PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
Aktuelnosti Aktuelnosti
PC #192 : Oktobar 2012

 Naslovna  Sadržaj 
Andrijana Maksimović  

CE&HA po drugi put među Srbima

Drugi po redu CE&HA sajam održan je od 12. do 15. septembra 2012. Oko 30.000 posetilaca prošlo je kroz hale 1 i 4 Beogradskog sajma upoznavši se sa najnovijim računarima, telefonima, televizorima, gedžetima, kao i sa savremenom belom tehnikom i kućnim aparatima.

(kliknite za veću sliku)

Ovogodišnji CE&HA sajam otvorio Rasim Ljajić, ministar trgovine i telekomunikacija, koji je izjavio da je IT industrija u Srbiji u poslednjem periodu ostvarila priliv investicija od preko 260 miliona dolara, dok je telekomunikacioni sektor ostvario stabilan rast. Sve to je bilo jasno vidljivo svakome ko je prošetao halama Beogradskog sajma.

Kao i prošle godine, na sajmu je najambicioznije nastupila Tehnomanija, najveći srpski retailer i lider u oblasti informatičke opreme i potrošačke elektronike. Pored svojih 16 maloprodajnih objekata, kao i izuzetno posećenog e‑shop‑a www.tehnomanija.rs , Tehnomanija je iskoristila i pojavljivanje na jednoj ovakvoj manifestaciji kako bi uspostavila još bolju komunikaciju sa kupcima i za njih obezbedila sajamske popuste i povlastice.

Našu pažnju je najpre privukao izložbeni prostor kompanije Samsung Electronics. Njihov štand bio je osmišljen kao moderna (manja) stambena jedinica, opremljena najsavremenijim smart proizvodima iz Samsung asortimana. U ovoj „pametnoj garsonjeri“ posetioci su mogli da vide pametni televizor, telefon, kućni bioskop, ali i frižider, veš-mašinu ili pametni usisivač, te da se uvere da je čitav smart life concept osmišljen tako da se štedi mnogo vremena i energije, a istovremeno koristi veliki broj međusobno povezanih uređaja.

Na CEHA sajam je, kao generalni pokrovitelj, stigla i kompanija Toshiba sa nekoliko zanimljivih premijera. U Hali 1 posetioci su mogli da vide nove Satellite Ultrabook računare, ali i 3D televizor 55ZL2 sa Quad Full tehnologijom, koja omogućava 3D doživljaj bez upotrebe 3D naočara.

Najmlađi posetioci uživali su u Canon‑ovom bioskopu dok su oni malo stariji uglavnom zastajali na štandu ASUS‑a, gde su predstavljene nove Android poslastice Nexus i Padfon, o kojima ćete čitati u našem časopisu. Obišli smo i štandove kompanija Lenovo, Sharp, LG, Nikon i ostalih 77 izlagača koliko je bilo prisutno na sajmu. Zapravo 76, pošto je jedan od štandova bio PC Press‑ov.

Posle četvorodnevnog obilaska sajma Potrošačke elektronike i kućnih aparata (CE&HA Fair) ostao nam je utisak da je ovakva manifestacija i te kako potrebna domaćem tržištu, a od organizatora, firme Duke and Peterson, dobili smo obećanje da će naredne godine sajam biti još veći, lepši i, naravno, noviji.

Korisne adrese:

ce&ha fair
http://www.ceha.rs