PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 84 :

SadržajKomentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

AMD Thoroughbred

Aleksandar Veljković

Može li 0.13 mikrometarska tehnologija pomoći da Athlon "preživi" još neko vreme? Testirali smo AMD-ov novi procesor i uporedili ga sa konkurentima koji dolaze iz Intel-ovih fabrika.

Par gigaherca za po kući

Par gigaherca za po kući

Vladimir Cerić

Pošto smo u prošlom broju upoznali ponudu domaćih konfiguracija namenjenih poslovnim korisnicima, vreme je da se okrenemo ka malo zabavnijim stvarima - PC računarima namenjenim kućnoj upotrebi. Predstavljamo 15 konfiguracija domaćih firmi koje su se potrudile da sklope brze, svestrane i udobne mašine

Unisys ES7000

Unisys ES7000

Voja Gašić

Kada je 1998. godine Unisys najavio CMP arhitekturu, mali broj stručnjaka je znao o čemu se radi. A onda je ta arhitektura dovela PC do mainframe sveta...

Snaga u džepu

Aleksandar Veljković

Najnovija generacija PDA uređaja polako ali sigurno, grabi ka funkcionalnosti svojstvenoj "pravim" PC računarima. Šta nude Asus i Compaq/HP?

Šest notebook saputnika

Milan Bašić

Brzina, robustnost, bogatstvo opreme, atraktivan dizajn i(li) niska cena... Sve su to karakteristike o kojima razmišljamo kada treba izdvojiti novac za notebook. Kako rade Acer, Dell, HP, IBM, Toshiba i novi kandidat, firma Yakumo?

Sa silom ili bez nje

Sa silom ili bez nje

Voja Gašić

Da li su nForce 2 i 845PE dobra rešenja kada dođe trenutak da gigahercne procesore zamenite duplo bržima?

Očekivanja i rezultati

Vladimir Cerić

Najnoviji set VIA čipova donosi mnoštvo noviteta, ali kako stoji stvar sa performansama?

Arhitektura smart kartica

Goran Obradović

Hoćemo li i mi uskoro, umesto ličnih karti, pasoša ili zdravstvenih knjižica, koristiti pametne kartice? Tehnologija napreduje - upoznajmo nove standarde!

Lexmark grabi ka vrhu

Lexmark grabi ka vrhu

Milan Četić

Lexmark-ova Optra T serija predstavlja snažnog konkurenta HP-u u srednjoj i višoj klasi laserskih štampača. Isprobali smo četiri modela koji "pokrivaju" čitavu paletu.

Microtek je stigao

Milan Bašić

Microtec skeneri popunjavaju prazninu u višoj srednjoj klasi, ali će ih verovatno i korisnici skromnijih zahteva rado kupovati.

Vizionarski duet

Nikola Stojanović

Kalifornijska firma Visioneer, deo kompanije Primax Electronics je još jedan, za naše tržište nov, proizvođač SOHO skenera.

Sweex galanterija

Nikola Stojanović

Mrežna oprema i multimedija postaju sve dostupniji. Isprobali smo ponudu firme Sweex.

Profilisana DVD ponuda

Branislav Bubanja

Prateći trend sve veće popularnosti DVD plejera na našem tržištu, predstavljamo nekoliko reprezentativnih modela za kupce različitih platežnih mogućnosti. Proizveli su ih Mustek, Samsung, Roadstar i Panasonic.

Jeftini 5.1 sistemi

Branislav Bubanja

Proizvođači 5.1 sistema zvučnika se u poslednje vreme trude da naprave modele koji će pružiti pravi surround zvuk za malo para. Šta nude Philips, Mecmar i Creative?

Canon LBP 1210

Milan Četić

Japanski Canon je već nekoliko godina proizvođač mehanike za laserske štampače firme Hewlett-Packard, pa nije neobično što jeftini modeli koje HP predstavi tržištu posle izvesnog vremena dobiju "kopije" sa Canon-ovim znakom. Može li LBP 1210 da konkuriše uzoru, modelu HO LaserJet 1200.

Panasonic KX-P7100

Marko Mihajlović

Panasonic KX-P7100 je crno-beli laserski štampač namenjen radu u kancelariji. Zasnovan je na Brother-ovoj mehanici, napravljen od robustne plastike i donosi nekoliko zanimljivih osobina interesantnih za poslovne ljude.

Canon IXUS 330 i V2

Canon IXUS 330 i V2

Marko Mihajlović

IXUS serija je plod Canon-ove ambicije da kupcima prezentuje fotoaparate lake za upotrebu, malih dimenzija, ali bez umanjenja funkcionalnosti. Pred nama su se našla dva nova modela...

HP LaserJet 4200 i 4300

Milan Četić

LaserJetom 4100 je u dugom periodu bio najjači A4 crno-beli laserski štampač na tržištu, a onda se konkurencija umešala. Sada je stigao Hewlett-Packard-ov odgovor u vidu modela LaserJet 4200 i 4300.

HP Photosmart 7550

Milan Četić

Direktna štampa sa digitalnih fotoaparata i memorijskih kartica je pravi hit, a Photosmart 7550 je najjači predstavnik najnovije HP-ove generacije direktnih foto-štampača.

Epson Perfection 1660 Photo

Milan Četić

Perfection 1660 Photo je skener optičke rezolucije 1.600 piksela po inču, sa mehaničkom rezolucijom od 1.600*3.200 ppi. Njegov glavni adut je, ipak, Epson-ova precizna mehanika...

HP ScanJet 3500

Milan Četić

Hewlett-Packard-ovi skeneri su prilagođeni korisniku koji ne žele da se previše upuštaju u parametre skeniranja, a opet traže digitalne slike korektnog kvaliteta. Tu ideju sledi i nova generacija skenera, čiji je jedan od pripadnika ScanJet 3500.

Canon Lide 20 i 30

Milan Četić

Japanski Canon je najozbiljniji proizvođač CMOS optičkih senzora, pa su čak uspeli da naprave i profesionalni fotoaparat (EOS D60) koji umesto CCD-a koristi CMOS senzor. Ove senzore Canon primenjuje i u proizvodnji skenera, a dva najnovija modela su LIDE 20 i LIDE 30.

Fotoaparati budućnosti

Esad Jakupović

CMOS, CCD i Super CCD senzorima sada se pridružuje Foveon X3. Hoće li on dovesti do revolucije u svetu digitalnih fotoaparata?

Prvi utisci

Voja Gašić

A4Tech 2Hand Works Wireless Office Desktop tastatura, Belkin Regulator Pro UPS, D-Link wireless kartice, Fanner kuleri, Gainward MX440 Pro Vivo grafička kartica, Palm Zire m150 palmtop, Siemens ID Mouse koji kontroliše i otisak prsta, Sony DSC-S75 fotoaparat i Stream DVD plejer.