PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 83 :

Sadržaj

Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Vaš poslovni PC

Vaš poslovni PC

Aleksandar Veljković

Kraj godine je zgodna prilika za kupovinu novih računara, pa smo na 16 poslovnih konfiguracija ispitali načine za oprevanje IT kutka vaše kancelarije.

3D diktat(ura)

Aleksandar Veljković

Grafička kartica Radeon 9700 je čudo koje je retko ko očekivao i kojim je ATi postao neprikosnoveni tehnološki lider u domenu 3D akceleracije, potisnuvši GeForce 4 u drugi plan. U čemu je tajna?

I Intel pravi servere, zar ne?

I Intel pravi servere, zar ne?

Milan Bašić

Kvalitet servera je izuzetno značajan čak i za najmanje informacione sisteme. Kako je tekao jedan projekat i šta je najzad izabrano?

Sony plejada

Branko Nikitović

Sony monitori su dugo bili "van fokusa" na našem tržištu, iako su predstavljali skrivenu želju mnogih kupaca. Zahvaljujući firmi "Pakom", Sony je sada pristupačan znatno širem krugu korisnika. Isprobali smo pet njihovih TFT (SDM-X52B, SDM-S81) i CRT (CPD-G220, CPD-E450, CPD-E550) modela.

Usamljen na vrhu

Vladimir Cerić

Tek što smo pomislili da će se Maxtor uspavati na mestu tržišnog lidera, on je plasirao nove, usavršene modele. U očekivanju SerialATA diskova, isprobali smo Fireball3, DiamondMax Plus8, DiamondMax Plus9 i D70X-6L.

Intel ili SiS?

Vladimir Cerić

Na tržištu Pentium 4 čipsetova sve jače pozicije osvaja i do sada marginalizovani SiS. Uporedili smo njegov najnoviji proizvod sa Intel-ovim rešenjima.

DVD za strpljive

DVD za strpljive

Vladimir Cerić

DVD pisači polako "hvataju zalet", mada ih u našim prodavnicama i dalje nema baš previše. Zato smo se obradovali novom Asus-ovom DVD-R uređaju čija je oznaka DVR-104.

Sobna fotolaboratorija

Sobna fotolaboratorija

Branislav Bubanja

Do sada smo predstavljali Fujifilm kamere, a sada ćemo otići korak dalje i, pored FinePix fotoaparata, predstaviti kućnu radionicu za izradu digitalnih fotografija.

Da nebo (uvek) bude plavo

Milan Četić

Problem postizanja verne reprodukcije boja u procesu štampe star je koliko i postojanje fotografskog sloga. Kako današnja tehnologija odgovara ovom izazovu?

Može li još brže?

Vladimir Cerić

Prvog predstavnika generacije 40-brzinskih CD-pisača već smo vam predstavili - bio je to Teac-ov CD-W540E. Sada su stigla i dva žestoka konkurenta: NEC NR-9100A i LG GCE-8400B.

HP DesignJet 100

Milan Četić

Novi modeli plotera ne pojavljuju se baš svaki dan i ne privlače previše pažnje, jer su interesantni samo malom broju kupaca, a često su izuzetno skupi. Najnoviji proizvod firme Hewlett-Packard, DesignJet 100, predstavlja prvi pokušaj da se ploteri učine pristupačnim za šire tržište.

Minolta PagePro 1200w

Minolta PagePro 1200w

Milan Četić

Minolta je poznata po proizvodnji kvalitetnih i robustnih fotokopira, ali proizvodi i jednako kvalitetne laserske štampače, kao što je PagePro 1200w. Iako pripada ekonomskoj klasi, štampač zadržava mnoge karakteristike tipične za skuplje uređaje ove vrste.

Lexmark Forms Printer 2490

Milan Četić

Iako su im mnogi predviđali kraj, matrični štampači nisu "izumrli" pošto još nije pronađeno bolje rešenje za štampu na formularima sa više kopija. Lexmark-ov Forms Printer 2490 je prilagođen upravo firmama koje se bave špedicijom, carinskim poslovima, saobraćajem...

Epson Stylus C42 i C62

Milan Četić

Epson-ova služba razvoja pokušava da demantuje tezu da su njihovi inkjet printeri nepogodni za štampanje teksta na običnom papiru. Da li su kod dva nova "kućna" modela, Stylus C42 i 62, ti napori dali rezultat?

HP DeskJet 450C

Milan Četić

Da li vam je na putu potreban portabl inkjet, koji ipak nije igračka, a nije ni preskup? Isprobali smo HP DeskJet 450C.

HP Photosmart 850

Milan Četić

Aduti novog Photosmart 850 su CCD od 4.1 megapiksela i odlična optika. Kakvi su rezultati?

Philips bSURE XG1

Marko Mihajlović

Philips je projektor bSURE XG1 prilagodio visečasovnoj svakodnevnoj eksploataciji, pre svega u salama za predavanja. Inovacije su posvećene zaštiti najosetljivijeg dela projektora - lampe i produženju njenog "životnog" veka.

Panasonic KX P2130

Andrijana Todorović

Drugi matrični štampač koga ovog meseca testiramo, Panasonic-ov 24-pinac KX P2130, pored mogućnosti koje standardno karakterišu ovakve uređaje donosi i Super Quiet mod, kao i zanimljivi kontrolni panel...

Multipraktik plejeri

Branislav Bubanja

Predstavljamo nekoliko ekskluzivnih modela MP3 plejera neobičnog izgleda - firma Digital World je, osim osnovnih usluga, odlučila da otvori neke nove primene...

Prvi utisci

Voja Gašić

D-Link DCS-1000W bežična kamera, alati za postavljanje optičkih kablova, Genius EasyTrack Optical trackball, Inform UPS, Logitech Mx300 Optical Mouse, Mustek gSm@rt minijaturni fotoaparat, Neo kućišta i miševi, Verbatim Company Card mini CD-ovi i komplet alata za servisiranje PC-ja.