PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
  HERMES  
 Kupovina iz inostranstva   
 Prikaz izdanja     Porudžbenica 

HERMES je programski sistem koji vam pomaže pri poslovnoj korespondenciji na engleskom jeziku. To je elektronski zbornik probranih i pažljivo pripremljenih poslovnih pisama koja se mogu koristiti u različitim prilikama. Autor izdanja HERMES je firma KOŠ & CO, koju ste već upoznali kao izdavača Morton Benson englesko-srpskog i srpsko-engleskog rečnika na CD-ROM-u.


Upotreba softvera koji prati HERMES je sasvim jednostavna: dovoljno je da u panelu sa leve strane ekrana izaberete oblast kojom se pismo bavi (bankarstvo, biznis, pravo, turizam, zaposlenje...), zatim da se opredelite za podoblast i iz ponuđene grupe izdvojite jedan od mnogobrojnih šablona pisma. U panelu sa desne strane pojavljuje se tekst pisma na engleskom jeziku kao i prevod na srpski. Celokupno pismo ili bilo koji njegov segment možete prebaciti u Microsoft Word ili neki drugi editor, gde ćete ga prilagoditi sopstvenim potrebama i odštampati ili poslati elektronskom poštom. Pismo možete da pronađete i korišćenjem Search dijaloga koji se nalazi u liniji alata.


Kliknite za veći prikaz ekrana

Prilikom pripreme ovog izdanja naročita pažnja je posvećena lekturi pisama - tekstove je pripremila agencije "Perolo", najpoznatiji prevodilački servis u Beogradu, a redigovala gospođa Kler Zubac, stručnjak za poslovni engleski i ispitivač za Oksfordske sertifikate u British Council-u.


Na istom CD-ROM-u stižu i Incoterms propisi, skup međunarodnih trgovačkih termina koji se upotrebljavaju u razmeni dobara. Incoterms 1990 sadrži ukupno trinaest pariteta isporuke robe, a kod svakog pariteta posebno su određene obaveze prodavca i kupca. Ako se prodavac i kupac pri zaključivanju ugovora pozovu na jedan od pariteta isporuke iz Incoterms-a, izbeći će sve nesporazume u pogledu prava i obaveza jedne i druge strane i tako zaključiti ugovor oko koga kasnije neće biti spora.


CD-ROM HERMES možete da dobijete odmah, po povlašćenoj ceni od 1250 dinara. Pošto instalirate softver, pošaljete registracioni listić (što je obavezan korak) i upoznate njegove mogućnosti, bićete sigurni da će pisma koje šaljete ostaviti povoljan utisak o Vama i vašoj firmi.


Izdanje je kompletno rasprodato.