PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
Hardver Hardver
PC #188 : Maj 2012 Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

 Naslovna  Sadržaj 
Voja Gašić
Bojan Stanojević
 

Olimpijada u visokoj definiciji

Već neko vreme razmišljate o novom televizoru, ali nikako da prelomite? Bliže se Olimpijske igre i drugi sportski događaji koji će biti prenošeni u HD rezoluciji. Možda je to kap koja će preliti čašu? Da bismo vam pomogli da spremni dočekate letnje sportske izazove, istražili smo šta donose ovogodišnji modeli vodećih brendova

(kliknite za veću sliku)

Veliki proizvođači tradicionalno najavljuju nove modele na sajmovima poput CES-a ili CeBIT-a, koji se održavaju u prvom kvartalu godine, a ti modeli se pojavljuju u prodaji u aprilu ili maju. To znači da u prodavnicama trenutno dominiraju prošlogodišnji modeli, ali smo iz "Tehnomanije" dobili potvrdu da su novi modeli naručeni, da su neki već počeli da stižu i da su u vreme pripreme ovog izdanja bili na carinjenju - dakle, svakog trenutka bi trebalo da se pojave u prodavnicama, a na Tehnomanijinom sajtu već možete videti koji modeli će stići u prvoj turi i koliko će oni koštati.

Ako žurite i ne želite da čekate, pogledajte prošlogodišnje modele - njih smo detaljno predstavili u PC#183; taj tekst je i dalje aktuelan ne samo radi upoređenja s novim modelima, već i zbog činjenice da neki proizvođači nisu zamenili kompletan program, već su samo osvežili serije ponekim novim modelom. Ako pažljivo planirate kupovinu nekog vrhunskog modela, sačekajte još mesec dana - za jun su najavljene premijere zanimljivih televizora. Pazite ipak da ne zakasnite...

(kliknite za veću sliku)

U Tehnomaniji ćete naći televizore velikog broja proizvođača, od vodećih svetskih brendova do onih manje poznatih, ali ipak popularnih zbog povoljnih cena. Istraživanje ovogodišnje ponude prevazilazi prostor raspoloživ za ovaj tekst pa smo proverili šta nam za ovo letu pripremaju LG, Panasonic, Samsung, Sharp i Sony; ako vam za oko zapadne televizor nekog drugog prozvođača, lako ćete ga uporediti sa odgovarajućim modelima vodećih brendova.

U najkraćim crtama, ovogodišnji modeli su "pametniji" - svi proizvođači su unapredili usluge i aplikacije u okviru Smart koncepta, čak i oni koji su do sada taj segment gotovo zanemarivali. To istovremeno znači da veći broj televizora podržava umrežavanje i DLNA servise, a WiFi modul, koji je do sada najčešće bio opcija, postaje deo standardne opreme. Trend koji smo uočili prošle godine se nastavlja - LED pozadinsko osvetljenje potiskuje CCFL, ali se to bitno ne odražava na cenu - uprkos tome što su napredniji, neki novi modeli su čak i jeftiniji od prethodnika. Dakle, pročitajte, uporedite, pogledajte i... donesite pravu odluku. A onda uživajte u prenosu sportskih događaja i svemu ostalom što možete da gledate na televizoru.

Za opis novih LG, Panasonic, Samsung, Sharp i Sony LED i plazma televizora pogledajte PC #188.

Korisne adrese:

Tehnomanija
http://www.tehnomanija.rs