PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
   
 Kupovina iz inostranstva   
 Kako je pripreman PC-DVD, priča iz PC#90   

Prvo računarsko DVD izdanje u zemlji

Potreba da se softversko okruženje u firmi organizuje racionalni i uz optimalna ulaganja navela je mnoge korisnike da ozbiljno razmisle o primeni besplatnog softvera umesto komercijalnog ili u kombinaciji sa komercijalnim. Pokazalo se da open source softver poseduje značajne potencijale, ali da njegova primena zahteva ulaganje više truda u odabir, nabavku i podešavanje - često treba prenositi gigabajte podataka sa Interneta uz neizvesnost da li će se jedna aplikacija uklopiti sa ostalima. Zato smo pripremili veliku kolekciju softvera u kojoj ćete naći pažljivo izabrane i međusobno kompatibilne programe i uputstva za njihovu instalaciju i korišćenje - ukratko, sve što vam je potrebno da biste poslovni sistem zasnovali na javno dostupnom softveru. Pošto su CD-ovi postali previše tesni za savremene programe, upisali smo ih na DVD.

PC-DVD je prvo računarsko DVD izdanje u zemlji i prirodan produžetak PC Press-ove sedmogodišnje tradicije u pripremi elektronskih izdanja. Na disku ćete naći kompletnu distribuciju Linux-a prilagođenu potrebama firme, praćenu paketom OpenOffice.Org za Linux i nizom drugih open source programa i alata. Ukoliko biste radije dopunili komercijalni Windows besplatnim ili shareware poslovnim programima, na disku ćete naći Windows verziju OpenOffice-a, PhotoImpact i mnoge druge programe, a ako ste zainteresovani pre svega za komercijalni softver, koristiće vam Service Pack-ovi, antivirusni i administratorski alati, Internet klijenti, shareware softver kao i mali programi koji rad čine prijatnijim.

Kliknite za vecu sliku Najzad, ako su vam potrebne informacije o karakteristikama i primeni svega toga, na disku je, osim uputstava za instalaciju i korišćenje softvera, dato i kompletno elektronsko izdanje "PC"-ja - konačno na jednom mestu imate sve tekstove koji su objavljeni u naših prvih 85 brojeva i to u PDF (tekstovi sa fotografijama, ilustracijama, tabelama, grafikonima...) i HTML formatu. Dodatno smo usavršili mehanizme za pretraživanje teksta pa je ova velika riznica informacija pristupačnija nego ikada, pogotovu stoga što se PDF-ovi ne moraju tražiti na nekoliko kompakt diskova - sve je na istom mestu!

Kliknite za vecu sliku Svesni da u domaćim firmama i dalje ima dosta radnih stanica bez DVD čitača, potrudili smo se da Linux i druge programe dopunimo uputstvima za instalaciju u raznim uslovima: preko mreže, sa diska, sa posebno pripremljenih CD-ova (uz podizanje računara sa flopija) pa čak i na egzotične načine koji se zasnivaju na portabl čitačima flash kartica i diskova. Verujemo da će softver sa DVD-a biti primenjiv u najrazličitijim okruženjima, pa predlažemo da PC-DVD nabavite odmah, po povlašćenoj ceni od 500 dinara (plus troškovi poštarine). Disk ćete dobiti odmah po uplati.

Izdanje je kompletno rasprodato.