PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja

PC 92 :

Sadržaj

TehnoGuru

Komentari Aktuelnosti Rubrike Specijalni dodatak
Hardver Softver Komunikacije
 Naslovna strana 
 

Hardver

Mobilno leto

Milan Bašić

Ove godine na odmoru smo uz sebe imali nekoliko novih notebook modela koji su nam dobro došli, ako ni zbog čega drugog, onda da se ne bismo previše uželeli računara. Tako smo isprobali Dell Insprion 8500, IBM ThinkPad T40, Gericom Blockbuster i Webgine Force.

Inteligentni skeneri

Milan Četić

Baš kada nam se učinilo da u svetu skenera neće više biti ozbiljnih inovacija, Hewlett-Packard nas je iznenadio serijom high-end modela iz serije ScanJet 8200, namenjenih profesionalnoj primeni. Čim čujete da je rezolucija 4.800 ppi, oprostićete im nešto višu cenu...

Vrele ploče

Vrele ploče

Vladimir Cerić

AMD Athlon procesore od početka prati fama o pregrevanju koja se širi i na okolne komponente. Proveli smo ovo leto uz desetak ugodno pregrejanih VIA KT600 i nForce2 400 ploča.

Elegantniji FX

Branko Maksimović

Nakon rogobatnog istupa sa FX5800 karticama, nVidia se redizajniranim modelom čipa sa oznakom FX5900 vraća u trku za najbrži grafički podsistem.

Štamparije za plići džep

Milan Četić

Kolor laserski štampači su postali dostupni širem krugu korisnika, pa nastavljamo sa predstavljanjem aktuelnih modela: pred nama su Epson Aculaser C900 i Minolta Magicolor 2300w.

Sve boje OKI-ja

Milan Bašić

Izabrati pravi štampač nije nimalo lako. Sve zavisi koliko štampate, da li vam je potrebna boja za prikaz poslovne grafike ili fotografija. Na ta i druga pitanja OKI ima svoje odgovore, pa smo sa posebnim interesovanjem pogledali njegov kolor laser.

Slikanje (i) pod vodom

Aleksandar Veljković

Sony predvodi trend minijaturizacije digitalnih fotoaparata, nudeći i model za slikanje na plaži, a Olympus je ovog leta predstavio džepni aparat iz mju serije rezolucije 4 Mp. Dovoljno za sve ukuse...

Dočekali smo i G

Dočekali smo i G

Dragan Marković

Najzad je usvojen dugo najavljivan standard za bežične računarske mreže IEEE 802.11g. Kada ćemo početi da uživamo u brzinama od 54 Mbps u WLAN mrežama?

Konačno pomirenje

Vladimir Cerić

IT industrija je još jednom shvatila razorne posledice podele na dva tabora, pa su i "najtvrđi igrači" rešili da potraže kompromis sa protivničkim standardom. Isprobali smo Pioneer DVR-106D, Teac DV-W50D, Sony DRU500A i "odgovarajući" LiteON, pitajući se da li je vreme za kupovinu prvog DVD pisača.

Jugodata Vision P4 3 GHz

Jugodata Vision P4 3 GHz

Aleksandar Veljković

Računar iz Jugodatine Vision linije proizvoda predstavlja snažnu, ali ekonomično dizajniranu konfiguraciju: kada se počne od procesora iz najnovije Pentium 4 generacije, dometi su gotovo zagarantovani...

Asus Terminator P4 533A

Aleksandar Veljković

Barebone računari su u poslednje vreme sve popularniji, jer predstavljaju odličan način da se po izuzetno povoljnim cenama dođe do izvanredne osnove za finalizaciju optimalne poslovne PC konfiguracije, a Asus-ovi Terminator P4 533 barebone sistemi predstavljaju jedan od najubedljivijih proizvoda ove vrste koji smo do sada dobijali na test.

Centra PR2400 P4

Centra PR2400 P4

Aleksandar Veljković

Iz firme PC Centar ovoga puta nam je stigla Pentium 4 mašina sa procesorom predviđenim za sistemsku magistralu od "samo" 533 MHz. Na drugim segmentima sistema nisu pravljeni kompromisi...

