PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 76 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije Programiranje
 Naslovna strana 
 

Hardver

Balans koji dobija

Milan Bašić

Compaq je "u ovoj rundi" napravio notebook koji nije lako dostići - Evo N600c. Tajna nije u najboljim performansama, već u dobro napravljenom balansu...

Northwood ili Athlon XP?

Aleksandar Veljković

Pružila nam se prilika da, jedva mesec dana nakon svetske promocije, isprobamo dva najjača procesora firmi Intel i AMD. Intel je konačno ponovo na vrhu, ali ne samo po performansama, nego i po ceni...

Svet tankih ekrana

Svet tankih ekrana

Branko Nikitović

Ključ je, kao i obično, bio u ceni: čim su postali jeftiniji, LCD monitori su postali deo PC konfiguracija, a na našem testu se našla gomila novih modela dostupnih na jugoslovenskom tržištu.

Pentium 4 u više ukusa

Pentium 4 u više ukusa

Aleksandar Veljković

Pojava DDR platformi je "probudila" tržište Pentium 4 matičnih ploča. Izbor čipsetova je sve veći, ali koji je od njih najbolji?

GeForce 4 MX

Aleksandar Veljković

nVidia je povukla lukav marketinški potez izbacivši GeForce 4 MX po vrlo atraktivnoj ceni. Ali, da li je to zaista četvrta generacija GeForce-a koju su kupci očekivali?

Sa slajda na disk

Sa slajda na disk

Boris Stanojević

Kupili ste digitalni foto-aparat, sve nove fotografije čuvate na CD-ovima, ali šta sa onim (kilo)metrima starih filmova? Isprobali smo skenere koji omogućavaju (i) transformaciju filma u digitalnu formu.

Delta 1010

Saša Marković

Srebrna Delta M serija firme Midiman nastala je 1999. godine restilizovanjem DMAN zvučnih kartica. Za sve ljubitelje vrhunskog zvuka iz Delta game izdvajamo najjači adut - M Audio Delta 1010.

PC umesto video-rikordera

PC umesto video-rikordera

Nikola Veljković

Zanimljivi Pinnacle-ov eksterni uređaj, Bungee, pretvoriće vaš računar u kombinaciju televizora i video-rikordera

Vaša polovina računara

Vladimir Cerić

Računara nikada dosta - koliko god da ih kupite, u firmi će neko uvek čekati na svojih pet minuta. Samo kada bi isti računar moglo istovremeno da koristi nekoliko službenika... EasyClone obećava upravo to!

Intel Northwood 2.2

Aleksandar Veljković

Svi znamo da Intel proizvodi procesore i matične ploče, ali će činjenica da postoji kompletna Intel-ova PC konfiguracija za mnoge predstavljati iznenađenje. Zato smo se obradovali prilici da vidimo kako u Intel-u smatraju da treba da izgleda savremeni PC računar najviše klase.

Compaq Evo D500 Desktop

Compaq Evo D500 Desktop

Vladimir Cerić

Za one koji su se zasitili uobičajenih sivih tonova kompjuterske opreme, Compaq je izbacio novu seriju poslovnih računara pod nazivom Evo. Koncipirani u obliku radnih stanica smeštenih u klasična kućišta, oni su redizajnirani taman toliko da unesu novi duh u kancelarije svojih vlasnika...

Centra 5098PR

Vladimir Cerić

Veliki povratak Pentium-a 4 na tržište snažnih konfiguracija umerene cene nastupio je nakon promocije Intel i845D čipseta koji podržava DDR memoriju. Na njemu se zasniva i najnovija kreacija iz Centra familije - model 5098PR.

Mastila sa osmehom

Ivan Miladinović

Inkjet štampači su savršeni sve dok ne potrošite kertridž i ne čujete koliko košta nov. Svaka ušteda je zato dobrodošla...

Canon Powershot Pro90IS i G2

Milan Četić

Dva nova modela iz Canon-ove Powershot familije, Pro90IS i G2, oba spadaju u (polu)profesionalnu klasu i sličnih su cena, ali se po mogućnostima značajni razlikuju.

Leteći kolorci

Milan Četić

Pre oko dve godine Xerox, gigant u proizvodnji kopir mašina i velikih laserskih štampača, kupio je Tektronix, poznatog ali malog proizvođača kolor štampača. Sada je pred nama Phaser 7700, laserski kolor štampač koji predstavlja neposredni rezultat ovog ujedinjenja, a pogledali smo znatno jeftiniji Phaser 860.

Fuji FinePix 6900

Milan Četić

Na cenu digitalnog foto-aparata najviše utiče broj piksela. Zato je Fuji pribegao triku - interpolacijom podataka dobijaju se snimci koji imaju više piksela nego sam CCD. Kakvi su rezultati?

Epson Acculaser C1000

Milan Četić

Laserski kolor štampači su već dugo prisutni na tržištu, ali ih (opravdano) bije loš glas da su suviše skupi za obične korisnike. Trenutno je tržište polarizovano - pojavljuju se još skuplji ali moćni modeli, a s druge strane, low-end štampači postaju sve jeftiniji. Ovoj drugoj grupi pripada Epson-ov Acculaser C1000, koji je na našem tržištu odškrinuo vrata budućem talasu sličnih uređaja.

Optra E320

Milan Četić

Procenjujući da je korisnicima dovoljna rezolucija laserskog štampača od 600 dpi a da odluku o kupovine donose na osnovu brzine uređaja i njegove cena, Lexmark je osmislio model Optra E320.

WD FireWire hard disk

Vladimir Cerić

IEE1394 (FireWire) je nezamenljiv pri montaži audio i video materijala, a uz ekspanziju DV kamera sve su popularniji eksterni diskovi koji se povezuju na računar pomoću ovog interfejsa. Do nas je stigao Western Digital-ov adut.

Najbolje iz oba sveta

Vladimir Cerić

Snažna PC konfiguracija danas obavezno ima CD pisač i DVD čitač, dakle troši dva mesta u kućištu i dve IDE grane za rad sa komapkt diskovima raznih vrsta. Ako želite da obe funkcije objedinite u jednom uređaju, isprobajte LH GCC-4120B.

Tehnologija u službi zdravlja

Nadežda Veljković

Možda će nekome ideja da nas u budućnosti pregleda lekar koji se nalazi na drugom kontinentu ili da nas operiše robot izgledati isuviše smelo, ali nove tehnologije u medicini pomeraju granice mogućeg...

Prvi utisci

Prvi utisci

Voja Gašić

Echostar DSB-707 i DSB-808 satelitski prijemnici, Hama Fold-2000 savitljiva (!) tastatura, jazzPiper MP3-CD plejer, LifeView USB LifeTV, Logitech WingMan Cordless Gamepad, Praktica Genius 1.0 foto-aparat, Techsony 9000 DVD plener, Verbatim SuperAzo CD-ovi i bežični Teletabisi.