PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
Hardver Hardver
PC #197 : Mart 2013 Knjiga 50 godina racunarstva u Srbiji

 Naslovna  Sadržaj 
Bojan Stanojević  

NEC EA za najzahvetnije

U nove modele serije MultiSync EA NEC ugrađuje IPS panele, tako da ovi monitori zadovoljavaju i veoma stroge zahteve. Isprobali smo EA224WMi, EA244WMi i EA294WMi.

(kliknite za veću sliku)

Serija monitora MultiSync EA namenjena je savremenim radnim okruženjima u kojima nema kompromisa ni sa dizajnom niti sa performansama. Tri nova modela ove serije idu korak dalje u zadovoljavanju najviših standarda: u njima je IPS panel koji omogućava široke uglove vidljivosti slike bez degradacije kvaliteta. Zahvaljujući LED pozadinskom osvetljenju monitori su izuzetno tanki i troše malo električne energije, čak i bez korišćenja Eco režima, a sistem upravljanja potrošnjom je inteligentan: zasnovan je na senzoru ambijentalnog osvetljenja koji prilagođava osvetljaj okolini, uz tzv. Human senzor koji detektuje prisustvo korisnika i smanjuje osvetljaj kada on ne sedi za računarom. Visina ekrana se lako podešava uz mogućnost rotiranja u portretni položaj, a da bi se smanjila gužva na radnom stolu, ugrađeni su i zvučnici, te priključak za slušalice, za slučaj da radno okruženje zahteva tišinu. Lako ćete ih povezati sa svakim računarom: tu su VGA, DVI, HDMI i DisplayPort priključci, a ako želite da veći broj monitora povežete u matricu, obezbeđena je sinhronizacija prikaza funkcijom Control Sync. Na kraju pomenimo i USB Hub sa četiri down priključka.

(kliknite za veću sliku)

Svi modeli su raspoloživi u crnoj i beloj boji i slede isti osnovni dizajn, ali među njima ima malih razlika, koje se pre svega odnose na format ekrana. Najmanji EA224WMi ima dijagonalu 21,5“ i daje sliku danas uobičajenog formata 16:9 full HD rezolucije. U nešto većem EA244WMi se nalazi ekran od 24“, ali formata 16:10, koji daje nešto višu vertikalnu rezoluciju, što u poslovnoj primeni može puno da znači. Najzanimljiviji je najveći EA294WMi, sa ekranom dijagonale 29“, formata 21:9 i horizontalnom rezolucijom proširenom na 2.560 tačaka. Ovaj model podržava i funkciju MHL za direktnu vezu sa smart telefonom.

Monitori ove klase svakako nisu jeftini, ali će svojim kvalitetom, dizajnom i performansama svakako opravdati investiciju. Ako vam cena ne predstavlja problem, sasvim će lepo poslužiti i u stanu – potpuno su dorasli svim multimedijalnim zadacima, naročito EA294WMi na kojem možete da gledate filmove širokih formata na celom ekranu. Jedino ih ne preporučujemo gejmerima, jer je uobičajeni kompromis između kvaliteta slike i brzine odziva ovde bezuslovno pomeren u pravcu – kvaliteta.

Korisne adrese:

DEKADAS
http://www.dekadas.rs