dobro poznate "Cisco prednosti", uvedena je mogućnost da uz mala ulaganja kontrolišete kvalitet servisa (QoS).

Novi inkjet trikovi

Milan Četić

Kako bi što više izašli u susret potrebama kupaca, proizvođači štampača redefinišu koncepciju svojih inkjet porodica. Šta nudi HP Color Inkjet Printer 1160?

Centar kućne zabave

Branislav Bubanja

DVD plejeri svakim danom postaju sve pristupačniji našim platežnim sposobnostima, a i diskova je sve više u prodavnicama. Zato vam predstavljamo tri nova modela: Xwave 1100, DiViDo i NAD T-531.

Za igru i ostalo

Voja Gašić

Malo je firmi koje su u audio industriji ostavile takav trag kao Altec Lansing. Kakav je današnji eho prošlosti?

Čekajući 2K2

Voja Gašić

Srećna Nova godina biće još srećnija ako započne lepim, računarskim poklonom...

CD-Printer S800

CD-Printer S800

Milan Četić

Mnogi su zainteresovani za štampanje na CD-ovima, ali je ponuda takvih uređaja prilično skromna. Canon-ov CD-Printer S800 je odlično rešenje za one koji u kućnoj radinosti "prže" puno diskova.

Lexmark E210

Milan Četić

Laserski štampači su i dalje superiorni nad inkjet-ovima kada treba štampati tekst. Novi Lexmark E210 karakterišu kompaktne dimenzije, avangardan dizajn i još po nešto...

Epson Stylus Photo 810 i Photo PC 2100Z

Milan Četić

Epson je upravo promovisao Stylus Photo 810 i Photo PC 2100Z - foto inkjet štampač i digitalni foto-aparat predstavljaju odličan par koji će zainteresovati mnoge kućne korisnike i foto-amatere.

Epson EMP 600

Milan Četić

Retko imamo priliku da predstavimo neki LCD projektor, pa nas je zainteresovao Epson EMP-600, predstavnik klase portabilnih projektora čija masa ne prelazi 5 kilograma.

HP Photosmart 715

Marko Mihajlović

PhotoSmart 715 je jedan od tri foto-aparata koja je nedavno promovisao Hewlett-Packard - karakteriše ga 3.3 megapikselska rezolucija i veoma jednostavna upotreba

Epson 1650 Photo i 2450 Photo

Marko Mihajlović

Pred nama su se našla dva skenera: 1650 Photo se nalazi negde između jeftinijih i profesionalnih modela, dok Perfection 2450 Photo pripada "težoj kategoriji"...

Kyocera FS-1000+

Milan Četić

Kyocera FS-1000+ spada u najekonomičniji laserske štampača iz ekonomske klase na našem (a verovatno i svetskom) tržištu - ima li prepreka da ga stavite u svoju kancelarij?

Cammaster

Milan Četić

Cammaster je mali multifunkcionalni uređaj, koga masa od 100 grama svrstava među najlakše integrisane Web i sound kamere na tržištu.

Organski ekrani

Nadežda Veljković

Dok LCD TFT ekrani sve brže zamenjuju klasičnu katodnu cev, uveliko se sprema i njihova zamena - organski elektroluminescentni ekrani, skraćeno OELD.

Prvi utisci

Voja Gašić

Fujitsu fi-4110CU "prolazni" skener, Fujitsu Magneto-Optical Drive, JNC kućišta, Nokia Card Phone, Oregon DS-3868 Web kamera, Philips Rush MP3 plejer, Philips Seismic Edge zvučna kartica, minijaturni QDI USB disk, Safeway miševi, SimpleTech flash i smart kartice i Xircom REX 6000 - najmanji PDA na svetu.