U susret konkurenciji

U susret konkurenciji

Vladimir Cerić

Pod naletom Pocket PC uređaja, Palm je bio prinuđen da obnovi svoju gamu i unese značajne novine. Neke od njih upoznaćemo na modelima Zire 71 i Tungsten T2.

Corega za SOHO mreže

Ana Bošković

Kao uslov za uspešno savremeno poslovanje ističe se i potreba za brzim i jeftinim umrežavanjem manjih firmi. Kompanija Corega traži svoje mesto upravo na tom segmentu tržišta.

DVD kolekcija jesen/zima

Branislav Bubanja

Period godišnjih odmora u računarskoj industriji često se smatra mrtvom sezonom, ali u svetu samostalnih DVD uređaja ovaj kliše očigledno ne važi. Tako su do nas stigli Microlab V8102, LG DVD5184, V-one, Sharp DV-S1, Pioneer DV-355 i Neo, a cene se ozbiljno približavaju iznosu od 100 evra...

Powershot G5 i DSC-V1

Milan Četić

Digitalni fotoaparati sa 5 Mp CCD-ovima su po svim karakteristikama dostigli nivo koji je dovoljan i za profesionalnu primenu. U ovoj klasi proizvođači se trude da pokažu svu raskoš tehnologije i mogućnosti koje su u stanju da "napakuju" u digitalni fotoaparat. Takvi su i najnoviji modeli iz Canon-a i Sony-ja - Powershot G5 i DSC-V1.

Lexmark e321

Milan Četić

Novi Lexmark-ov e321 tipičan je primer kako kod svih periferijskih uređaja izgled polako postaje bitan. Njegova brzina je, doduše, povećana ali većina potencijalnih kupaca obično najpre primeti promenu oblika i boje u odnosu na prethodnike iz e300 serije...

Canon i470d

Milan Četić

Canon se ustalio kao "broj dva" na tržištu inkjet štampača, odmah iza Hewlett-Packard-a. Razlog za ovaj uspeh je u odličnoj koncepciji njihovih štampača, kao i sve boljem kvalitetu štampe koji postižu. Sledeći ovu logiku, Canon iz meseca u mesec proširuje svoj asortiman, pa je tako sada pred nama model i470d - foto printer koji koristi četvorobojnu tehniku štampe.

Minolta PagePro 9100

Milan Četić

Koncepcija laserskih štampača firme Minolta insistira na robusnosti i kvalitetu, što važi i za njihov A3 crno-beli štampač PagePro 9100N. Radi se o štampaču koji po igledu i konstrukciji podseća na A4 model 1250e istog proizvođača, ali donosi i važne promene...

HP DeskJet 3650C

Angelina Vučković

Novi pripadnik porodice 3600, DeskJet 3650c, namenjen je pre svega kućnoj i umereno intenzivnoj kancelarijskoj primeni. Posebno nas je zainteresovao softver koji dolazi uz štampač...

Manje je bolje

Vladimir Cerić

Monitor je jedna od komponenti na kojoj ne treba štedeti, ali budžeti su obično veoma tesni... Zato su u kompaniji Hyundai potražili dobru meru i ugradili je u ImageQuest familiju.

Koliko para, toliko slike

Aleksandar Veljković

Koliko su jeftini digitalni fotoaparati zaista upotrebljivi? Pokušali smo da pronađemo odgovor isprobavajući četiri modela koja su potpisali Mustek, Umax i Samsung.

HI-TECH ratovi

Nadežda Veljković

Satelitski komunikacioni sistem američkih vojnih snaga, Milstar, najbolje ilustruje u kojoj meri visoke tehnologije utiču na razne segmente naše stvarnosti...

Prvi utisci

Voja Gašić

Enlight kućišta, Epson kertridž reseter, Genius VideoCAM Express i VideoCAM Live Web kamere, gSm@art LCD 3 fotoaparat, Interni čitač kartica, KWorld eksterni TV tjuner, MSI 848P Neo matična ploča, Mustek ScanExpress Card minijaturni skener, Saitek PC Dash 2 i Transcend USB hard disk.