PC Press
O nama
O nama
Pretplata
O nama
Postanite saradnik PC-ja
Kontakt sa redakcijom
PC Press
Novi broj
Novi broj   
Pretrazivanje
Arhiva
Arhiva   
PC Online
PC Plus   
Specijalna izdanja
  Morton Benson  
  Morton Benson  
 Kupovina iz inostranstva   
 Prikaz izdanja     Porudžbenica 

Morton Benson rečnici su licencno izdanje koje vam PC Press nudi u saradnji sa firmama Procon i KOŠ & CO. Ime Morton Benson je kod nas sinonim za kvalitetan i obiman rečnik, a novi medij će učiniti da ranije papirno izdanje, koje ste svakako koristili, ode u zasluženu penziju. Englesko-srpski rečnik sadrži preko 50,000 engleskih reči, sa detaljnim prevodima na srpskohrvatski jezik, dok srpsko-engleski rečnik sadrži preko 60,000 srpskih reči sa prevodom na engleski jezik.


Za efikasno pretraživanje oba rečnika zadužen je program prilagođen Windows okruženju, koji stiže na svakom od CD-ROM-ova. Najvažnija karakteristika ovog programa, čiji su autori Dejan Jelović i Zoran Koš, jeste jednostavna upotreba: dovoljno je da u Find prozor unesete englesku reč (ili prvih nekoliko slova reči) koju tražite i dobićete njen prevod na srpski, kao i prevode fraza u kojima se ta reč javlja. Na sličan način možete uneti srpsku reč i dobiti njen prevod na engleski jezik. Postoji i mogućnost brzog pretraživanja prevoda i opisa na srpskom i engleskom, uz zadavanje kompleksnijih uslova, što će učiniti da lakše pronađete reč ili frazu koja vam je potrebna.

Radni ekran sh-engleskog recnika


Program koristi sve prednosti multimedije - klikom na ikonu Pronounce čujete korektan izgovor pronađene reči. Za korišćenje ove opcije je potrebna zvučna kartica, ali će i bez nje program raditi korektno: jedini hardversko - softverski zahtev jeste da Vaš PC računar radi pod operativnim sistemom Windows 95/98 ili Windows NT 4.


Novi CD-ROM sa srpsko-engleskim rečnikom sadrži i unapređeni softver, koji se koristi i za pretraživanje englesko-srpskog rečnika. Na taj način ćete, ako već posedujete prvi CD, moći da koristite prednosti novog softvera, kao što je drag-and-drop mehanizam za prenos reči koje se traže i komunikacija sa tekst procesorom.


Iako se englesko-srpski i srpsko-engleski rečnik mogu koristiti zasebno, oni predstavljaju integrisanu celinu - nema potrebe da neprekidno menjate diskove u čitaču. Instalaciona procedura će prekopirati na disk neophodne komponente sistema, pa ćete oba rečnika moći da pretražujete bez zamene CD-a.


Kao registrovanom korisniku, na raspolaganju Vam je mogućnost da oba rečnika prekopirate na disk. Na taj način, ako ste spremni da odvojite oko 50 MB prostora, možete u svakom trenutku pristupati rečima iz oba rečnika, bez potrebe da umećete neki od Morton Benson diskova u CD čitač.


Verujemo da će ovaj rečnik biti dragocen u svakodnevnom radu, pa Vam predlažemo da ga naručite. Diskovi će Vam biti poslati odmah po uplati, a njihova kupovina Vam garantuje popust kod nabavke sledećih Morton Benson izdanja.


Izdanje je kompletno rasprodato.