PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
Hardver Hardver
PC #181 : Oktobar 2011

 Naslovna  Sadržaj 
Boris Tanacković  

ReproKiosk: Slika budućnosti

Oce ReproKiosk CS2436 je sposoban da plotuje, skenira i fotokopira u koloru sve dokumente do formata A0. Važan uređaj za svaki arhitektonski biro...

(kliknite za veću sliku)

Niste pogodili, nije reč o spajanju plotera i letećeg ranca... nažalost, sve ima svoje granice, ali je Océ ipak zadao ozbiljan domaći zadatak ostalim proizvođačima.

Océ koristi novi ploter CS2400 (Canon iPF750 serije sa 2400x1200 dpi) koji kombinuje s kvalitetnim CIS skenerom CS4236 odlične

rezolucije 1200x1200 dpi i stvara zanimljivu multifunkcionalnu mašinu dopadljivog imena, nekako „domaćeg“ i nama Srbima. ReproKiosk CS2436 je sposoban da plotuje, skenira i fotokopira u koloru sve dokumente do 36“ (A0). Ništa tu nije revolucionarno osim pristupa koji je Océ imao prilikom realizacije. Umesto da napravi nekakvu ružnu konstrukciju, kompanija je posebno osmislila radni sto koji je sastavni deo sistema. Dizajnerski i po praktičnosti dovedeno do savršenstva, napravljeno je radno okruženje koje je stvarno potrebno, kako profesionalcima u kopirnicama, tako i svakoj firmi koja ima potrebe za plotovanjem, skeniranjem i kopiranjem planova, GIS crteža i uopšte reklamnih, dizajniranih i foto‑materijala. Radni sto je prepun polica za „sitnice koje život znače“, od mesta za kanistere s bojama do police za makaze, selotejp i rezervne rolne papira. Skeneru i ploteru se lako pristupa, a gornja radna ploča je pogodna za pregled, editovanje i savijanje odštampanog materijala. O svakom se detalju mislilo, pa je tu i mesto za monitor, tastaturu, miša i, naravno, ceo PC koji uz specijalno prilagođen Océ‑ov Copy easy software i Submition tools čini moćan i uredan sistem.

Osnovne karakteristike sistema ReproKiosk CS2436 MF
(kliknite za veću sliku)

Softver krasi jednostavnost upotrebe, tako da sa samo nekoliko klikova, koristeći predefinisane profile, možete za najkraće vreme dobiti verodostojne kolor kopije bez posebne kalibracije i komplikovane procedure. Copy easy softver krasi i WYSIWYG opcija (šta vidite na ekranu to dobijete i na papiru), tako da su eventualne greške i ponovno plotovanje svedeni na minimum. Sistem je takođe prilagođen i radu s najbitnijim file formatima (HPGL/2, HPGL, HPRTL, TIFF, JPEG, BMP, GIF, uključujući i PDF).

Sve ovo možda zvuči tendenciozno, ali osim što sa ovim sistemom dosta toga dobijate, verujem da možete ponešto i izgubiti. Zapravo, siguran sam da ćete izgubiti bol u leđima nakon dugotrajnog rada, s obzirom na to da je proizvođač mislio i na idealnu visinu radne površine.

Dopadljivi video i potpune karakteristike sistema, kao i proizvođačke specifikacije, možete pogledati na Web stranicama distributera (http://oce.osa.rs/vesti ), a kompanija OSA, uz ReproKiosk i neke druge sisteme daje i veoma vredan poklon.